Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně neskutečně efektní film, který nehraje na historické reálie a události, ale pouze na vizuálně podmanivou a extrémně zpomalenou akci. Bohužel se však film ve své více než dvouhodinové délce, zbytečně zaměřuje na nezajímavé postavy a akci nechává na samotný závěr a navíc jí není mnoho. Mohla to být dobrá akční podívaná, ale tvůrci se vydali směrem, který jim vůbec nesedl. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vážný zranění tam nejsou, ale může to kdykoliv spadnout....... Film začíná zemětřesením v Japonsku, příjezdem Ruských záchranářů a zachraňováním Německých občanů zavalených v jednom domě. To je jen začátek, pak se vše přesouvá do Stalingradu roku 1942. CITÁT - Já měl pět otců, zemřeli a taky nebrečím............ Zajímavě vyprávěný příběh o lásce ve válce. Velmi povedená triková stránka, podmanivý hudební doprovod, akční scény střídají romantiku a realitu, kamera povedená, scénář skvělý a herecké obsazení....inu jsou to herci.CITÁT - Budeme se učit střílet......... Scéna "střílení za roh" je krásná a uvěřitelná. Parta Rusů zamilovaných do jedné dívky, kteří se jí snaží chránit před Němci a jeden Německý důstojník, zamilovaný do Ruské dívky, který se jí taky snaží chránit před Nemci - no prostě láska dělá zmatky. CITÁT - Zabijou mě naši nebo vaši?............... Podmanivý film a přiznám, na konci jsem jsi trochu pobrečel, nějak měknu. CITÁT - Máma říkala, že mám štěstí, protože vůbec nevím, co je to válka............ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších a najkrvavejších bitiev druhej svetovej vojny sa odohrala v meste Stalingrad. Hrdinská sovietská ľudová armáda tam čelila nemeckým fašistickým agresorom. Padlo tam na oboch stranách tisíce vojakov. Natočilo sa o tom už mnoho filmov. No a tejto vojnovej témy sa v roku 2013 chopil i ruský režisér Fjodor Sergejevič Bondarčuk. Pojal to vlastenecky. Natočil niečo na rozhraní bombastického akčného filmu a tmavej komornej drámy. *** ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Malo to potenciál. Ale bohužial len potenciál mať nestačí. Začiatočná scéna obsadenia Stalingradu sa mi páčila, potom to však šlo už len s kopca. Toľko nevyužitého priestoru. Veľa hluchých miest ale čo čakať od Rusov. Ja som sa na to ešte aj tešil. Čakal som úžasné dobývanie stalingradu v podobe krásnych bitiek a dostal som toto. Vážne som uvažoval či dám aj tú jednu hviezdu. Viem si predstaviť aj lepšie strávené 2 hodiny môjho života. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Stalingrad po dvacáté osmé. Tentokrát s nabušeným vizuálem, ale naprosto prázdný a vlastně strašně hloupý. Je sice jasné, že cílem je ukázat jak jsou Rusové tough a tak vůbec, ale no taaak. Trocha sebekritiky a logiky by soudruhům neuškodila. Všechny postavy až na operetního zpěváka / assassína, mi přímo lezli krkem. A tak mi z toho akorát zbude vzpomínka na skvělý trailer. Nic víc. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)
  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama