Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový čas, nová odysea, a nová šance rozluštit záhadu mise Jupitera z roku 2001. Členové posádky na palubě Leonova jsou na cestě za setkáním se stále vesmírem plující lodí Discovery. Posádka zatím netuší, že se brzy ocitne tváří v tvář osudu samotného lidstva. Ten bude spočívat na křemíkových bedrech znovu probuzeného počítače HAL-9000. Tímto filmem natočeným podle pokračování slavného románu Arthura C. Clarka "2001: Vesmírná odysea", dokázal režisér Peter Hyams (Kozoroh jedna, Outland) natočit pohlcující sci-fi film navazující na svého předchůdce, avšak se svým rukopisem. Píše se rok 2010. Čas zjistit, že nejsme sami. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Tak takovou šlehu jsem nečekal ! Špičkové sci-fi které nejen že nedělá originálu ostudu, ale alespoň pro mě na něj perfektně navazuje a doplňuje ho. Jak vizuálně, tak hlavně příběhem - závěrečný rozhovor mezi Dr. Chandrou a HALem je regulerní doják. Ještě se to ve mě bude muset uležet, ale řikám si ... proč vlastně neuznat že máme Vesmírné Odyssey dvě .... Dr. Chandra, will I dream? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PROBOHA, je plný hvězd!!!..... Společná Rusko - Americká posádka se ve vyhrocených časech studené války vrací na Jupiter zjistit, co se stalo předešlé posádce. Tam nahoře se dějí neuvěřitelné věci! Nejzávažnější jsou varování, aby vypadli, protože černé obdélníkové těleso neznámého složení a původu má své úmysly. Výborná myšlenka a zajímavé zpracování dělají z filmu solidní sci-fi pro milovníky poklidných filozofických příběhů A.C.Clarka a PRO MĚ je tento film srozumitelnějším a stravitelnějším než 2001. Tím nechci říct, že je lepší. Jen je tak nějak bližší obyčejným lidem. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád povídky A.C.Clarka. 2.) Po skončení Kubrickovy ,,2001“ jsem si připadal méněcenně a bál se podívat lidem do očí. 3.) Chci vidět J.Třísku v americkém filmu. 4.) Zjistím, že R.Scheider nebojoval jen se žraloky. 4.) Zápletka studené války ve vesmíru zní zajímavě. 5.) Napadá vás, jestli by mohla mít Země dva měsíce? 6.) Neustále mě otravují jiné civilizace se svými poselstvími. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** P.S: Nebojte se, ani v pokračování nechybí hudba z Český sody ,,ALSO SPRACH ZARATHUSTRA“od R.Strausse! ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Druhá vesmírná odysea nedosahuje kvalit Kubrickova eposu, ale přesto se jedná dost překvapivě o hodně povedený film. (Poprvé 7.8.2010, podruhé Krnov 13.4.2013) - Při druhém zhlédnutí, tentokrát v kině, jsem se utvrdil v tom, že Kubrick je jen jeden, ale i Druhá vesmírná odysea má vážně něco do sebe. Hlavně tedy nezapomenutelný výstup do kosmu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kubrickova Dvatisícejednička je umělecké dílo, které si dosud nevídaným způsobem pohrálo s možnostmi filmového média, Hyamsova Dvatisícedesítka je jen řemeslně skvěle zvládnuté science fiction, což mě osobně ale vůbec nevadí. Bylo to napínavé, bylo to zábavné, na svou dobu opět trikově dokonalé, nemám důvod si stěžovat. Díky výraznějším dějovým posunům si dokonce plánuju přečíst literární pokračování, protože jsem zvědavý, jak to celé bude pokračovat. Pokud se filmu toto povede, tak prostě vyhrál :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré jako 2001. Herci jsou průměrní až na Roba Scheidera. Závěrečné poselství je jasnější než ve 2001. To je na jednu stranu dobře an druhou asi ne. I přesto režisér odvádí dobrou práci. Nemohu však dát 4*, protože jsem zas tak dobrý pocit z tohoto filmu neměl (ikdyž tu je i Česká účast :) . ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Ve snímku byly použity záběry existující sondy Voyager. (Olík)
  • Helen Mirren, jenž ve filmu hraje ruskou kapitánku lodi Leonov, má skutečně ruské předky. (Javert)

Související novinky

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

8th KRRR! – 70MM Film Fest Krno

05.04.2013

Jedinečnou možnost vidět na velkém plátně tituly jako Hello, Dolly!, Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů, 2010: Druhá vesmírná odysea, Mistr, Střihoruký Edward, Smrtonosná past a další budou mít… (více)

Reklama

Reklama