Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (137)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pre fanúšikov Krstného otca - povinnosť, ktorá vám prerozpráva až neuveriteľný príbeh vzniku tohto legendárneho filmu. Očné bulvi budú doslova neveriacky čumieť. Pre fanúšikov tvorby Hollywoodskych filmov - povinnosť, ktorá nádherne ilustruje život onej doby, a prezradí množstvo veci, ktoré ste ani netušili, a nebude sa vám chcieť veriť, že sa to tak naozaj stalo. Tlieskam hlavne kástingu, ktorý dokonalo našiel všetkých hercov, hrajúcich legendárnych hercov, producentov, ale aj reálnych mafiánov. Kto miluje filmy, bude milovať tento seriál!!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Parádní feel good výlet do Hollywoodu a mafiánského New Yorku přelomu 60. a 70. let. A i když je vyznění pohádkově ultrapozitivní, zdůrazňující lásku k filmu a mezi mnoha potenciálně zápornými figurami je jen jediný ryzí záporák, jako drama to celou dobu šlape na plyn a průser střídá průser (přičemž párkrát jde i o život), až je z toho divák unavený za postavy, které to musí řešit. Ty jsou skvěle napsané, obsazené i zahrané, takže si je člověk rychle zamiluje. Pokud jste ještě neviděli Kmotra, tak to asi zvládnete, ale hodně vám toho unikne. Já měl solidní výhodu v tom, že mou oblíbenou knihou jsou Bezstarostní jezdci, zuřící býci od Biskinda pojednávající právě o téhle hollywoodské éře i o natáčení Kmotra, takže jsem byl nadprůměrně v obraze a věděl, kdo byli Evans a Bluhdorn, které si tu famózně vychutnali Goode a Gorman. Teller to jako ústřední sympaťák dobře táhne, Juno Temple je k sežrání jako vždy a Fogler je funny Coppola, byť zamrzí zredukování téhle výrazné rozporuplné osobnosti na roztomilou karikaturu režiséra. Ale tohle je fakt pohádka ve stylu "padouch nebo hrdina, my jsme jedna filmařsko-bankéřsko-mafiánská rodina" a po nějaké syrovosti, kritičnosti a nepříjemnosti filmových sedmdesátek tu není památky, což ale nijak nevadí. Byť taková verze by mě rozhodně zajímala taky. Za mě zatím nejlepší letošní seroš. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

Už dlho tu nebol seriál, kde by boli tak výrazne protichodné názory filmových kritikov a divákov. Pre porovnanie, aktuálne na IMDb 8.6/10, tu 92% a teraz pozor na Metacritic 48, Rotten Tomatoes 57%. Nejdem tu teraz filozofovať a rozhodne sa mi nechce tie recenzie čítať. Čiste subjektívne, divácky je The Offer zábavný, cool seriál, s parádnymi postavami. Príbeh hovorí sám za seba, koho by už nebavilo pozadie vzniku možno najlepšieho filmu ever? Ja som sa bavil kráľovský. Dve epizódy možno ubrať šli. (8/10) ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příběh Kmotra je spanilá jízda, parádní ve všech klasických směrech a moje neomezená slovní zásoba nestačí na adekvátní superlativa. Nádherný seriál, vypiplaný, vydřený, v každém punktu vymazlený, za mě lahůdka, která mě přibila do křesla a probudila ve mně, co pomalu skomíralo, tedy naději, že i dnes někdo dokáže natočit přesně to, proč mi svět filmu kdysi učaroval. Pokud bych měla vyzdvihnout jednotlivé aktéry, musela bych zmínit nejspíš všechny, vyberu tedy namátkou famózní Juno Temple, kterou bych si vzala nejraději domů, úžasná to dáma v perfektní roli, a co předvedl Giovanni Ribisi? Tož tak to byl klobouček. Okouzlující bylo duo čmáralistů neustále se ládujících u bazénu z cateringu od firmy Hrnečku, vař!, Dana Foglera miluju! A Goode s whiplashákem taky neměli chybu. Technikálie stran výpravy, světla, kamery, kostýmů, masek, brilantního scénáře, vymakané režie, kvalitních dialogů, překrásného příběhu, a taky, že se nikam nechvátalo, čehož si nesmírně vážím, ale co… Já si přišla na svoje, více k tomu klavírovat netřeba. Kvalitní pocta geniálním tvůrcům filmů. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po třech marných pokusech jsem se smířila s tím, že se nikdy nestanu obdivovatelkou Kmotra, je daleko pravděpodobnější, že mě unudí k smrti. Proto jsem se značnou nedůvěrou přistupovala k tomuto seriálu, který má být poctou právě filmu Kmotr. Počáteční pochyby však vyprchaly již po pár minutách úvodního dílu. Na tomhle seriálu je dobře prostě všechno, daleko přesahuje televizní formát a jednotlivé epizody jsou dostatečně robustními filmovými díly, aby bez uzardění mohly hupsnout na velké plátno. Při sledování Nabídky jsem si znovu připomněla, proč mám tak ráda ty pohyblivé obrázky, čím umí být podmanivé, okouzlující a jak moc umí vstoupit do života. Absolutně není důležité, který film považujete za ten stěžejní, nejdokonalejší, zkrátka ten, na který byste se chtěli podívat jako na ten poslední film vašeho života. Důležité je, jestli nějaký takový film znáte. Pokud ano, tak je tenhle parádní seriál pro vás ideální. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Barry Lapidus (Colin Hanks) označí poslední gangsterku studia Paramount za „nevkusnou sračku“. Naráží na film Bratrství (1968), jehož neúspěch v kinech podkopal důvěru studia v podobnou tematiku. Není tedy divu, že Kmotra (1972) provázela pověst problémové produkce. (HellFire)
  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama