Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 3
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (231)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tony Gilroy je génius. Vzít totiž do svých rukou projekt Star Wars s vědomím, že natočí špionážní thriller o zrodě povstalců, to chce odvahu. Osobně považuji jeho předešlou účast na filmu Rogue One za velice zdařilou, ten scénář tehdy totiž neměl chybu. A popravdě. Už jsem přejedený dětinským zpracováním tématiky ze světa Hvězdných válek, takže dospělejší nádech jsem přivítal s otevřenou náručí. Seriál Andor se nese v dosti komorním stylu, moc akce zde nenajdete (ale najde se tam, nebojte se). Na druhou stranu, seriál exceluje v tom, co má primárně reprezentovat (nekompromisní špionážní drama). Ke konci ta příběhová linka totiž nabírá takové grády, že jsem se nestačil divit. Celá zápletka točící se okolo imperiálního vězení patří k tomu nejlepšímu, co jsem ve Star Wars za posledních 20 let viděl. V popředí zde kraluje Andy Serkis, to je za mě fakt herecká extratřída. A závěr tomu nasazuje pomyslnou korunku. Chci druhou sérii. A to hned. Dávám silné 4 hvězdy. S trochu rychlejším rozjezdem bych to plnotučné hodnocení udělil. Bez jakýchkoli námitek...Ale i tak parádní drama. Za mě dávám 8,5/10 P.S. Fakt to má tak nízkou sledovanost na streamovacích službách? Smutná realita :( ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Já jsem docela nadšená! Jak už někdo psal, rozjezd byl pomalý, přemýšlela jsem, na co se to vůbec dívám, ale druhá půlka si mě získala stoprocentně. A když jsem si potvrdila, že hlas, který slyším, patří opravdu Yennefer, tak moje srdíčko zaplesalo. Seriál je skvěle vystaven, jsem moc ráda, že Disney v tomto případě vsadilo na dospělejší notu. Andy Serkis je miláček :) A Stellan je taky dost fajn. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je o 4x třech epizodách, budu tedy brát hodnocení po čtyřech blocích (po epizodách komentáře přímo u nich): 1a) ** velice nudný rozjezd, zmatený a nezáživný, který dostane spád až v poslední třetině. Andor se chová jako debil a prakticky VEŠKERÉ jeho idiocie vedou k eskalaci děje. Tedy, kdyby se choval chytře, neděje se nic. 1b) **** O dost usazenější a s jasným cílem. Andorovi idiocie z první trojky mají (jak jinak) přesah až sem (za mě zbytečný, drama šlo vystavět i jinak). Díky obsazení Genevieve O'Reilly perfektně funguje propojení na Rogue One a Epizodu III. Velmi chytrý scenáristický tah. 1c) *** Třetí trojice je ve znamení “imperiálního koncentráku” a dalšího propojení na Rogue One. Celkově je to 50:50 v nudných debatách na imperiálních večírcích (okolo senátorky) a neokoukaného prostředí onoho “koncentráku”. Prakticky cokoliv tam funguje a je dost škoda, že nebyl primární náplní této trojice (první epizodu doslova zabil klábosením a vše se dohánělo v tom posledním a NEDOŘEŠILO!). 1d) *** Tím, že se koncept trojic minule rozsypal je poslední skupinka divný neidentifikovaný slepenec, který se snaží dohnat co se dá. Utíkáme z vězení, řešíme pohřeb, konverzace senátorky, čachry překupníka. Prostě guláš, který je z poloviny fantastický a z poloviny nudný. První řada jako celek: *** Za mě jako celek je Andor zcela zbytečný počin. Prakticky je to o tom, že v první epizodě udělal 3 nelogické debility a celou řadu za ně nese následky. Z celých 12ti jsou solidní 3-4. Zbytek si hraje na drama a není nijak moc záživný (tedy možná maximálně pro hard-core fanoušky SW universa). ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velmi dospělá podívaná z universa Star Wars, která nesází na různé "cukrbliky", ale ukazuje "realitu" obyčejných lidí pod nadvládou impéria. Je nemilé, že prvních pár epizod mohlo kvůli svému pomalému tempo některé lidi odradit, protože kvalita roste díl od dílu a z Andora se postupem času vyklubala jedna z nejlepších podívaných z daleké předaleké galaxie. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Já samozřejmě naprosto chápu, že u Děsnejů musí jít příkladem v implementaci inkluzí a všech těch čupr kůl slůvek, které v současnosti ohromují nejen spolužáka Důfka, ale na (a)sociálních sítích a internetech obecně přes ně už skoro není kam flusnout, neb se z nich mileniálům tak krásně topoří Kierkegaardi a vlhnou Kapitály, nicméně jsem toho názoru, že jít v tomto až tak progresívně daleko, že se scénáristé zrekrutují z ústavu pro léčbu mozkových disfunkcí, může mít neblahé vedlejší účinky na výsledný produkt, např. že tento bude totální pičovina. A tak z pásu sjel v podstatě další Mandolín, nudně roztahaný, o hounu jsoucí, neb naprostými zbytečnostmi vatující (zejména ty prepubertální flešbeky byly mimořádně otravné), pročež ve výsledku nudící tak, že jsem již cca po třetině zavile fandil nesmírně sympaticky psychopatizující agentce Imstapa, aby všechny ty rádobytenoristy a hospodské odbojáře co nejdříve pochytala a byl by konec, a někde v půlce zvažoval vhození své hádédé do kýblu s karbonitem. Poté nicméně přišel zlom, kdy baron Harkonnen sundal rukavičky a začal již bez sebemenších skrupulí machiavellit jako o život, z invenční nouze do krimu uklizený hrdina začal hrdinovat, díly začaly mít i náznaky něčeho, co by se již dalo označit dějem, a vůbec to aspoň trochu začalo připomínat mateřskou Roug jedničku, tj. asi nejlepší hvězdné válkování od dob původní svaté trojice, pročež jsem pojal nesmělé podezření, že by to přece jen nemusela být ve výsledku zas až taková řídká seriálová stolice jako výše zmíněný assasínující Mandarín. O to bolestivější byl tedy pád do v současnosti již značně přetékající a řádně uleželé senkruvny Gaylaxatie moč a moč dalekokot, který se odehrál v dílu posledním, při jehož sledování jsem měl již po nějakých dvaceti minutách čelo a dlaň pravé ruky prokrvené více, než za první čtyři díly dohromady. Škoda, že to celé nesestříhali do nějakých dvou hodin (sestávajících především z epizod druhé půle) s kompletně předělaným závěrem, neboť by to pak býval mohl být celkem slušný celovečerák. Takto s hodně kyselým xichtem za milosrdné dvě, po kterých si ale asi budu muset vypláchnout hubu filmovým pokračováním. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (44)

  • Fest byla planeta nacházející se v sektoru Atrivis v teritoriích Vnějšího okraje (okrajová část Galaxie, většinou neprobádána, nebyla pod plnou imperiální správou). Poprvé byla zmíněn v knize „Star Wars: Rogue One: The Ultimate Visual Guide“. (Veskoslav)
  • Roodown, přezdívaný „Crusher“, je specifický druh, který se používá na těžké práce. Je doslova „zabudován“ do exoskeletu, který zvyšuje už tak přirozenou sílu. Poprvé jsme ho mohli vidět na planetě Jakku ve Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno