Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neotřele odlehčeném duchu, díky kterému se film „LEGO® příběh" stal celosvětovým fenoménem, se dočkal vlastního filmového dobrodružství přirozený vůdce celého ansámblu – LEGO Batman. Ale v Gothamu se chystají velké změny, a pokud chce zabránit tomu, aby moc ve městě převzal Joker, který nemá za lubem nic dobrého, Batman bude možná nucen přehodnotit svůj pohled na svou dosud fungující jednočlennou skupinu občanské bdělosti a sebeobrany a snažit se spolupracovat i s ostatními a možná, ale opravdu jen možná, naučit se trochu uvolnit a získat nadhled. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 8

Recenze (365)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že mě bude nějaký LEGO film tak neskutečně bavit, ale ve spojení s mou oblíbenou komiksovou postavou, skvělou hudbou a dokonale nadsazeným, sebeironickým humorem, se to skutečně podařilo. Snímek si užije především divák, který má něco nakoukáno, protože tvůrci tady přes plastové postavičky chrlí jeden hollywoodský odkaz za druhým a střílí nejen do batmanovských řad. A ty hlášky! Vynikající zábava, obrovské překvapení a můj nový oblíbený animák. Tohle jsem fakt nečekal. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase! Být jeden z těch ukoktaných mastnovlasých brejlounů z filmové školy, kteří sem za chvíli napadají jak hovna do toi toiky, nejspíš bych na tomto místě napsal cosi jako „ze zábavné jedničky rovnoměrně proložené inteligentními gagy a fungujícími popkulturními odkazy se stala nehumorná a nepřehledná dvojka sestříhaná ze zběsilého sledu infantilních ultracool fórků pro nezletilé primitivy“, ale protože jsem jen ubohý vesnický Otík, který sotva rozezná Stallona od Kopeckýho, bohatě si vystačím se slovy „byla to totální sračka!“. Anebo jsem prostě už vyrostl. Vyrostl do zapšklého, věčně nespokojeného kreténa, kterého potěší už leda tak snížení úrokových sazeb na stavebním spoření anebo neštěstí ostatních, třeba když sousedka tenkrát před barákem uklouzla a zlomila si žebro, to jsem se smál tak burácivě, až mi z držky vypadla protéza. Nejvíc mě na filmu fascinovalo, že do něj tvůrci obsadili i NEGRO® figurky, aby byl multikulti korektní. Jako já snesu hodně, ale černý lego už je moc i na mě. Původně jsem chtěl poděkovat Kino Světu ve Znojmě za mimořádnou týdenní předpremiéru, ale protože jste to hráli s dabingem, tak jsem vám za toho falešně pištícího Davida Novotnýho nablil pod sedačky. PS pro uklízečky: jedenáctá řada, páté sedadlo. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Přetrpěno, dokoukáno. Musím říct, že tohle byl nejnáročnější LEGO snímek, který jsem doposud viděla. Batman je tu za idiota a všichni jsou takoví barevní, přátelští, rádi se převlíkají... Ne, LEGO Batman movie nefunguje. Navíc nemá ani dobrý písničky, hlavní hrdina je (v tomhle legovém podání) poděs a vůbec - tohle bylo nejdelších sto minut v mém životě. Uf. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal větší pecku. Je tam asi tisíc narážek na Batmanovu historii v komiksech, filmech i seriálech, a nemálo vynikajících vtipů. Taky základ v Batmanově charakteru je vynikající, jeho vztah s Jokerem vtipně ujetej. Ale samotnej příběh už je dost přímočarý a je tam příšerně moc padouchů, takže nevynikne žádný z nich. Hodně povedenej film, ale úplnej odvar jako Lego Movie se nekoná. (8/10) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Batman unmasked aneb nápad analyzovat hrdinu, jenž staví celý svůj život kolem toho, že pracuje sám, protože by další ztrátu už neunesl, se v tomhle rodinném balení kupodivu daří prodávat po celou stopáž a to bez sebevětších zádrhelů. Humorem to oplývá, Warneři vlastní navíc tolik licencí, že popkulturních odkazů je na výběr snad milion a když pominu tu občasnou přeslazenost, je z toho vlastně velice příjemnej zážitek. 8/10 ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Záporáka Two-Face, jehož pravé jméno je Harvey Dent, dabuje Billy Dee Wlliams. Williams hrál postavu Denta v prvním Batmanovi (1989) od Tima Burtona. Nikdy však neztvárnil jeho zločineckou verzi, protože jeho role byla ve třetím filmu Batman navždy (1995) přeobsazena a Two-Face hrál Tommy Lee Jones. Po 28 letech se tak role vrací zpátky k Williamsovi. (TwoFace)
  • V traileri na film je možné počuť hlas Siri z iPhonu. (Da_reba)
  • Poměrně velký prostor věnovaný deodorantu proti žralokům je odkazem na seriál Batman (od r. 1966), kde byl žraločí deodorant v bat-helikoptéře po ruce, když ho bylo potřeba. (Sidarius)

Související novinky

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (více)

Batman a Nightwing mají režiséry

Batman a Nightwing mají režiséry

24.02.2017

Nová sólovka Batmana, jíž nedávno (režijně) opustil Ben Affleck, nakonec ulovila Matta Reevese (Úsvit planety opic). Studio Warner Bros. potvrdilo, že Reeves opravdu usedne za kameru, a Affleck dal… (více)

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Reklama

Reklama