Reklama

Reklama

Odstřelovač

(seriál)
Trailer
USA, (2016–2018), 21 h 39 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

John Hlavin

Předloha:

Stephen Hunter (kniha)

Hudba:

Bobby Krlic

Hrají:

Cynthia Addai-Robinson, Ryan Phillippe, Omar Epps, Bayardo De Murguia, Tembi Locke, David Marciano, Roman Mitichyan, Tom Sizemore, Shantel VanSanten (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Bob Lee Swagger (Ryan Phillippe) je elitní odstřelovač Námořní pěchoty ve výslužbě. Do akce se znovu vrací, když ho jeho bývalý nadřízený, kapitán Isaac Johnson (Omar Epps), požádá o pomoc. Johnson teď pracuje pro Tajnou službu a má na starost zajistit bezpečnost během setkání amerického a ukrajinského prezidenta v Seattlu. Chce, aby Swagger zkontroloval všechna potenciálně nebezpečná místa, ze kterých by mohl odstřelovač spáchat atentát. Swagger souhlasí, ale v kritický okamžik nedokáže zabránit tomu, aby někdo na prezidenty skutečně nevystřelil. Okamžitě se stává nejen hlavním podezřelým, ale i obětí spiknutí. Zjišťuje, že Johnson chce z něho udělat obětního beránka, a nezbývá mu nic jiného než se dát na útěk. Podaří se mu zůstat vždy o krok vepředu před pronásledovateli z Tajné služby a FBI? Musí! Swagger má jedinou šanci. Aby se mohl znovu vrátit k manželce a dospívající dceři, musí odhalit zákeřné spiknutí a dopadnout skutečné zrádce. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (2)

Odstřelovač (2016) 

Odstřelovače s Wahlbergem mám zařazeného v kolonce oblíbených filmečků, a tak mě překvapilo, že tomu chtějí dát prostor na seriálovém poli. Antoine Fuqua dohlížel na pár dílů z pozice producenta, což se projevilo zásadně na kvalitě tohoto seriálu. Ryan Phillipe je dost neobsazovaným hercem, ale po zhlédnutí opravdu nechápu, proč tomu tak je. On sám seriál táhl svým charismatem a sympatickým projevem, možná se do role hodil víc než samotný Wahlberg. Podal brilantní výkon se vším všudy. Ostatní herci nebyli špatní, ale někdy jejich výkony nebyly úplně ideální. Z vedlejších herců bych chtěl vyzdvihnout výkon Toma Sizemora, který na mě již v prvních minutách utvrdil, že jeho obsazení má smysl. Akce je zde spíše druhořadá, ale když už na ni přijde, tak to stojí za to (zejména poslední dva díly). Je ale pravda, že akční sekvence měly být zastoupeny primárně, což je jeden z mála záporů. Nejlepší byl podle mě asi předposlední díl, a to zejména konec dvou hlavních záporáků. Hodnocení: 80 % ()

Série 2 (2017) (S02) 

Seriály točené na základě filmů bych většinou vyškrtl již při natáčení, protože to většinou nekončí moc dobře, ale Shooter je jednou z mála výjimek. První série si mě získala sympatickým hercem a solidní dávkou napětí, které bylo na poměry televizní tvorby doopravdy slušná porce. Druhá série se mi líbila ještě více. Konečně jsme zde mohli vidět v hlavní padoušské roli Solotova, který se s tím nemaže a začne odklízet jednoho vojáka za druhým, tedy měl bych spíše říct ty, kteří viděli na vlastní oči jeho obličej a dokázali by ho identifikovat. Jako protipól k němu jsme se dočkali opět Swaggera, kde je nutné podotknout, že Philippe se do jeho role vžil jako málokterý herec. Potěšil mě návrat starých postav z první série, stejně tak mě nadchly i nové přírůstky. Za nejlepší díly bych označil první ve Frankfurtu, který neskutečně navnadil, dále pak díly z mexického vězení, které působilo dost nepříjemně realisticky. Uvidíme, co přinese třetí řada, protože konec je otevřený a já jsem zvědav, jak dopadne celkově souboj Swagger x Solotov. Za mě dávám 79 % ()

Reklama

Reklama