Reklama

Reklama

Plán útěku 3

  • USA Escape Plan: The Extractors (více)
Trailer 2

Daya Zhangová (Melise), dcera hongkongského obchodního magnáta Wu Zhanga (Russell Wong), kupuje ve Spojených státech prostory pro novou pobočku otcovy společnosti Zhang Innovations. Po prohlídce továren v Mansfieldu ve státě Ohio ji i s doprovodem i přes odpor ochranky unesou žoldnéři. Únosci zanechají omráčenému šéfovi ochranky Bao Yungovi flash disk adresovaný bezpečnostnímu expertovi Rayovi Breslinovi (Sylvester Stallone), který je odborníkem na útěky z dobře zabezpečených věznic. Vzápětí je unesena i Breslinova partnerka Abigail Rossová (Jaime Kingová). Jak se ukáže, nový Breslinův nepřítel není až tak zcela nový a jeho touha po pomstě má kořeny v dávné minulosti. Ray Breslin a jeho parťáci Trent DeRosa (Dave Bautista) a Jules (Lydia Hullová) se společně s čínskými kolegy Shenem (Max Zhang) a Bao Yungem vydávají do Lotyšska, aby z obrovského vězení známého jako Ďáblova stanice zachránili dvě unesené ženy – Dayu, dceru hongkongského technologického magnáta a Breslinovu přítelkyni Abigail. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Sylvester nechal dlouholetému kamarádovi napsat scénář a zrežírovat film pro sebe. Opravdu nevím co mu dlužil, ale tohle za to nestálo :(. Snad jedině snaha nenechat Escape plan v úplném hnoji. Režisérsky to sice není zase taková tragédie (ano zbytečné přeostřování a zoomování pod rouškou umění + plus ten zbytečný artový začátek), protože natočené je to dobře. Žádný zběsilý střih nebo rozklepaná kamera. Ale ten scénář. Neskutečně se to vleče a na to že má film nějakou hodinu a půl, je to luxus který film opravdu nemá. Samozřejmě o to víc se to dohání poslední 1/2 hodinu. Osobně také přímo nesnáším, když se nesbírají okolo ležící střelné zbraně (proč by si měl někdo zvyšovat výhodu v boji, že?). Co mi naopak vůbec nevadí je casting. Rozhodně raději točit rvačku MMA zápasníka co si hraje na herce, než herce (co se naučil dvě komba v přípravce na roli) co si hraje na děsného bitkaře. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A máme to tu zase. Segalovský námět o únosu jak vyšitý. Tentokrát byla unesena dcera nějakého hongkongského technologického magnáta a o pomoc není požádán nikdo jiný, než bezpečnostní expert Ray Breslin. Takže dle segalovského hesla: Unesli jste holku, tak tady máte přes držku! se šine veškeré dění kupředu. Tímto faktem se tedy děj odklání od původní myšlenky námětu prvního snímku. Pro zajímavost, ve stejném roce, jako tento, byl uveden také Stallonův ´Rambo: Poslední krev´ (2019), kde je dějový námět totožný. Ano, i Rambo řeší únos a tak všem patřičně ukáže zač je toho loket. Dívat se na oba filmy ve stejný den, divák se v tom lehce ztratí. V kterém filmu ten Rambo vlastně je? Třetí filmový díl je stejně jako předešlý určen hlavně pro asijské diváky a protože byly oba filmy natočeny souběžně, jsou si atmosférou totožní. Jen tu už není futuristický hi-tech design. Dialogové scény po divácké stránce moc radosti nepřinesou, ale zato akční nadchnou všechny fanoušky asijských akční filmů především staré školy. sem tam se z něčeho vystřelí, ale spíše převládají drsné souboje v bojovém umění. Sylvester Stallone opět akci přenechal mladším, takže se tu vyskytuje jen v rámci námětu. Na konci se samozřejmě přihlásí o slovo, ale už jen v rámci pomsty. A jsme zase u toho Ramba. V tomto skutečně není mezi oběma filmy žádný rozdíl. Škoda, že tu neměl žádnou akci Russell Wong. Nebo snad už na akční role zanevřel? Snímek je samozřejmě nízkorozpočtový, což je hodně znát. nejen po výpravné stránce, ale i té scenáristické. o plynulém vývoji děje si může každý divák nechat jen zdát. To však nezabránilo, aby byl patřičně drsný a překvapivě i temný. Zkrátka přesně tak, jak to mají v asijských zemích rádi. O kapku je lepší než předešlý, ale značně si pohoršil právě odlukou od původního tématu. Filmových únosů tu už skutečně bylo více než dost, čímž nechávám pozdravovat především Stevena Seagala. Ale jinak se to opět veze na stejné úrovni, což znamená, že je to opět natočeno v hongkongském stylu, a tak, kdo nemá takové snímky v oblibě či jim vůbec nerozumí, nechť se tomu rovnou vyhne. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

A to jako bylo všechno? Naprosto plochý a zcela klišovitý scénář, kde jeden zloun někoho unese, sem tam někoho z unesených zabije, ale podle ikony Ray zjistí, kde se to místo v celém tom širém Rusku nachází, přistane a naprosto nenápaditě s pomocí jednoho kung-fu ťamana skoro všechny osvobodí. Skoro. Takže jedeme v jedné jediné ploché linii, tupé i na akční direct-to-dvd céčko, a když pak dojde na souboj se záporákem, tak bum prásk říz a je konec. A to jako bylo všechno? Navíc jsem se furt nemohl dopočítat postav - buď tam chvílemi někdo přebýval, pak zas chyběl, jednou byli záporáci všude, a pak zas v chodbách ani jeden. Navíc to celé vlastně o úniku ze sofistikovaného vězení ani není, spíš to chvílemi připomíná nové Ramby nebo Expendables. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně viděl :-) Tak pojďme k hodnocení.Prvně musím říct,že hodně záleží na tom s jakými očekáváními do toho půjdete.Pokud čekáte něco ve stylu prvního dílu tak budete zklamáni,ale pokud chcete dobré akční béčko tak budete naopak podle mě dost spokojeni.Jelikož je Stallone jeden z mých dvou nejoblíbenějších herců tak jsem si zjistil o tom filmu dost dopředu o co tak půjde a co mam právě čekat,takže nenastalo zklamání. Další bod na který upozorním je to,že pokud někdo chce vidět tento film tak zřejmě viděl právě první díl,ale i druhý, který je hodně kritizovaný,což vcelku chápu,ale tam to právě bylo těmi přehnanými nadějemi ,že to zopakuje první díl.Naopak šlo u druhého kousku o to,že to byl čistě čínský akční film s minimální účastí právě Slye ,který tomu dal spíše jen obličej na plakát a měl malou roli,kterou přijal nejspíše proto,aby mu čínská produkce financovala nového Ramba a nové Postradatelné.Tím pádem k tomu asi přistoupíte opatrně. Takže když to budu hodnotit jako akční béčko tak tento v pořadí třetí díl má dost slušnou akci jak v podání Stallona tak i asijských herců a svůj souboj tam má i dnes oblíbený Bautista. Příběh je o pomstě než o nějakém proklouznutí do věznice,o čemž tato série je,takže by se to klidně mohlo jmenovat jinak,ale to mi nějak nevadí,dějově to je s minulými díly provázané dobře. Po těchto stránkách je to samé plus,ale samozřejmě to má i mínusy,pro mě tedy jedno a to,že je vidět jak měli menší možnosti než by tomu slušelo.Nejvíc mi to vadilo na světle,ano na světle,je to hodně tmavý film.V prostředí věznice se to dá ještě pochopit,protože je to tam osvětleno jen žárovkami,ale i tak to mohlo po této stránce být lepší a to nemluvím o jiných lokacích ,které jsou taky hodně tmavé. Takže když to shrnu tak dobré akční béčko,které má dobré obsazení,dá se říct klasický příběh,ale dobře udělaný,akce je hodně syrová až brutální a film má dobré tempo.Mínusy už jsem zmínil.Pokud jste fandy Stallona tak si myslím,že jako průměrný akční film to poslouží dobře,já to trochu asi nadhodnotím, a navíc když jsem dal dvojce tři hvězdy,kdežto toto je podle mě lepší,ale co no :-) Za mě tedy celkově 70% a čtyři hvězdy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Stále to nemá produkční kvality starších Stalloneho béček typu D-Tox a Sejměte Cartera, ale už to nebolí. John Herzfeld přeci jen není céčkový patlal a minimálně chápe to, jak by se měl vyprávět příběh a že akce je lepší, když do ní nervete dvacet střihů za vteřinu. Nemluvě o chytrém "uzemnění" konceptu, kdy tvůrci tentokrát rozumně pracují s tím, že nemají peníze. Sci-fi dvojka se pak v podstatě rovnou ignoruje a třetí díl dějově přímo navazuje na jedničku, což dává fanouškům příležitost k tomu, aby se nikdy nemuseli do otřesného Hádesu vracet. Trojka je naopak film, který člověk čas od času klidně zapne v televizi a bez újmy ho absolvuje. Na jedničku stále chybí několik mil, ale oči z toho tentokrát nekrvácí a Sly není jen do počtu. V rámci béčkového žánru neurážející kousek. To je něco, v co jsme po úděsné dvojce vážně ani nedoufali. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je k vidění scéna, kde se porvou Dave Bautista (Trent) a Rob de Groot (Ralf), která je bezpochyby zajímavá, protože Rob na předešlých filmových projektech zastupoval Bautistu jako kaskadérský dublér. (Rominator)

Reklama

Reklama