Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od nepříliš úspěšného devátého dílu uběhlo docela dlouhých osm let, než si zase někdo vzpomněl, že by mohlo vzniknout další pokračování Pátku 13. Přece jenom to svého času byla celkem výdělečná podívaná, která si od roku 1980 získala řadu příznivců. Proč tedy neoprášit starého dobrého zabijáka a vydělat zas nějaký ten peníz. Smůlou však bylo, že v té době už celkem frčelo science fiction a tak samozřejmě nenapadlo scénáristu nic lepšího, než přesunout děj z již mnohokrát provařeného Crystal Lake rovnou do širého vesmíru. Nějak si ovšem tvůrci neuvědomili, že stará klasika měla mnohem lepší ohlasy, než kdejaký pokus o novinku – což se nevyplatilo ani pětce, ani osmičce a už vůbec ne devítce. Tu ostatně Jason X zcela ignoroval (stejně jako to udělali tvůrci devátého dílu s koncem osmičky). Na jednu stranu to bylo samozřejmě dobře, ale do prdele proč má pořád někdo potřebu prznit starou klasiku, místo aby si vymysleli něco svého. Ačkoliv tento film nepovažuji za úplně nejhorší díl celé série, tak jsem z něho zrovna moc nadšený nebyl. Nelíbila se mi změna prostředí, nelíbil se mi ani samotný příběh a už vůbec ne to, co z Jasona nakonec udělali. Jediné co zůstalo při starém, byla brutalita, slušný počet mrtvých a celkem pohledné herečky. To bylo taky to jediné, co jsem na tom vůbec dokázal ocenit. Lexa Doig – to je děvče přesně podle mého gusta. Líbila se mi účast Davida Cronenberga ze začátku filmu a je jen škoda, že si nevyměnil role s Jonathanem Pottsem – mohli jsme si jeho přítomnost užít daleko více. To Kane Hodder se zas konečně dosyta vyřádil a že mu to šlo docela parádně. Docela jsem mu i záviděl tu holografickou projekci z Crystal Lake a jeho „seznámení se“ s dvojicí polonahých turistek. Když on Jason je místo toho aby je pořádně „vyklepal“, oklepe o strom i se spacákem. Rád bych tomu dal alespoň průměrné hodnocení, ale nemůžu. Ublížil bych tím jeho průměrným předchůdcům (k těm nejlepším dílům se nepřiblížil ani okrajově), kteří se mi jako celek líbili o trošku víc. 40% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

10-ty diel Piatku 13-teho už nenesie podtitul 13 ale Jason X a oto viac poteší že sa to odohráva vo vesmíru, je to čistý priemer a už tá atmosféra z predchádzajúcich dielou sa vytratila, herci akoby ani nechceli hrať sú totiž otrasný a samotné brutálne scénky tu sú asi tak 3. Ako zábavka to postačí, ale iba pre tých, ktorý sú fanúšikom Jasona a medzi týma patrím aj ja takže 60 percent. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Desáté pokračovaní a hned scifárna, ve které Jason na vesmírné lodi v roce 2455 opravdu nemilosrdně likviduje vše živé. Dokonce i David Cronenberg to pěkně schytá, hehe. Potěší humorné vsuvky, béčkové vizuální efekty, a pár gore sekanic. Výborná je i hudba Harry Manfrediniho, jeden jeho hudební motiv mě silně připomíná film Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy. Škoda, že ke konci filmu dochází snímku dech a šťáva, ale určitě se jedná o skvělé pokračování, které se vymanilo předchozím upadajícím dílům. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle desátej Jason ve vesmíru rozhodně nebyl tak špatnej. Po katastrofální devítce kterou odmítám brát jako oficiální pokračování tady dochází aspoň k vylepšení reputace. Jason opět jako ultimátní zabiják který tu ovšem najde sobě rovného v podobě ženského androida. Dále se tu najde rozhodně opět pár vtipných vražd plus ultimátní konec kterej jednoznačně naznačuje, že koncem tak úplně není i když dalších dílů už jsme se nedočkali. No co už možná je to tak lepší. Aspoň lze mluvit o důstojném rozloučení z killerem z Crystal lake.55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Piatok 13 ma už nemá čím prekvapiť, aspoň už nie po tomto filme. V tejto sérii som videl solídne jeby, ale aj čisté sračky. A, že tvorcovia tejto sérii majú veľkú fantáziu som si už zvykol, pri predošlých častiach, ale čo dokázali tu, môžem povedať len sila. Neuveriteľné, takto celkom dojebať sériu to dosť zamrzí. Tento film zabíjali nezmyselnosti, dementný scenár a vraždy sú veľmi slabé. A o atmosfére sa tu nedá vobec hovoriť. A to ako zas vstal zmŕtvych Jason a z neho urobili Terminátora, tak to bolo totálne trápne, a práve vtedy som to chcel vypnúť, ale vydržal som. Z tohoto námetu sa mohlo vytrieskať veľa, ale nenašiel sa žiadny schopný scenárista a ani režisér. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Ve Velké Británii se jednalo o první film ze série, který mohli v kinech spatřit diváci již od 15 let. (gogos)
  • V japonském Tokiu měl snímek premiéru v pátek 13. září 2002. (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama