Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dottie Hinsonová odjíždí na setkání baseballového týmu, jehož byla kdysi členkou a vzpomíná na rok 1943. Tehdy hráči baseballu narukovali do války a této hry se ujaly ženy. Dottie byla v týmu se svou sestrou Kit. Jednou za Dottie přijel lovec talentů Ernie Capadino a nabídl jí, jestli by nechtěla hrát v profesionální ženské lize. Dottie nechtěla, její sestra by hrála ráda, ale o ni Ernie zájem neměl. Domluvil se s ní však, že jestli Kit Dottie přesvědčí, aby nabídku přijala, vezme ji do týmu také. Nakonec obě odjíždějí a cestou přijmou ještě další hráčku, Marlu. Po absolvování přípravného kempu musí všechny dívky absolvovat ještě školu slušného chování, tance a chůze. Jako trenér je angažován Jimmy Dugan. Na první zápas přijde úplně opilý a tak se vedení ujme Dottie a zápas vyhrají. Jimmy není spokojený s tím, že má trénovat ženský tým a tka je opilý v jedom kuse. Po pár zápasech se však vzchopí, omezí pití a ujme se trénování. Broskve, jak si tým říká, jsou stále úspěšnější a zakladatel ženské ligy pan harvey je spokojený i se zisky z vyprodaných stadionů. Protože se ale blíží konec války, je rozhodnut ženský tým rozpustit. To ovšem dívky nehodlají připustit… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej americkej film se všim, co k tomu patří. Nicméně pozitiva v tomto případě výrazně převažují, spousta vtipných momentů a skvělí a sympatičtí herci v čele s fantastickým ožralou v podání Toma Hankse. Takže i ten přehnaně sladký závěr tomu dokážu celkem bez problémů odpustit. (4k UHD blu-ray, orig.) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vysloužilý Tom Hanks chlastá a trénuje bandu ženských v baseballu. Samozřejmě to bere jako degradaci a cítí v zádech posměch kolegů z mužské ligy. Přesto ho dámy přesvědčí že za to stojí a nakonec společně dosáhnouu velkého vítězství. Příjemný sportovní film se skvělým Hanksem a dámy také předvádí výborné výkony. V titulcích zaujme a celý film pro našince opepří kamera Miroslava Ondříčka. ()

Reklama

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělé nahlédnutí do ženské baseballové ligy, během 40. let minulého století. Příběh pozorujeme především očima sester Hinsonových, které jsou amatérskými hráčky baseballu. Starší Dottie, která je talentovanější, si vyhlídne lovec talentů s nabídkou profesionální soutěže, ona však odmítá. Po přesvědčení své mladší sestry Kit souhlasí a obě dvě se vydávají do Chicaga do tréninkového centra, kde si musí vybojovat postup do konkrétního profesionálního týmu. To se jim samozřejmě podaří a ony nastupují do klubu Rockfordských Broskví. Velmi netradiční téma, které je zpracováno po všech stránkách. Přibližuje nám samotný sport, včetně tréninků a zápasů, ale i dění mimo hřiště. Mladé ženy a dívky se musejí třeba naučit správnému chování, aby se z nich staly opravdové dámy. Sledujeme rovněž situace uvnitř týmu, kde hlavním motivem je konflikt mezi sestrami, který se pomalu vyostřuje. V hlavních rolích hráček se objeví třeba Geena Davis a Lori Petty jako Dottie a Kit Hinsonové, Madonna, jenž hraje Mae Mordabito nebo Megan Cavanagh jako nepříliš hezká, ale zato šikovná Marla Hooch. V roli trenéra se nám představí nejznámější herec z celého obsazení a to Tom Hanks. Je zajímavé ho vidět v takové to roli, kdy hraje velmi přesvědčivě neurvalého a stále opilého kouče, který nechce trénovat ženský tým, avšak postupně si najdu cestu ke svým svěřenkyním a začne je doopravdy trénovat. Baseball příliš nemusím, ale v takovém podání klidně může být. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Vlastně jde o skvělou komedii a příjemný sportovní film nejen o tématu rovnosti mužů a žen. Potěšilo angažmá kameramana Ondříčka - delší záběry, ne nutně na mluvící hlavy, klidná kamera. Výtečný Hanks, ale nejen. Hromada drobných vtipů, které u dobrého vínka dobře zarezonovaly. Trocha patosu, kýče, prima hudba od Hanse Zimmera, dobové detaily. Kdykoliv znovu. Ono to stejně už bylo nejmíň potřetí a vždycky šlo o spolehlivou zábavu. Škoda, že režisérka nepřidala do filmografie víc filmů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tento film na mě vykoukl jako zjevení zčistajasna, protože do té doby jsem pořádně ani nevěděl, že existuje. Sem tam se mi totiž stává, že mi tehdejší video půjčovna zamlčela nějaké klenoty, ale o to větší nadšení je, když na takové filmy z devadesátek narazím třeba v televizi. Tom Hanks tady hraje morouse tak strašnýho, že koukat na něj bylo pro mě utrpení. A i když se film snažil ho nakonec převést na tu správnou stranu, stejně jsem si na konci filmu myslel, že je to normální dobytek. S holkama basketbalistkama už to bylo úplně jiný. Byly totiž skvělý, do jedný. Fandit jim v tomto filmu bylo tak zřejmý, jako si v hospodě objednat pivo, během pěti minut ho vypít a následně si objednat další.. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (15)

  • Geena Davis sa niekoľko dní pred začiatkom natáčania stala súčasťou produkcie ako dočasná náhrada za Debru Winger. Geena mala hrať postavu Dottie Hinson, jednu z najlepších amerických hráčiek bejzbalu. Počas niekoľkých týždňov Davisová predviedla perfektný výkon v hraní bejzbalu, až sa tvorcovia napokon rozhodli jej rolu ponechať. (Original.M)
  • Herečky, ktoré sa zúčastnili konkurzu pre postavu Dottie Hinson museli ukázať, že vedia hrať bejzbal. (Original.M)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Reklama

Reklama