Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 6

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 6

Recenze (1 512)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na obzoru je problém. Obzor zmizel." Mám rád původní trilogii Hvězdných válek a ten zbytek mi vesměs nevadí, ale celou ságu si po večerech rozhodně nepřežvýkávám. A rozhodně nepotřebuju, aby mi někdo doplňoval skládající dílky mozaiky, když se celek tak trošku porouchal při přebudování Epizody III na Epizodu VI. Nicméně jsem tvor zvědavý a tak jsem na Rogue One mrknul nejprve jedním a potom i druhým okem a musím uznat, že vizuálně se mi to docela dost líbilo. Taky mě zaujaly štěky legendárních postav a tím pochvala končí. Jestliže mě totiž ze všech nových figur nejvíce zaujal suše hláškující robot K-2SO, tak patrně došlo k chybě v lidském faktoru. Je třeba ji rozsekat světelným mečem a odeslat do hyperprostoru, aby to mělo styl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je jen na malý komentář. Naprostá bomba, jsem nadšený. Staré dobré StarWars! A že jsem v nich viděl Hvězdnou pěchotu, Vetřelce, Pána prstenů a Apokalypsu? To mě právě potěšilo! A žádný sentiment. Mrtvola na mrtvolu, tolik postav najednou snad ještě Disney nepohřbil. A oživení P.Cushinga? No to mě teda...Monstrózní bitva na závěr tak, jak to snad mohlo být jen u Endoru...prostě paráda! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Iné Star Wars. A výborné! Odvážne, ale skvelé obsadenie často neopozeranými tvárami, obzvlášť pri hlavných postavách, ktoré nie sú žiadni vyvolení Jedi, ale obyčajní smrteľníci, ktorých osudom je splniť v ságe jedinú, ale o to dôležitejšiu úlohu. K prasknutiu našlapaný spád s rôznorodou a fantasticky epickou akciou. Krásne, kreatívne nadizajnované lokality a do nich koulervúcne zakomponované dianie (obrí ATATs na maledivskom "atole" sú oživeným detským snom). Vydarené epizódky kultových SW postáv s vypointovaným dejovým prepojením na prvú trilógiu. A konečne pútavá a hutne dramatická spleť väčšieho množstva postáv, z ktorých každá má svoju dôležitosť a ktorých činy definujú piliere prvej trilógie. Toto proste napísali ľudia, ktorí milujú Star Wars, ale tiež vedia dramaturgicky pracovať s postavami a príbehom v iných, než iba pohádkových mantineloch. A mytológiu SW univerza nevykrádajú, ale dopĺňajú a rozvíjajú. Bravo! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě to nebavilo. Je to takové nijaké ani nevím kam to zařadit, nebýt tu pár odkazů, známých propriet, zrestaurovaných postav a občasný hudební motiv, tak to těžko identifikuji jako Star Wars a hlavně prázdné a nic neříkající. Největší problém pak představují postavy které mi byli absolutně ukradené v tomhle dává mistr Abrams a Force Awakens packalovi Edwardsovi a Rogue One těžký K.O, bez emocí a zájmu o vývoj děje to nemůže fungovat a nezachrání to ani slušné finále. Konec s Darth Vaderem nejlepší, ale to nestačí. Jsem fanda SW, ale 3* nedám, když vidím to hype a další film co bude klátit miliardy a přitom se na značce jen přiživuje.45% ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Mickey Mouse strikes back. První dvě třetiny filmu by de facto mohl natočit kdokoliv a stále by to vypadlo stejně genericky. Ve finální půlhodině se sice emoce ždímou na maximum, ale už je zkrátka pozdě – vlak jménem „Nejlepší Hvězdné války od Epizody V“ je nenávratně pryč. Místo něj dorazili Avengers předaleké galaxie. Proč riskovat jako kdysi Lucas, který se při druhé návštěvě svého světa tak žalostně spálil? Proč riskovat, když recept na uspokojivou týmovku máme už jednou napsaný? Protože občas je třeba udělat i krok vzad, abyste se mohli posunout dopředu. Nejhorší je stát na místě, opakovat to samé znovu a znovu, doufajíc, že to bude stačit. Osudovost okamžiků, mrazení v zátylku a pamětihodnost napříč generacemi – ať už v dobrém či zlém – zaniká pod koly Disneyho továrny. O to víc mě děsí, že to muselo odnést zrovna Star Wars. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) odchází ze štábu rebelů a prochází základnou na Yavinu 4, je slyšet z ampliónu hlas, který vyvolává Syndullu. Je to odkaz na Heru Syndullu z animovaného seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014).
    (Sidarius)
  • Rogue One je prvním dílem ze série Star Wars, který nezačíná úvodním běžícím textem. Tvůrčí tým filmu se tak rozhodl na základě úvodního textu ze Star Wars: Epizody IV - Nové naděje (1977), ve kterém už je obsažena část příběhu z Rogue One. (MasterMagic)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno