Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fin Shepard (Ian Ziering) bojoval se žraloky po celém světě, ale nyní musí svůj boj přenést na zcela nové místo – zpátky v čase, do období druhohor, kde to vše začalo. Tam je jeho úkolem zastavit vznik úplně prvního Žralokonáda v historii světa. Podaří se mu a jeho kamarádům vše vrátit do normálních kolejí a jednou provždy vymazat Žralokonáda z povrchu zemského? (Israha)

(více)

Recenze (58)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Poslední Sharknado jsem zdárně přežil, uff, no byla to už ale zhruba od čtyřky vážně dřina. Právě kolem čtvrtého pokračování této ,,slavné,, série se totiž silně začala projevovat únava látky, respektive toho ztřeštěného nápadu kolem žraločích tornád a už to prostě přestala být ta správná sranda, postupně zmizelo ono kouzlo totálně ujeté debility, a tak zatímco i ty nejšílenější tvůrčí bláznovství v prvních dílech působili i přes svou ultra lacinost a amatérismus ještě fakt zábavně a vlastně svým způsobem i originálně, tak v dalších pokračováních se to celé měnilo v již jen neúnosná zoufalství, která už nemohl kousat snad ani ten nejtolerantnější žraločí fanatik pod sluncem. Pravda tedy je, že právě v šestce ještě došlo k jistému oživené díky zápletce v podobě cestování v čase, na druhou stranu to zde ale zas zazdili veškeré přítomné dialogy, vysvětlování, chování postav a hlavně celé to zpracování, takovým způsobem, že musím jen zopakovat, zaplať pánbůh, že se jedná už o poslední díl. Každopádně upřímně mohu nakonec ale přeci jen konstatovat, že na tuto sérii asi nikdy nezapomenu, na veškeré efekty, na herecké výkony, na postavy, na dialogy, na zápletky, ale především na veškeré ty nápady kolem žralokonád, to vše bylo prostě tak absolutně mimo veškeré mantinely, že právem lze těchto šest dílů označit za dokonalý brakový kult. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť (dúfajme) neprekonáva predošlé pokračovania, no ani neklesá kvalitatívne dole (pretože už nemá kam, hehe) akurát je to celkom prehnane preplácané lacnými Asylum efektami a to už bilo do očí viac ako pri iných filmoch podobného zamerania. The Last Sharknado je poskladané z viacerých fragmentov, každá kapitola má cca 15 minút. Naši hrdinovia teraz cestujú naprieč časom aby zastavili prvé Sharknado, no to s nimi záhadne cestuje tiež. Stretnú sa s dinosaurmi, čarodejníkom Merlinom v stredoveku, Billy Kidom na divokom západe, objavia sa aj v budúcnosti a budú bojovať proti robotickým žralokom. Je to proste plné absurdností, na čo sme od tejto série zvyknutý. Akurát to už bolo neprehľadné. Potešil ma spevák Twisted Sisters Dee snider ako šerif, jeho postava bola príjemne uveriteľná a herecký výkon tu na počudovanie podával najlepšie. Čo bolo celkom smutné bola ďalšia postava z Beverly Hills 90210. Tori Spelling, Vyzerala strašne, ako by sa vyliečila zo závislosti na heroine. Takže to zhrniem, nehovorím, že najlepšie, ale minimálne obstojné zakončenie tejto najbizarnejšej filmovej série v histórií kinematografie. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som aj rád, že to skončilo. Last Sharknado je totiž lepšie ako posledné 2 diely, dejovo všetko pekne uzavrelo a rozlúčilo sa aspoň trochu na úrovni. Prekvapením je, že z dejového hľadiska je to celkom hutné, ale vzhľadom na posledný diel, ktorý celú situáciu značne skomplikoval a položil množstvo otázok, je to asi pochopiteľné. V poslednej časti cestujeme v čase, pričom pobaví najmä úvod s dinosaurami alebo obdobie americkej občianskej vojny. V druhej polovici tomu mierne dochádza dych, našťastie film predtým ako začne nudiť skončí. Každopádne, to že takýto film mal premiéru na červenom koberci(kto neverí nech si vygoogli) len podčiarkuje fakt, že Sharknado sa stalo v kruhoch béčkových šialeností kultom. Ian Ziering a Tara Reid vďaka nemu obnovili na čas svoju zašlú slávu a Anthony Ferrante sa navždy zapísal do pamäte niektorých ľudí a tiež už asi nič známejšie nenatočí. Poprosím žiadne sequely ani rebooty v dohľadnej dobe. Úprimne si myslím, že séria by nemala čo ponúknuť a je už absolútne vyčerpaná. Medzi 2* a 3*, ale keď je to teda naposledy, tak tomuto skvostu trocha prilepším. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Znovu se zopakuji. S každým dalším dílem posouvají tvůrci hranici absurdity o pořádný kus dál. A právě ona nekončící absurdita je tím jediným důvodem, který může k tomuto filmu přitáhnout diváky. Nepochopím okolní prznitele hodnocení (čti šuliny), kteří film vypnou po jedné z nejepičtějších scén celé kinematografie - klouzačku ve stylu Legolase po ocase dinosaura. Je mi záhadou, proč si takový člověk pouští šestý díl Sharknada, kde i průměrný pacient ústavu pro mentálně slabší dokáže odhadnout, co může v tomto dílu čekat a co čekat naopak nemůže. Dotyčný si zřejmě myslel, že někdo z televize vytáhne ruku a vyhoní mu jeho 6 cm. Retardace některých jedinců opravdu není v měřitelné škále retardometru. Za mě slušná zábava, která mi zprostředkovala zhruba to, co jsem od filmu očekával. Anthony C. Fernet ukázal, že není režisérem jednoho žánru a připravil pro diváky epický průřez napříč žánry i časoprostorem. Takže pár dokonalých ulítlých nápadů k vidění je, nicméně jinak už film působí opravdu stereotypním dojmem a další díl by byla autorská sebevražda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Společnost Asylum ve spolupráci se Syfy se rozhodli této dosti kontroverzní sérii a hlavně divákům snad už poslední tvrdý direkt. To ukáže čas (osobně tomu moc nevěřím), ale snad už žádný další díl nevznikne. Jejich kvalita byla opravdu různorodá a většina z nich dost zblízka koketovala s totální céčkovou žumpou. Jen opravdu otrlí jedinci dokázali společně s Finem a ostatními projít napříč všemi jeho souboji se žraločími tornády. Rád bych řekl, že jsem rád jedním z nich, ale opak je pravdou. Když Anthony C. Ferrante přišel s prvním dílem, byl jsem docela mile překvapený. Byla to sice totálně ujetá podívaná, která moc kvality nepobrala, ale u od Asylum ani neočekávám, že by vůbec někdy natočili opravdu kvalitní film. Byla tu však celá řada humorných situací a hlášek – které se mi líbily, pobavily a já dal šanci i dalším dílům. Dvojka ještě v rámci možností ušla, ale trojka a čtverka už byla dost na hraně a smrděly doslova trapností. Pětka přinesla trošku oživení a totální destrukci všeho a všech. A tak jsem byl zvědavý, co je ještě vůbec možné, aby se zrodilo v chorých mozcích režiséra a scénáristy. No a oni samozřejmě nezklamali. Připravili si pro nás opravdu velkou porci naprosto dementní podívané – doufejme, že vážně naposledy. Fin Shepard, Nova, bohužel i odpudivá Tara Reid coby April a pár dalších se během cestování časem potká kromě ničivých žraločích tornád s dinosaury (dokonce se proletí i na Pterodaktylovi), narazí na kouzelníka Merlina, Morganu (tu si v podání transvestity mohli opravdu odpustit), Billyho Kida, George Washingtona, Benjamina Franklina atd. Dokonce i na své rodiče (to už se asi Tori Spelling připravovala na spolupráci s Ianem Zieringem v pokračování Beverly Hills – pokud ovšem po smrti „Dylana“ vůbec bude – navíc ta vypadala vážně odpudivě). A na můj vkus tu bylo až moc pře Tarováno. Tara Reid se z krásky již dávno přetransformovala v hnusnou kreaturu a tady dostala až žalostně moc prostoru a pasáž z daleké budoucnosti byla snad vůbec tím nejhorším, co se zde objevilo. 30% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • V závěrečné scéně z baru se mezi štamgasty objeví John Heard. Jedná se ale o záběry ze Žralokonáda (2013) a pohledy zezadu patří dublérovi. (Fenk)

Reklama

Reklama