Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Marze 

všechny recenze uživatele

Kdyz mate upira na palube, je velka pravdepodobnost, ze bude mizet jeden clen posadky za druhym. Tento goticky klaustrofobicky horor ma pekne efekty z nalicenych postav, zvireciho Drakulu. Je naladovy , vystylizovany a celkem zajimavy. Postupne se mi ale zdalo, ze se cela produkce ztraci v morim. Par peknych scen je odmena za trpelivost. Ve vsech adaptacich Drakuly jeste nebylo zamereni na lodni plavbu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Zábavní plavba do Anglie je dle mého ješitného mínění jedna z nejlepších a nejpůsobivějších částí Doktorova varlete, kterou měl Bram pořádně nafouknout například na úkor sáhodlouhých anemických mindráků Míny Hárkrové, a ne ji nechat na okraji v podobě několika kapitol lodního deníku vysávaného kapitána. Když se o filmu, který by pořádně a temně rozmazal krev po palubě lodi Mižigar v dokonalé atmosféře na moři bezradného škuneru ve spárech krvesaje, začalo zhruba před pěti lety mluvit, nakoupil jsem masturbační ubrousky a těšil se víc než Drákula na krkavici. Inu, a dočkal jsem se. Satanžel jsem však ubrousky akorát tak posmrkal, plačíc nad promr(d/h)aným potenciálem, protože jsem se místo brutálního, děsivého a mrazivého gotiku dočkal sice řemeslně poměrně solidního, lepšího než drátem do oka a s docela sympatickým Vláďou Opíchavačem, ovšem skoro nestrašidelného, klišovitého, bezatmosférického a sterilního instadigitálního driftování z Rumunska, opět pilně doplněného o nucenou demagogickou neomarxistickou negrofikaci. Pan Stoker se prokazatelně nesnažil ve svém dobovém románu o Blejda, a ač to má dle manipulativního zkreslovacího manuálu vypadat, že pro ně nebylo díky odvěké dokonalé asimilaci už od 13. stolení na evropských univerzitách kam plivnout, do roku 1900 promovalo na Kenbrydži i přes všeobecný rasistický odpor přesně 5 mouřenínů, vesměs koloniálních prominentů, a notabene ani jeden medik, který by se s takto prestižním titulem mohl úspěšně ucházet i o tak lukrativní pozici, jakou bezesporu je pytlonoš na zaplivané ruské lodi, a yntelechtuálně se tam povyšovat nad bandou bílých dezolátských lopat! Tudíž toho filantropického čokogénia a dozajista budoucího Negrohama van Helsinga považují za velké, hnědé a nestoudné bolševicko revizionistické hovno na Bramův hrob a ty tři dávám jen proto, že to mohlo dopadnout ještě daleko hůř, kdyby nemrtvý středověký valašský kníže vyhnil do ebenova a střihnul si jej třeba Jonatán Majer, Valach jako poleno. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na palubě lodi Nostromo, pardon Demeter, je vetřelec. Její útroby tepou hrůznými zvuky, na širém moři nikdo neslyší váš řev a členové posádky si na záda připínají čísla, v jakém pořadí se setkají s Bohem, který je opustil. Podstatný rozdíl je, že zatímco kocour Jones to kdysi dal, tady jdou mazlíčci na řadu jako první.. Vyjma Cunninghama jsem ani jedné postavě nevěřil, že je z té éry, minimálně deset minut navíc zaberou bezcílné konverzace ředící atmosféru a ten okřídlený transylvánský ork se až moc topí v hlíně digitálu. Očekávání ohledně mořeplavby z Varny do Whitby tak vystřídalo zklamání. Ty závěrečné náznaky s kongoidním doktorem Abrahamem už raději nijak dále nerozvíjet. Počkejme, co na poli Nosferatu předvede Eggers.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

André Øvredal a jeho gotický lodní upíří horor dle Stokerovy předlohy. Musím říct, že Øvredala mám rád, jelikož je jednak aktivní hororový tvůrce a vybírá si vděčné a netradiční hororové žánrovky, byť né vždy je z toho klenot jako Pitva Jane Doe ( tu nejspíš už nepřekoná), ale nikdy mě vyloženě nenaštval a nesnaží se o žádné artové přesahy, či ambiciozní díla, zkrátka vděčná hororová zábava, které není nikdy dost. Od plavby Demeter se čekalo hodně a první zámořské ohlasy dávaly tušit, že nejspíš o horor roku nepůjde, což potvrzuji i já, ale pořád je to velmi atraktivní a sympatická podívaná, která se musí zkrátka docenit a jakožto pravý hororový fanoušek cítím potřebu vyjádřit vděk, že jsme nedostali další tuctovou duchařinu, další tuctový slasher či další family friendly twillight upířinu, ale lodní upíří gotický Horor, to já vítám. Potěší nadstandardní vysoké řemeslo, sympatické postavy, dobrá hudba, slušný vzhled drákuly ( opět to mohla být nějaká hnusná CGI m *dka, ale je tu Javier Botet creature feature AGAIN!!), atmosféra funguje loď,mlha, bouře, námořníci a nebezpečné Cargo je zkrátka vděčné a zaručené, potěší, že nejde o PG-13, ale je to místy pěkně drsný ( jasně žádné střeva, utržená hlava či končetiny se sice nekonají, v tomhle se vyřádil Renfield), ale přišlo mi to relativně postačující. Hodně se cení, že se film nebojí zbourat běžné hororové hranice, tedy pravidlo, že ženy a děti jsou v hororech Safe tu zkrátka neplatí, což kvituji. Lekačky tu sice nefungují a bát se nebudete, ale who cares. Je to zábavný střet Dráculy s námořníky na lodi. Take it or leave it. 7/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde určité sklamanie, pretože som čakal extra krvavý temný príbeh, ale naplnilo sa mi to len sčasti. Temné to možno bolo, ale najmä kvôli tomu, že väčšina sa odohrávala samozrejme v noci. Drsné to bolo málo, pretože žiadne ultra gore scény sa tam nenatlačili. Ľakačky sme nedostali žiadne, po technickej stránke to však bolo vysoko nadpriemerné. Casting celkom ušiel, ale v podstate ani jedna z postáv nebola vyslovene tak sympatická, že by jej človek riadne nadŕžal. Dracula bol spracovaný viac ako len slušne, ale absolútne sa nevyužil jeho potenciál. Na druhú stranu si viem predstaviť prípadné pokračovanie, ktorému by otvorený koniec napovedal. Kde sú časy upírskych filmov ála 30 dní dlhá noc? To bol luxus vtedy a bol by aj dnes, kedy by nielen obstál v súčasnej konkurencii, ale aj by ju deklasoval na plnej čiare. Popravde aj pôvodný Dracula s Hopkinsom, Reevesom a Oldmanom mal viac čo do seba, ako toto. Nebolo to márne, ale určite som mal vyššie očakávania. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • O praktické efekty a make-up se postarali Göran Lundström a jeho tým. Tento umělec zároveň uvedl, že komunikace mezi ním a pracovníky postprodukce, kteří zodpovídali za CGI, byla naprosto minimální a že byla škoda, že se nemohl zapojit víc. (fiLLthe3DD)
  • Film je adaptáciou jednej kapitoly "Denník kapitána'' z knihy "Dracula" od Brama Stokera z roku 1897. (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno