Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrý den, tady Pierre. Jsem sice zapřísahlý intelektuál, ale odsledoval jsem všech 13 dílů tohoto seriálů. Na začátku příjemné překvapení, ale velmi brzy šel seriál z kopce a ve výsledku byl možná až moc pohádkou.  Ale Jenovéfa Boková je pohádkově pěkná herečka a bavily mě ty upoutávky.:D Jestli jste ještě nevyrostli z her na četníky a zloděje, dívejte se na Strážmistra Topinku. ()

De Large 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Pohodový chlapík, navyše skvelý a sympatický herec. Nie vždy je potrebné riešiť vraždy, politiku... atď. Figúrka Topinka nie je blbec, za akého ho považujú, skvelo zapadli do súhry Freimanová, Bartoška, Boková, Marek Geišberg a aj Donutil, hoci tam už v zásade nebol potrebný, ale on nikdy nesklame. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Strážmistr Topinka a jeho detektivní případy v novém seriálu jako skoro pokračování Doktora Martina mě zaujalo jen tak na půl. V seriálu se sice párkrát objeví některé postavy z prvního seriálu, ale moc jich není a je to jen párkrát. I Protějov se nám trochu mění, Dr. Martin změnil budovu ordinace a nové postavy přibývají nebo dostávají více prostoru. Bohužel není úplně jasné, zda je Tomáš génius, který dříme v policistovi s hodností strážmistra, nebo je to naprostý blbec s pořádnou dávkou štěstí. Tvůrci totiž dovolují, aby těmito polohami procházel střídavě a tak není jasné, jak Topinku přesně vnímat. Hned první případ v podstatě odkazuje na jeho obrovský důvtip a inteligenci, v dalších se ale chová jako naprostý idiot. A protože si myslím, že Topinka nemá být parodií na klasické kriminálky, pak celé jeho vystupování nedává moc smysl, ani seriál, který s oblibou sleduje. Takže jsem se občas pousmál, ale dost často se též tvůrci pohybují na hranici trapnosti. Rozhodně ale oceňuji Roberta Mikluše, který skvěle zahrál a hodně se mi líbila i úvodní znělka. ()

Yokolobuna

všechny recenze uživatele

Už jen to, že autorům ani nestálo za to zjistit si, že policajt v hodnosti strážmistr vůbec na ulici neslouží (jde o hodnost, co má polda na škole) vypovídá o tom, jak velká ko*otina tohle bude. Nebylo by však fér hodnotit, vždy jsem vydržel jen pár minut, takže ponechám bez... ale útržky téhle lambády sahají i po odpadu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Seriál Doktor Martin nebyl žádný zázrak, ale ještě se na něj dalo dívat. Bylo to nenáročné a vtipné podvečerní odpočívání. Něco obdobného jsem čekal i od Topinky, ale to jsem se bohužel hodně spletl. Tragikomická figurka se pohybuje v kulisách podivného scénáře a jeho hloupé konání, které má být zřejmě vtipné, není vůbec k smíchu, ale spíše k pláči. Je to souboj autorů s divákem, co všechno se dá ještě vydržet. V tomto případě to ale balancuje už za hranicí vkusu. Nejzajímavější se tak na celém díle jeví alternativní seriál o Majerovi a Štrosovi. ()

Galerie (597)

Zajímavosti (16)

  • V čase 23:33 je čas na hodinách 6:58. O pár minut později, když Tomáši Topinkovi (Robert Mikluš) přijde SMS, je čas na mobilu 6:27. (David7)
  • Strážmistr Topinka (Robert Mikluš) používá k výkonu své funkce auto Lada Niva. (SONY_)
  • Když vlak přijíždí do Protějova, přijíždí na kolej nejblíže nádražní budově, na které před ním nestojí žádná jiná vozidla. Když ale přijede strážmistr Topinka (Robert Mikluš), je vidět, že vlak by nikam odjet nemohl, protože před ním stojí plošinové vozy naložené dřívím. Po vyšetření případu před vlakem opět nic nestojí a ten odjíždí. (Frontier)

Reklama

Reklama