Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (45)

Vetřelec (1979)

Halloween (2018)

  • Při propagaci filmu Vetřelec: Covenant (2017) přišla řeč i na tento připravovaný film a herec a scenárista Danny McBride dostal otázku, jestli si náhodou nezahraje samotného Michaela Myerse (James Jude Courtney). Ten na to s humorem odvětil: „Bože, ne! Michael má být strašidelný a ne Homer Simpson.“ (CrypzzXD)

Vetřelci (1986)

  • Spoiler: V roce 1986 vznikl na motiv filmu román Alana Deana Fostera, který se ovšem od filmu značně liší. Román však volně navazuje na první film a první knihu ignoruje. Rozdíly oproti filmu (část 1): Na stanici Gateway se Ripley poprvé probudila, když si uvědomila, že se promítá do jejího nemocničního pokoje hologram. Ripley také rozpozná vesmírnou stanici, zatímco ve filmu se to stalo v době, když ještě byla pryč. Burke trochu rozvíjí Amandinu smrt a říká Ripley, že zemřela na rakovinu. Před soudem Ripley trvá na tom, že musí existovat dostatek důkazů. Pokud jde o záznam Vetřelce na Narcissu, černá skřínka ho musela zachytit, takže někdo manipuloval se zařízením. Zatímco se porotci zamýšlejí nad jejím osudem, nechají ji čekat venku a Burke si kupuje kávu a koblihy. Ve filmu je Newt asi 12 let. V románu je pouze 6 let. Ve filmu Ripley zdánlivě pokračuje ve svém životě, po zastavení její pilotní licence u tribunálu i přes její opakující se noční můry. Nicméně v románu je výrazně depresivní a introvertní, žijící ve špinavém bytě s hromadou špinavého prádla a nádobí. Je také docela hrubá k Burkeovi a Gormanovi, když jí příjdou navštívit. Očividně je v mnohem horším stavu v románu než ve filmu. Navíc v románu je její byt ve skutečnosti na Zemi, ne na Gateway jako ve filmu. Bishop je vzhůru, zatímco USS Sulaco letí vesmírem a dohlíží na automatizované operace lodi. Tento koncept byl vzkříšen s Davidem ve filmu Prometheus (2012) a Walterem ve filmu Vetřelec: Covenant (2017). Hudson je v knize desátník. Ripley si uvědomí, že Bishop je android ihned poté, co se probudí, když si všimne identifikačního čísla na jeho ruce. I když ho nemůže vystát, je vše až do snídaně v pořádku. „Nožová“ scéna, která představuje jeho charakter ve filmu, se v knize nekoná. Pracovní nakladač je čtyřnohý „slon“, ne humanoidní robot jako ve filmu. Brzy je jasné, že Burke a Gorman neočekávají, že problémy v Hadleys Hope budou jednoduchou komunikační otázkou. Mají informace, které nesdílejí otevřeně s ostatními koloniálními námořníky pěchoty, což by mohlo znamenat, že pracují v rámci své vlastní agendy (nebo pravděpodobněji Burkeho agendy). Později se potvrdí, že to Burke zařídil, aby právě nezkušený Gorman dostal misi na starost. APC má šest kol místo čtyř. USCM brnění je objemnější, podobné ochrannému obleku a zahrnuje batoh a hledí přes obličej. Kromě toho civilisté také nosí obleky v prostředí na Acheronu, aby se chránily proti studenému a drsnému počasí. Dropship nevyletí prudce směrem k planetě vysokou rychlostí jako ve filmu. Spíše odlétá ze Sulaca pomalu a míří dolů na povrch jako tradiční raketoplán. (Jan.Kanak)

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama