Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že ve filmu není kromě samotného Travolty prakticky žádný další výrazný herec. Ten sice podává dobrý výkon, přesto jsem měl problém mu určité situace uvěřit a přišlo mi, že chce být tak moc dobrý a přirozený, až místy lehce přehrává. Dalším problémem je samotná režie, kdy film po celou dobu působí trochu béčkový ražením. Scénář je psaný tak trochu ledabyle, na nějakou dějovou posloupnost či návaznost tvůrci opravdu moc nehleděli a děj tak působí dost zmateně a rozhádaně. Kamera je naprosto otřesná, úplně jak kdyby vypadla z nízkorozpočtového akčního béčka. Nepovedlo se ani navodit onu pověstnou drsnou atmosféru, která dělá gangsterku gangsterkou. Hudební doprovod úplně mimo, absolutně se do příběhu nehodí a jen ho zbytečně shazuje. Nebýt Travolty, prakticky by se zde nebylo na co dívat. Gotti není žádné převratné dílo, je to jen nudné životopisné drama, které se slavnějším gangsterkám ani zdaleka nevyrovná. Přitom námět špatný není, potenciál by tam byl, ale to by asi chtělo lepší vedení a herce. 3/10. ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Tuctový mafiánský film, který jak do žánru, tak do příběhu o Gottim nepřináší nic nového. Vše bylo už natočeno v roce 96 a to asi lepším způsobem. V novém snímku je dán větší prostor vztahu Gottiho a Gottiho juniora. Ale na úkor jiných významných faktů z jeho života, které pokud ve filmu jsou zmíněny, tak jen okrajově a nedávají ani tolik smysl (například byt vdovy nad klubem). Ve dvouhodinovém formátu ale nejde víc nabídnout, vhodnější by byl asi seriál ale narcos… ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Travolta v roli Johna Gottiho (1940-2002), který byl šéfem italské mafie New Yorku. Jeho život by vydal na pět dechberoucích filmů, ale zrovna tento je teda hodně velká bída. Travolta ho sice hraje celkem dobře, ale problém je, že je to neskutečně nudné a co hůř, že to vypadá jakoby scénář psal samotný Gotti, který z tohoto filmu vychází až moc kladně a vlastně na konci autoři zpochybňují i ten rozsudek soudu nad ním. Jestli někoho tahle postava opravdu zajímá, tak doporučuji tv film Svědkem proti mafii, kde jsou zákonitosti a pokrytecké zákeřné vztahy mafie vykresleny stokrát lépe a přesvědčivěji. Tam Gotti je popsán jako brutální, sebestředný showman, který kašle na pravidla. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Zmatený film plný postav, na které v průběhu filmu zapomenete, bez pořádného děje a hlavně bez napětí. Události ve filmu jako by nikam negradovaly, zkrátka se jen dějí a dějí, což ústí v to, že vám na konci filmu pramálo záleží na tom, jak to s Gottim dopadne (to se mimochodem taky jen tak stane). Časové skoky filmu taky moc nepřidaly. Dvě hvězdy dávám za mafiánskou atmosféru, kterou v sobě film cca má, a za Travoltu, který roli Gottiho dal více, než jsem čekal. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sice moc nemám ráda filmy, ve kterých jsou oslavováni zločinci, na druhou stranu, když už se točí, jsem ráda, jsou-li natočeny pořádně. A to pro mě u Gottiho neplatí. Jeden z nejvlivnějších a nejznámějších mafiánů na mě v tomhle snímku v podstatě vůbec nijak nepůsobil, o jeho životě nebo "kariéře" jsem se toho kromě pár nejzásadnějších věcí taky moc nedozvěděla. Nevím, možná kdybych nevěděla, že se toho dá o Gottim říct mnohem víc, nepřišlo by mi tohle zpracování tak nudné a nic neříkající. Ale Travolta je skvělý, hudba byla fajn a celkově určitě nemůžu říct, že je to vyloženě blbý film. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Ella Bleu Travolta je dcerou Johna Travolty i ve skutečném životě. (PanZahadnyCZ)
  • Dceru Johna Gottiho měla původně hrát Lindsay Lohan. Pro přehnané nároky kladené její manažerem ale byla nahrazena. (Sufferer)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama