Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na mazané české podvodníčky nikdo nemá! Přesvědčí se o tom i obávaný italský mafián Marián Labuda... Mafián Carmello se provinil proti zásadám své organizace, když se pokusil oblafnout šéfa, a vysloužil si rozsudek smrti. Odsouzenec prchá před zabijákem přes Vídeň do Prahy, kterou mu rakouský kolega ve zločinu doporučil jako bezpečný úkryt. Nikdo z nich netuší, že Češi se za reálného socialismu naučili tolika fintám, že ostřílený italský profesionál nestačí koukat. Když si Carmello vyrazí poznávat noční život Prahy, stane se obětí podvodnice a přijde o šaty, peníze i pistoli. Tím ovšem jeho potíže ani zdaleka nekončí (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení, které si své role užívá každým coulem, ale pokud se na Buldoky a třešně podívám jako na celek rozpadá se v bejkárnu, která nefunguje ani coby komedie nebo parodie, a už vůbec ne jako mafiánské (zlodějíčkovské) dobrodružství. Několik sporadických povedených scén a dobří herci ještě nedělají film automaticky dobrým. 30% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mafianské drama po česku. Úplně špatné to není, jak se to snaží průměr hodnocení 36% dokázat, dokonce mi bylo trochu líto, když to po 100 minutách velice náhle a velice otevřeně skončilo. Jen mi nějak nedošlo, jaký měla celá ta šaráda italských mafiánů v Čechách význam a o co všem těm podivínům šlo? Dosti chaotické, protože jinak uvidíme hlavně sled akčních, kriminálních a komických scén (bohužel i včetně vyloženě trapných momentů) bez výraznějšího závěru a s bohatou plejádou českých komických, hereckých i hudebních hvězd, z nichž ale řada nemusí být každému sympatická. Osobně se zde hlavně nemohu zbavit dojmu, že Josef Dvořák byl nejhorším hercem spřed r.1989 a že výborný Rudolf Hrušínský začal v 80. letech najednou více podivných rolí, které si jako tehdy již dlouho uznávaný herec mohl odpustit (zde jako experimentátor, který zkoumá na kočkách, zda po pádě z okna dopadnou na hlavu nebo na nohy, v jiném snímku ze stejného roku Tajemství v hradu Karpatech pro změnu zase jako šašek-vynálezce třaskavin a šílených přístrojů atd.). Extravagantní zpěvačka Jana Kratochvílová svými hudebními "perlami" celou tuhle (alespoň zčásti odpudivou) podivnost jenom završuje. Nicméně představitelé gangsterů Kodet, Středa, Hrzán obstáli a František Němec si tak trochu zopakoval roli z Muže z Londýna :-) ... Úvod v striptýzovém baru byl excelentní a jako hlavní klady vnímám dále velice stylovou režii Juraja Herze, skutečně nádhernou hudbu mistra Petra Hapky, která vylepšuje celý zážitek z filmu a natáčení ve velkolepých lokacích hned v čtyřech zemích (Karlovy Vary, Vídeň, Řím, Amsterdam). 55% ()

Reklama

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný a zvláštní film těžký na hodnocení, na jednu vidět Labudu a Hrušínského jako mafiány a Herze jako Araba bylo super, dost vtípků se povedlo, nicméně celkově z toho úplně dobrý pocit nemám a hlavně tomu chybí nějaké pořádné rozuzlení. Je to až příliš přeplácané a chaotické a spíš než na dobrou dějovou linku to sází na herce a vtipy. A hudební výstup Jany Kratochvílové byl řečí moderního jazyka jedno velké WTF. Celkově se to dostává na pomezí dvou a tří hvězd, nakonec dávám dvě. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Parodie na mafiánské filmy v čele s Kmotrem, která se však rozhodně nepovedla. Postavy se míhají jako sochy na orloji, na děj často nemají žádný vliv, a tak i přes plejádu českých hereckých hvězd nemá film absolutně co nabídnout. Děj plytký, slabý a hloupý. Jediné, co asi tak zaujme, je úvodní krvavá střílečka a striptýz, což asi není pěkná vizitka na českou komedii. ()

voidindigo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě tenhle film bavil a připadal zajímavý, asi hlavně protože mám rád bizarní komedie jako třeba "Leningrad Cowboys Go to America". Ovšem špička byla sekvence, když mafiánský šéf lezl ven oknem oblečený jako klaun. Potom už žádné dobré gagy a zajímavá kamera z první poloviny je taky pryč. Zbývá jen trapná, křečovitá nuda. Taky jako u při "U konce s dechem" nechápu proč by měl někdo natočit naprosto neakční film , který začíná docela dobrou akční scénou - snad jedině aby docela krutě vyvrátil divákovo očekávání. Ovšem možná, že tomuto filmu křivdím alespoň co se týče dialogu, protože všichni herci tak šíleně mumlali, že polovina dialogů mi unikla. A odkdy mluví italský gangsteři česky ? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (13)

  • Na konci filmu, kdy Dáma (Dagmar Veškrnová-Havlová) venčí v lese buldoky, zablokuje dveře proti otevření od náklaďáku vpravo pod nápisem TIR. Hned poté je objeví myslivec, přičemž je možné všimnout si, že u dveří je blokační kolík. (ČSFD)
  • Natáčení večerní scény na Via Venetto v Římě muselo být několikrát přerušeno kvůli fotografujícím turistům, kteří měli herce za opravdové mafiány. Až když se dozvěděli, že se jedná o natáčení filmu, tak s fotografováním přestali. (raininface)

Související novinky

Marián Labuda 1944 - 2018

Marián Labuda 1944 - 2018

05.01.2018

Ve věku 73 let zemřel náhle slovenský herec Marián Labuda. Syn krejčího a nadšený ochotník absolvoval divadelní fakultu VŠMU v roce 1965 a hned nastoupil do činohry Slovenského národního divadla. O… (více)

Reklama

Reklama