Reklama

Reklama

Cesta zpátky

  • USA The Way Back (více)
Trailer 2

Jack Cunningham (Ben Affleck) byl ve své době nejlepším hráčem basketbalu na střední škole. O roky později propadl alkoholu a jeho závislost ho stála manželství. Zvládne se vypořádat s démony minulosti a trénovat tým školy, kde kdysi sám hrál? (Magic Box)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (139)

Olík 

všechny recenze uživatele

Málo basketbalu, hodně Affleckových démonů. Patetické USA sportovní drama…taková klasika. Tým outsiderů a nový kouč se svými vlastními problémy….už jsme měli tu čest snad 100x. A jelikož jsme podobných kousku viděli už vagóny, brzy každému dojde (teda alespoň si myslím), že historie pamatuje na povedenější tematicky spřízněné snímky. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Gavin O'Connor natočil niekoľko solídnych filmov (Miracle, Warrior) obzvlášť Účtovník s Benom Affleckom stojí za to, no ich druhá spolupráca sa moc nevydarila. Prechlastaný Affleck je trošku nudný a celý film sa mi zdal, že trvá asi tri hodiny. No pokiaľ bývalý basketbalista nastúpi na post trénera a začne presadzovať svoje metódy (ako napríklad zjapanie na trénerov) a sem tam aj vyhrávať, začalo ma to baviť. No chýba tomu nejaká iskra, pretože ten film je úplne bez duše. 65% - 3* ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně spokojený. Režiséra Gavina O'Connora mám hodně rád a jeho filmy mě baví. A ve svém nejnovějším filmu mě znovu dokazuje, proč mě jeho filmy, tak moc sedí. O'Connor je ten typ režiséra, který dokáže i tu nejobyčejnější zápletku natočit zajímavě a silně. Platí to i pro Cestu zpátky. Film má opravdu obyčejnou a místy stokrát viděnou zápletku, a přesto dokáže dojmout a zaujmout. A to je výsledek poctivé a kvalitní režie. Ben Affleck má napsanou roli na tělo, a z mého pohledu to hraje skvěle. Affleck podává hodně civilní a nenucený výkon, a netlačí vůbec na pilu, a všechny emoce mu lze snadno věřit. Sedla mi dramatická stránka filmu, tak i ta sportovní, protože jsou obě velmi dobře natočený. Funguje u nich přesně to co má u nich fungovat. Je mi jasné, že film nenabízí nic nového, a vlastně se o to ani nepokouší. Pro někoho to bude problém, ale mě to vůbec nevadilo. Cesta zpátky je povedené sportovní drama, a určitě si zaslouží vaši pozornost. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Gavin O’Connor je bez debat velmi talentovaný režisér s novátorským přístupem, který mě svými filmy dokázal nadchnout ale také solidně uspat. Jeho nejnovější počin The Way Back se na této pomyslné lajně drží tak nějak uprostřed, jelikož ty nejuzívanější části střídá s naprosto úžasnými sekvencemi, u nichž máte zase pocit, že sledujete něco vážně extra. Celý snímek v těchto momentech stojí a padá na hereckém výkonu Bena Afflecka, jež se řadí do ranku těch lepších v jeho dosavadní kariéře. Je tedy vážně na škodu, že právě tyhle momenty jsou postupem stopáže čím dál tím více vytlačovány nudnými konverzacemi mezi postavami a následnému emočnímu "dojení", které výsledný dojem z celého snímku poměrně markantně sráží. Ve finále tedy dostaneme látku, jejíž potenciál dalece přesahuje finální produkt. Tak snad příště! „You want to know why they're leaving you open? It's because they don't think you can hit the ocean from the beach.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klišoidný príbeh o ochľastovi, ktorý si dá vďaka príležitosti trénovať miestny tím basketbal, život dokopy. Síce je to povzbudivý príbeh, ale alkoholici ma nejak neberú. A to ani tí bývalí. Alkohol mi nikdy nič nehovoril a do smrti sa na tom nič nezmení. Naviac mi aj samotný film pripadal strašne nezáživný. Tempo bolo pomalé, Affleck vyzeral ja chcípák - fakt sa na neho nedá pozerať a ani tie zápasy mi nepripadali napínavé. Pre mňa je to celkovo nudný film. 4/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Ben Affleck pred týmto filmom tiež bojoval s alkoholizmom. Affleck sa pred natáčaním vrátil do rehabilitácie a svoj program dokončil práve včas. Režisér Gavin O'Connor spomenul: "Ben sa doslova dostal z rehabilitácie v deň, keď sme začali nakrúcať film." Ben Affleck uviedol, že prešiel podobnou cestou ako postava, ktorú stvárňoval, a že si myslel, že mu táto rola pomohla zlepšiť jeho vlastný život. (Pat.Ko)
  • Ben Affleck kvôli role v tomto filme pribral 30 libier (cca 13,6 kilogramov). (Pat.Ko)

Související novinky

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Frčíme v kinech zaostává

Frčíme v kinech zaostává

09.03.2020

Ještě před víkendem panovala jistá obava ohledně toho, jakým způsobem si povede nejnovější pixarovka Frčíme ve chvíli, kdy světová panika z koronaviru víceméně vrcholí. I napříč pár děsivým odhadům… (více)

Reklama

Reklama