Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

lamps 

všechny recenze uživatele

MEG nejvíce dojíždí na dvě věci. Jednak na dopředu očekávatelný problém s přístupností, kvůli čemuž potenciálně adrenalinový a napínavý námět trpí neustálým zlehčováním a obrazovou vyměklostí, jednak na snahu o polidštění hlavních hrdinů, která působí většinou hrozně směšně - máme tu ve finále tu nejklasičtější sortu postav od lékaře přes uječeného černocha až po hezkou vědkyni, a máme tu samozřejmě Jasona Stathama, který se zpočátku utápí v chlastu a výčitkách, ale po většinu filmu je za neskutečně cool neohroženého superhrdinu, takže divák postupně nevnímá žraloka jako strašnou hrozbu, nýbrž je zvědavý na další Jasonův hrdinský kousek. Ale já to beru. MEG totiž poztrácel jakékoli áčkové ambice už oznámením tvůrčího týmu a těch 150 melounů nalila produkce do uvědoměle natvrdlé a skvěle vypadající zábavy, kde se všichni dostatečně vyblbli (Statham to nehorázně táhne, Turteltaub místy potěší vynalézavou akcí nebo napínavými hlediskovými záběry) a nebýt té zmíněné snahy o osobní konflikty a s tím spojenými nudnými dialogy, film by utekl jako voda. Ono natočit rodinný film s krvelačným žralokem taky není žádná sranda, a tvůrcům se to docela povedlo. I pejsek to nakonec přežil. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Premisa je tak hloupá, že ani nemá cenu se jí příliš zabývat. Přežití obrovského predátora v relativně malém uzavřeném ekosystému po milióny let je prostě třeba vzít jako holý fakt a nad pascalovskou fyzikou se už raději vůbec nezamýšlet. Mount Everest nesmyslů jsem po těch letech sledování podobných filmových "zázraků" schopen odpustit a bez nějakých větších cavyků si užít bohapustou zábavu, ale... Žraločí film s mládežnickou přístupností, už to je samo o sobě docela průser, ale i to se dá překousnout podobně jako Megalodon velrybu, jsou-li si tvůrci této nepatřičnosti patřičně vědomi a nepouští se se žralokem do větších akcí stran ohrožování lidských životů. Vzhledem k onomu omezení je totiž všem jasné, že k ničemuž nedojde a ony scény pak působí naprosto zbytečně, zde pak přímo trapně. Ozubený velikán v klidu a se sluncem v duši proplouvající mezi vřískajícími Asiaty, aniž by prakticky jediného pozřel, a to stačilo otevřít tlamu jako plejtvák krmící se planktonem, byl opravdu tou nejtrapnější epizodou z celého filmu, byť měla býti zřejmě vrcholně napínavá, o čínsko-amerických klišovitých emocích se raději ani nezmiňuju. Od naprostého průseru Megalodona dělí jen Statham a jeho honění se za obludou, kde se místy daly najít i lehce adrenalinovější pasáže. Vratké dvě. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal v diskuzi, tohle je prostě něco, co vám zlepší náladu po nepodařené Mission: Impossible - Fallout. A jak už sem psal, film má tři části, první připomíná Čelisti, žraloček se schovává a dělá fóry, v druhé části, začne žraloček už pořádně blbnout, aby se pak ve finále nasral a zkoušel Statham sežrat. To že tohle, neni Příběh žraloka, vám dojde hned v úvodu, žralok je totiž mazaný, lstivý a má slušný apetit, takže ta úmrtnost je tady překvapivě velká. Gore mi tady ani nijak nechybělo, jelikož to celé dobře zpracované a navíc když žralok kousne, tak žádné gore ani neni zapotřebí. Navíc je to celé dobře nahláškované, je tu dost napínavých scén, a i Stathamovi jde docela o kejhák. Ale to už se opravdu opakuji, v diskuzi sem všechno vykecal a do komentu mi zbyla, jenom tahle žraločí polívka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLOVĚK VERSUS MEG – TO NENÍ BOJ, TO JE MASAKR…“ /// Fajn záběry z pod hladiny – ty odváděj spoustu cenný práce! Pak to, že vodní predátoři jsou mnohem dokonalejší než ti suchozemští… Vodsejpá to. Statham je prostě zachránce světa, Číňanka sympatická (navíc její lidi do toho nasypali dost peněz) a vobluda megalomanská. Triky fajn (za ty prachy), postavy se nechovaj jako kokoti… jen je to kapku patosácký. Ke konci mluvěj víc, než je zdrávo, páč v takovýmhle filmu je 5 minut jako půlhodina. Na druhou stranu najdou prostor pro černej humor…. – teda snad to mělo bejt k smíchu… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Sérii MEG, kterou píše Steven Robert Alten, neznám. 2.) Živá fosílie mi sežrala kámoše. 3.) Thx za titule “urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina, u níž je nutností vyřadit mozkové buňky z provozu ještě před začátkem promítání, protože z tý kupy nelogičností a klišé, ve které se tento blockbuster skutečně utápí, by vám mohla jednoduše prasknout hlava. Naštěstí je už od začátku kampaně jasné, že se tvůrci neberou vůbec vážně a jejich jediným cílem je jen pobavit diváky. A to se podle mě bez problému podařilo. 6/10 ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Kostra žralokov sa neskladá z kostí, ale z chrupaviek. V dôsledku toho sa nám dnes po megalodonovi zachovalo len málo pozostatkov: zuby a pár stavcov. Odhad jeho veľkosti je preto pomerne kontroverzná téma. Väčšinou sa vychádza z faktu, že jeho zuby sú podobné žralokovi modrému (nazývanému aj biely) a že mal teda podobnú stavbu tela. Touto metódou vedci došli k rôznym odhadom dĺžky: od 14,7 až do 25 metrov. Najčastejšie sa ale udáva maximálna dĺžka zhruba 16 až 18 metrov, priemerná potom niečo vyše 10 metrov. (ČSFD)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)
  • Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama