Reklama

Reklama

Alfred Hitchcock uvádí

(seriál)
  • Česko Příběhy Alfreda Hitchcocka (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (1985–1989), 29 h 22 min (Minutáž: 22–90 min)

Předloha:

Ray DeLaurentis (povídka), Margaret Millar (kniha)

Scénář:

Michael Colleary, Buck Henry, David Chase, Roald Dahl (více)

Hrají:

Alfred Hitchcock (a.z.), Andy Garcia, Stella Stevens, Michael Sarrazin, Ken Foree, Andrea Roth, Van Johnson, Gwynyth Walsh, Clive Revill (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Mistr napětí nabízí příjemné mrazení v zádech. (oficiální text distributora)

Recenze (54)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Z 80 epizod jsem jich viděl 21 - vybral jsem si ty vysoce hodnocené nebo ty, pod nimiž byl podepsán někdo slavný. Jako nejlepší (*****) bych označil epizody Hráč z Jihu, Bang! Zásah!, Perfektní plán. Doporučuju (****) ale i epizody Životně důležitá operace, Poslední kapka, S vraždou na mysli, Diamanty nejsou navždy (s G. Lazenbym). A zbytek? Průměr až podprůměr. Pro zajímavost se ale také podívejte na mladičkého J. Phoenixe (Výjimečně dobrý konec). Ze slavných jmen mě nejvíc zklamali režiséři těchto epizod: Láhev, Pod vlivem alkoholu. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Stačím si vzpomínat na nádherný pocit, když začínal Hirchcock. To jsem necítil u Dotorky McQuinnové, to jsem necítil v krvácích. Tohle bylo napětí, již před začátkem seriáliu. A vysílání? Většinou odpoledne a přesto jsem se poté bál. No není to udivující a užasně zpracované. Tento seriál si zaslouží být mezi nejlepšími. Za tím si stojím... dokonalá představivost a věc, co dokáže dojmout. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock si prezentuje krátké příběhy prolínavé kvality. Většinou je to slabšího rázu. Dnešní horory jsou vystavěny jinak a jsou mně mnohem bližší, než poněkud naivně pojatá hrůza z minulého století. Pokud jde o nějaké sofistikované nebo důmyslné vystavění příběhu, tak na to se dá taky s klidem zapomenout, protože na tak krátkém prostoru k tomu dojde jenom v několika případech. V rámci televizní produkce to však svoje nároky plní a mistr Hitchcock vždy naláká, ale nevyděsí, a když už, tak jen tak aby se neřeklo. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy sú vynikajúce, niektoré trocha poslabšie, ale ak by som to mal všeobecne zhrnúť, tak musím skonštatovať, že sa jedná o veľmi podarený projekt. Najmä keď všetky tie krátke, viac či menej strašidelné, filmy osobne uvádza sám majestátny Alfred Hitchcock. Vážim si ho ako priekopníka v oblasti filmového napätia. Rešpektujem ho ako mimoriadne kreatívneho scénaristu a geniálneho režiséra. Milujem jeho čierny humor a obdivujem jeho prácu. Preto viem, že ak mi takáto kapacita doporučí si niečo pozreť, tak to určite bude stáť za to. **** ()

JanoCizmar 

všechny recenze uživatele

Hodnotenia budem dopĺňať postupne... 01. Malý omyl v malém městě - 60%, 02. Hráč z jihu - 90%, 03. Bang! Zásah! - 65%, 04. Nezajištěné okno - 80%, 05. Pomsta - 75%, 06. Poblouznění - 85%, 07. Až budu mrtvá, vzbuď mě - 80%, 08. Perfektní plán - 100%, 09. Šmírák - 50%, 10. Výkon na Oskara - 55%, 11. Ostře sledované varování - 65%, 12. Životně důležitá operace - 60 %, 13. Útěk z vězení - 65 %, 14. Gigolo - 65%, 15. Čirá škodolibost - 60% 16. Nejlepším lékem je smrt 17. Zvířecí instinkt 18. Výjimečně dobrý konec 19. Kanárkově žlutý sedan 20. Dost provazu pro dva ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Episodu 23 s názvem "Láhev" natočil Tim Burton, který se postavil také před kameru. (ČSFD)

Reklama

Reklama