Reklama

Reklama

The Tunnel

Trailer

Novinářský tým (kameraman, reportérka, zvukař atd.) se vydá do neprozkoumaného podzemí Sydney, aby zde našel příběh pro svou reportáž. Příběh si jej ale najde sám. (mkaty)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Found footage formát má svoje mantinely a narazil na ně už dávno, ale ta klaustrofobní stísněnost a zúžené zorné pole v mém případě natolik dobře napomáhají "dobrovolnému potlačení nevíry", že se k ff jednou za čas dost ráda vracím. Protože tak činím právě jednou za čas a ne častěji, suspension of disbelief pořád funguje znamenitě a zafungovalo to i tady. U The Tunnel mě navíc zaujal i zvolený vyprávěcí rámec a jistá dávka experimentování s narací. Ano, člověk od začátku ví, kdo přežije, ale popravdě - dost se divím, že jsem podle všeho jedna z mála, kterým tohle bývá při sledování podobných kousků dost jedno. Tohle není film založený na postavách natolik, aby na takových podružnostech zásadněji záleželo. Rozhodně nemůžu říct, že by jisté povědomí o přeživších nějak utlumilo intenzitu mého diváckého prožitku. V těch nejlepších momentech to fakt bylo creepy jak prase a za tu scénu od jezera zaokrouhluju směrem vzhůru - tedy na ****. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NÁSLEDUJÍCÍ FILM POPISUJE UDÁLOSTI, KTERÉ SE STALI V ŘÍJNU 2007..... /// Jestli vás nezajímá, jak Australská vláda bude řešit nedostatek vody, třeba budete zvědaví, jaký tam točí dokumentární horory. Aby bylo jasno - ruce se jim třesou jako jinejm, děj osvěžují (?) záběry z průmyslových kamer a melou kolem toho strašný hadry. Tam dole je to překvapivě celý černý (v tunelu) a jelikož se tam ztrácej houmlesáci, čeká to i filmaře. JE TO NAŠE PRÁCE, NAFILMOVAT TO, KLÁST OTÁZKY. A tak chodí, běhaj, jsou zadejchaní, vyděšení a mají svoji příšeru. Pro mě je to ale jen parta pobíhajících lidí, která chce bejt za každou cenu ,,in“. Když Australani v tunelu, tak Hill 60. Když mystifikace, tak Čtvrtý druh. Když dokument, tak normální. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem bezdomovec a začali se mi ztrácet spolubydlící. 2.) Doktor mi doporučil (třesoucím hlasem) sledovat třesoucí věci. 3.) Filmaři, kteří riskují život a točí i s prasklou čočkou musí bejt hustý! /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První hodinu "budování napětí" a seznamování s týmem (který si zasloužil, jak nakonec dopadl) jsem se strašně těšil, že to konečně bude film, ve kterém v děsuplné atmosféře postupně požírá adepty Darwinovy ceny velké, zmutované, krvežíznivé morče. Ale bohužel jsem se zase nedočkal. Subjektivně mi z řady důvodů, které se tak hezky poskládaly k sobě, přišla tahle tisící vykrádačka blérwič lacinosti jako zatím nejhorší, kterou jsem viděl. Zejména kvůli naprosté necharismatičnosti herců a hlavního bubáčka. A korunu tomu dodala nefungující myšlenka prostřihů rozhovory (hodně kazily atmosféru) a trvání na tom, že jde o autentické záběry a nikoli herce. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci umí béčka zatraceně dobře, jak si potvrzuju už delší dobu. A v případě tohohle FFka to platí taky. I ta tradičně skákavá "autentická" kamera se dá většinou jakž takž vydržet, díky občasným prostřihům na studiové rozhovory s přeživšími (mch.dobrý nápad). Líbila se mi scéna ze "zvonice", která mi připomněla roztomilou legendu o kolejnici z tzv. Hagenovy štoly. Vlastně by se dalo říct, že celý The Tunnel je takovou filmovou parafrází české trampské legendy o Hansi Hagenovi. Při rozhodování se mezi třemi a čtyřmi jsem ale uvažoval takhle: "Pustím si tenhle film ještě někdy znova?" Odpověď: "Ne, nepustím, protože prostě nesnáším skákající ruční kameru a konec už pro mě byl z toho důvodu skoro nekoukatelný", tečka. No a pokud byste chtěli vidět nějaký další film ze sydneyského podzemí, všemi pěti hvězdami doporučuju Weirův The Last Wave, i když se jedná o trochu jiný žánr. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi prirustek do sekce live hororu, tentokrat z prostredi opustene australske podzemky. Prvni tretina sice zacina jako tradicne otravny pokus o co nejvetsi radoby realisticnost plnou trapnych rozhovoru, nicmene nezoufejte, bude lepe a budou se dit veci. Film se snazi prezentovat jako dokumentarni zachyceni realne udalosti (coz neni) a vase hodnoceni se bude odvijet od toho, jak moc jste ochotni prave na tuhle hru pristoupit. Misty se filmu totiz pomerne slusne dari vytvaret iluzi autenticity, coz urcite dokaze napumpovat solidni atmosferu, ale bohuzel to docela srazi herci, kteri to v cele s tou zenskou misty hraji az prilis pro divaky. Palec nahoru ode me fakt, ze se jedna o volne stazitelny kousek a slusna hudba, ktera zejmena ve finalnich credits dosahuje excelentni urovne. 6/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film se skládá celkem z 135 tisíc snímků. (mkaty)
  • Natáčení probíhalo v australském městě Sydney. Točilo se v městských nepoužívaných tunelech a v úkrytu královského australského námořnictva z druhé světové války na Garden Island. (Homerking)
  • V březnu 2012 bylo oznámeno, že se plánuje pokračování s názvem „The Tunnel: Dead-End“, které mělo pojednávat o muži hledajícím svého bratra, který se ztratil v tunelech. Pokračování však nikdy nevzniklo. (Homerking)

Reklama

Reklama