Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti

(seriál)
  • USA Homeland (více)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2011–2020), 84 h 32 min (Minutáž: 45–84 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Damian Lewis, Maury Sterling, F. Murray Abraham, Morena Baccarin, Jackson Pace, Morgan Saylor, Elizabeth Marvel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(96)

Národní hrdina, nebo zakuklený terorista? Damian Lewis a Claire Danesová rozehrávají nebezpečnou partii v oceněném americkém seriálu. Ve jménu vlasti je americký veleúspěšný televizní seriál Howarda Gordona a Alexe Gansy, založený na motivy izraelského televizního seriálu Hatufim (česky: Váleční zajatci), jehož autorem je Gide'on Raf. Seriál se pohybuje na hranici psychologického thrilleru a dramatu. Hlavními postavami jsou agentka CIA Carrie Mathisonová (Claire Danes) a příslušník americké námořní pěchoty Nicholas Brody (Damian Lewis). Brody byl zajat během mise v Iráku teroristickou organizací Al-Káida a osm let byl držen jako válečný zajatec. Poté je objeven americkou speciální jednotkou Delta Force a jako válečný hrdina se vrací do Spojených států. Mathisonová jej však podezírá, že jej Al-Káida zlomila a stal se z něj terorista. (Česká televize)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (805)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Koberec jako základ terorismu. Pokud mě retardovanost od začátku vytáčela, pak poslední tři díly první sezóny vyloženě trpím... a ten závěr proboha (aby nedošlo k mýlce - umělé natahování mi nevadí zdaleka tolik, jako to, že ze mě někdo dělá debila). Damian Lewis je poleno a uvěřitelnost v existenci tak vyšinuté postavy jako je Carrie na tak vysokém postu se u mě neslučuje se sledovatelností. Největší seriálový hype 2011. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě námět Homelandu (a taky Claire Danes, ehm), tak jsem to dal i jako vpodstatě neseriálovec. Dojmy hodně rozporuplný, stejně jako vztah k hlavní hrdince, kterou by člověk občas chtěl utěšovat a občas jí pořádně nafackoval. Zahraný je to opravdu výborně, ale spousta věcí to kazila. Musej tam nacpat poměr mezi hlavníma postavama, i když je to postavený na hlavu, něco náhodou selže, v poslední chvíli záchrana a samozřejmě přemoudřelý dětičky. Ale hlavně mi tu vadí klasickej syndrom seriálu. Podle mě by to skvěle fungovalo jako film. Uzavřenej. Neroztahanej. Syndromem takovýhleho seriálu je to, že lidi prostě neudělaj věci, který by udělali, ne z vlastního rozhodnutí, ale protože jim to scénárista nedovolí, aby mohl bejt další díl/série. Takže žádná bomba... ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Homeland stojí na stejných základech jako Dexter. Tajemná hlavní mužská postava s charismatickým hlasem, sexy ženuškou a dětmi, s kterými to příliš neumí a vyschízovaná hlavní ženská postava s častými fucky. Pomalejší tempo první série mi vůbec nevadilo, protože postupné odkrývaní minulosti a Brodyho neobratnost v rodinném kruhu mě bez problémů donutily hltat každé slovo. Pokud jsem u Dextera žasnul, jak tvůrci ždímou Michaela a Jennifer, tak tady jsem nestačil zírat a už naprosto chápu tu záplavu ocenění. Vrcholem první série byl pro mě Brodyho telefonát s dcerou, tam se šlo až na dřeň. Druhá série zvýšila tempo, přibylo akce a celkově o kousek převýšila tu předchozí, jenže to už je tak trošku u Showtime pravidlo a u mnoha jejich hitů druhá série sice zvýší laťku, ale zároveň zůstane předčasným vrcholem seriálu (Dexter, Californication, Weeds). Homeland není látka na osm sérií, takže věřím v soudnost tvůrců, ale na tu třetí se těším neskutečně... Samozřejmě šla laťka dolů, klasika. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 75%, 4. série: 70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nejlepší nový seriál letošní sezony a obrovská šance, kterou tvůrci nesmí zkazit, jinak už přestanu věřit na zázraky. Autoři výborným způsobem vykreslují postavy v různém světle, nikdo tu není úplně jednoduchý, což působí velmi atraktivně. Všemu však vládne "znovu-nalezený americký syn" Brody a "nesu na bedrech bezpečnost celého národa" Carrie. Konspirace, osobní krize, dilemata, vyrovnání se s vojenskou/vládní službou a vším, co se jí musí obětovat, národní paranoia... Miluju Ameriku. Po E06: jak mě může každý díl něčím překvapovat, klást nové otázky, přinášet nová témata (sexuální chtíč podpořený vzájemnou nebezpečností, paranoiou a pochopením ve dramatu o bezpečnosti národa?) a v neposlední řadě udržet každou hodinu diváka napnutého jak strunu? // Sezóna 6 a 7 potvrzuje aktuálnější témata, ale také velkou nevyváženost příběhu. Poslední sezona 8 tak pro mě nepředstavovala zrovna velká očekávání, dostal jsem se k ní po více jak roce, ale o to s chutí vidět, kam to Carrier dotáhne a ... stálo to za to. Musím přiznat, že poslední sezona rozhodně překonala očekávání a vytváří působivou tečku za mnoha sezonami vynikajícího seriálu s několika vrcholy i pády. Bylo to dojemné a díky konci, si seriál pro mě udržel i původní 5* hodnocení, které především po excelentní první sezoně nebylo vždy dodrženo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| Scenár: Howard Gordon, Alex Gansa / Hatufim by Gideon Raff | Hudba: Sean Callery | Produkcia: Howard Gordon, Alex Gansa, Gideon Raff, Micael Cuesta, Henry Brommel, Chip Johannessen, Meredith Steihm | Distribúcia: Showtime | Štúdio: TeakWood Lane Productions, Fox 21, Keshet Media Group, Showtime Networks || Jedná sa o dejovú štruktúru s charakterom žuvačky, ktoré prispieva k následnej dejovej katarzii. Niečo na tom jednoducho je. Prvotný dojem z rozťahanosti je súčasťou celkového efektu a dojmu. Zasadenie príbehu do skutočných kulís a procesov činí z Homelandu asi najrealistickejší seriál všetkých čias, okorenený neustálou, rastúcou napínavosťou.S01: 85% S02: 95% S03: 90% S04: 100% S05: 95% ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (48)

  • Ačkoli v prvních epizodách nebylo přesně specifikováno jakou nemocí Carrie trpí, její představitelka Claire Danes v interview pro Entertainment Weekly řekla, že se rozhodla, že její postava trpí bipolární poruchou. (Aurum)
  • Seriál vychází z izraelského seriálu s Hatufim (od r. 2009), v překladu "unesen". Gideon Raff vytvořil původní sérii na základě mnoha izraelských vojáků, kteří byli zajati a jejich následnému obtížnému úsilí o reintegraci do izraelské společnosti poté, co se vrátili domů. Jedním z hlavních rozdílů mezi izraelskou a americkou sérií je, že USA neprovádí výměny vězňů s nepřáteli, a tak se Sgt. Brody (Damian Lewis) vrátil do USA poté, co byl zachráněn vojenským týmem. (šerminator)
  • V 9. minutě, když Numan (Atheer Adel) prochází nočním klubem, zní skladba „Gottland“ od německé elektronické kapely Armageddon Dildos. (Trajektt)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Reklama

Reklama