Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový čas, nová odysea, a nová šance rozluštit záhadu mise Jupitera z roku 2001. Členové posádky na palubě Leonova jsou na cestě za setkáním se stále vesmírem plující lodí Discovery. Posádka zatím netuší, že se brzy ocitne tváří v tvář osudu samotného lidstva. Ten bude spočívat na křemíkových bedrech znovu probuzeného počítače HAL-9000. Tímto filmem natočeným podle pokračování slavného románu Arthura C. Clarka "2001: Vesmírná odysea", dokázal režisér Peter Hyams (Kozoroh jedna, Outland) natočit pohlcující sci-fi film navazující na svého předchůdce, avšak se svým rukopisem. Píše se rok 2010. Čas zjistit, že nejsme sami. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po prvej, nie príliš zaujímavej jednotke, som napriek zaprisahaniu, predsa len našiel odvahu a siahol na pokračovanie. No a jediné, čo môžem skonštatovať je fakt, že obe časti sú na jedno kopyto, pričom obe by vzájomne mohli súťažiť o víťaza trofeje NUDY. Nezáživné, nezaujímavé, kedy jeden pomalý, nudný rozhovor bez emócií strieda druhý. Od scifi teda očakávam ďaleko viac ako len kostýmy či kulisy - toto je omyl. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Tak takovou šlehu jsem nečekal ! Špičkové sci-fi které nejen že nedělá originálu ostudu, ale alespoň pro mě na něj perfektně navazuje a doplňuje ho. Jak vizuálně, tak hlavně příběhem - závěrečný rozhovor mezi Dr. Chandrou a HALem je regulerní doják. Ještě se to ve mě bude muset uležet, ale řikám si ... proč vlastně neuznat že máme Vesmírné Odyssey dvě .... Dr. Chandra, will I dream? ()

Reklama

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný film by to bolo veľmi príjemné sci-fi, lenže ako pokračovanie Kubrickovho eposu je to slabé, takmer neporovnateľné. Hyamsova odysea tesne nadväzuje na prvú časť, ktorú ste ale pokiaľ nemali možnosť vidieť (čo je veľká chyba), nevadí, pretože v úvode je obsah "jednotky" v kocke zhrnutý, a môžte si jednu hviezdičku kľudne pridať. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemůžu dát míň jak 5. Kdyby Kubrick nenatočil 2001čku tak jak jí natočil, nikdy by pokračování, v podobě tohoto filmu, nebylo tak kvalitní. Určitě je to skvělou knižní předlohou od Clarka. Je to perfektní pokračování ponuré a dá se říct nekonečné atmosféry předchozího filmu od Stanleyho. Politické nahlížení a důsledky nestabilní světové situace jsou trošku šíleným podnikem, ale nakonec i tohle má ve filmu svůj smysl. Podle mě není možné srovnávat oba filmy, patří to neoddělitelně k sobě a režisérovi P.Hyamsovi se to prostě povedlo.Bál jsem se, že to nebude tak kvalitní a naruší to atmosféru 2001 Space odysey, ale naštěstí mě tento snímek přesvědčil o naprostém opaku. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Proti Kubrickově 2001 podstatně konvenčnější, avšak brilantně zvládnutá sci-fi a jedno z nejlepších pokračování, co znám. Psychologie postav sice mohla být propracovanější a film není zrovna tak pohlcující, jako legendy žánru, ALE - miluju sci-fi, miluju mysteriózní filmy, miluju vesmír a od Druhé odysey jsem dostal zákusek, obsahující všechny zmíněné příchutě v bohatém množství. Scénář je jeden z nejsilnějších prvků - prakticky znemožňuje nudu a skvěle graduje v druhé polovině. Pochvala patří taktéž trikům a několika sugestivním scénám, především přechodu kosmonautů mezi Leonovem a Discovery. Kapitolou sama pro sebe je famózní závěr, který je u mě v žebříčku sci-fi scén a panorámat zatraceně vysoko. Nádhera. Kdyby se takových filmů točilo víc, má sci-fi duše by hned usínala šťastněji. 9/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Společnost Marvel vydala roku 1984 komiksovou adaptaci filmu pod názvem "Marvel Super Special". (Terva)
  • S natáčením filmu začal režisér Peter Hyams ihned po vydání stejnojmenné knihy Arthura C. Clarka. Samotný děj se v některých bodech od knižní předlohy liší. (Olík)
  • Ve snímku byly použity záběry existující sondy Voyager. (Olík)

Související novinky

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Reklama

Reklama