Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nečekal bych, že se budu u primáckého pořadu docela bavit. Pozorovat celebrity mezi hady, mouchami a dalšími hezkými zvířátky nebo jak se snaží prolézat všelijakými klaustrofobními místy je velice škodolibá zábava, ale k popukání. Původní Pevnost Boyard příliš neznám, ale vím, že se mi nelíbila už jen tím, jakou stopáž měla. Tady kdyby nebyly opět a stále reklamy a všelijaké kecy v kleci kolem a neustále úchylné záběry na plazi či pavouky, tak je to příjemná hodinka a čtvrt s docela příjemnými lidmi - soutěžícími, kteří sice vřískají a chovají se jako děti ve školce, ale neměl bych jim to za zlé. Připomínku bych měl zase k Liboru Boučkovi, k němuž se lépe vyjádří někdo povolanější https://www.stream.cz/porad-ludka-stanka/10010050-nejotravnejsi-postavy-televiznich-obrazovek . Opravdu tu žádný jiný moderátor není? A pak ještě Jan Rosák jako otec Fouras. Musím říct, že mi to přišlo jako taková verze Riskuj na cestách, ale zase Rosák je známý svým velmi spořádaným projevem a to je dobře, ale vadily mi nepříliš náročné otázky - hádanky na úrovni první třídy. Každopádně s potěšením musím říct, že očekávání na bodu mrazu naprosto přebila realita, která není vůbec hrozná. 60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní Pevnost Boyard mě vždycky spolehlivě odpudila svojí nelidsky dlouhou stopáží a ne příliš atraktivním vizuálem. Prostě jsem nikdy neměla zapotřebí sledovat to v televizi více než pět minut. Když se ale začla vysílat česká příživnická verze a zrova hned první díl oplýval mými oblíbenými celebritami z českého šoubyznysu, obětovala jsem tomu zhlédnutí a musím říct, že jsem se docela dobře bavila. Jediné co mě tam sralo byl asi pan Bouček, ten mě ale sere všude. Samozřejmě tomu nemůžu dát víc než dvě hvězdy už jen z principu a hlavně jak říkám, tuto show jsem v životě nesledovala ani v originále, takže nemám právo porovnávat, proto soudím objektivně a možná se mrknu zase až tam bude někdo zajimavý. ()

Reklama

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Boyarda jsem vždycky sledoval s nadčením. Byla tam cítit i určitá motivace i chuť. Ovšem když přišla na řadu tahle česká rádoby nezáživná verze, chuť mě rázem přešla. Bože takhle zprznit legendu a navíc když nastrčej do věže nahoru Rosáka??? No ty vole, to už bylo vážně moc. Přehled pseudocelebrit v čele s Boučkem. Snad možná jen ten paklíč to trochu vyvažoval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Česká verze Boyardu se mi ohromně líbí. Soutěžení už sice nemá takovou atmosféru jako v původní verzi, ale mě osobně to vůbec nevadí, naopak mi to právě takhle vyhovuje. Dlouhé je to tak akorát, takže to utíká a já se u toho nestíhám nudit (anglická verze je krátká, francouzská někdy až příliš dlouhá) a pevnost je úchvatná sama o sobě, takže ta atmosféra tam prostě bude vždycky. První dva týmy a jejich všichni členové byly super (a z nich hlavně Kohák, Kraus a Kotek) a Bouček, i když je všude, to prostě dělá dobře. A nakonec mi sedl i Otec Fouras po česku. Zpočátku jsem vůči němu měl trochu výhrady, ale Rosák je prostě Rosák a je absolutně bezkonkurenční. Strašně mě to baví a těším se na další týmy, protože nic kvalitnějšího tady najdete (snad kromě Tvojí tváře) už málokdy. Je to prostě zpracované opravdu parádně, a vlastně jediná věc, která mi na tom opravdu nesedí, jsou ty nechutné digitální předěly. 85%. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Ženské měly podstatně těžší disciplíny. Ono jen boxovat do boxovacího pytle jako Prachař nebo stát v kukani jako Leichtová, kde jsou nejdřív jen mraky masařek, pak na Vás každou chvilku ze stropu sypou exotické brouky a ve vlasech se promenáduje kdovíjaké hmyzí obří monstrum, do toho tělem šlehá had a ještě musíte luštit zakódovanou otázku a odpovídat do telefonu jak se vám daří, když vám přitom mouchy lezou do úst, to byl docela mazec,masakr, ani sem se té pitomosti nestačila zasmát. Klobouk dolů před statečnou herečkou, já bych to nedala. -Fanoušek tohohle soutěžního pořadu jsem nikdy nebyla, naposledy jsem se dívala na show asi před dvaceti lety, přesto jsem se tentokrát celkem poklesle bavila. Dokoukala jsem do konce prvního dílu s chvilkami pobaveného napětí. Není to můj šálek kafe, nicméně show není nezdařilá. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama