Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele DarweyD k tomuto seriálu (11)

Fargo (2014) 

nejoriginálnější krimi v historii kinematografie , a zároveň jeden z nejlepších seriálů vubec, po celou dobu je vidět, že se za kamerou skrývaj lidi s největším nadšením, s cílem vytvořit ultimátně nejzajímavější krimi seriálí, a daří se to převelice. Od obsazení přes příběh až k hudbě není absolutně co vytknout. 100% ()

Season 1 (2014) (S01) 

Po druhém zhlédnutí první série si nemůžu pomoct, ale stále se mi nelíbí tolik jako dvě zbylé řady, nevim čim přesně to je, Nejspíš tim, že lorne malvo je fakt bezpáteřní zmetek, který v podstatě celou sérii hrabe sám na sebe a já mu prostě nedokážu fandit. Zbytek řady je výbornej, herci naprosto parádní (včetně BBT) , postavy milý a hodný, a jejich vývoj taky super. Výborně napsáno, ale mám ke spoustě věcí z první série obrovský výhrady 80% ()

Buridanův osel (2014) (S01E06) 

*spoilery* souhlasim že BBT je naprosto skvělej herec, ale celý je to uplně padlý na hlavu upřímně, těžko by si takhle podal dva mladý zabijáky, ta postava je hrozně přepáleně silná, navíc jeho úmysly jsou čirý zlo a jeho činy odnášej ostatní nevinný lidi, prostě absolutně nenacházim to zalíbení v jeho postavě jako všichni ostatní ()

Season 2 (2015) (S02) 

i napodruhé plná palba, naprosto skvěle zvládnutá režie, druhá série je té první podobná, a zároveň uplně jiná, trochu jak tarantino a coenovi v jednom balení ()

Palindrom (2015) (S02E10) 

po druhém shlédnutí jsem pochopil že závěrečnej díl série vzdal poctu no country for old man tímto prazvláštním koncem, skvělý intro dílu btw. jedno z nejlepších co jsem kdy viděl.. PS. pochvala za skvělej výběr songu : Black Sabbath - War Pigs ()

Season 3 (2017) (S03) 

Ve třetí sérii se dostáváme zpátky do součastnosti k dalšímu sněhem zahalenýmu, a stále skvěle vymyšlenýmu krimi příběhu. Pravda je, že 3. série postrádá akci, hromady mrtvol a více zde panují dialogy, i tak je brilantně napsaná a z hlavního záporáka se mi zvedá žaludek. Otevřený konec je boží, hned jsem si při něm vzpomněl na závěr coenovic flmu “No country for old man”. Obrovská chvála za velice povedenej casting. Ewan McGregor je mega frajer a David Thewlis s Goranem Bogdanem jsou vskutku děsivý. ()

Zákon nevyhnutelnosti (2017) (S03E07) 

*ST ST ST ST ST ST ST ST ST PSSS ST ST ST DUN ST ST ST DUN DUN DUDUN DUN* :)) ()

Kdo je králem popírání? (2017) (S03E08) 

Pravděpodobně nejlepší epizoda seriálu. Po okraj přetékající nápadem, filosofickou otázkou dobra a zla, a seriálového napětí. ()

Úvod do alternativní ekonomie (2020) (S04E01) 

Poprvé v historii Farga, kdy mě (až na úvodní sekvenci) úvodní díl nijak nezvedl ze židle. ()

Season 5 (2023) (S05) 

Snaha tu byla, ale nápad a provedení jako tomu bejvávalo se prostě nesešlo. Fajn momenty tam byly, ale jako celek je to strašlivě utahaný a nedává to smysl. Noah Hawley po třetí sérii ztratil svoje bavlěný vlákno, a stále ho nenašel. Přijde mi že lidi hodně rychle zapomínaj na kvalitu prvních třech sérií, a tahle série jim chutná jenom protože jim ta 4. nechala pachuť v puse. ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama