Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj nejopravdovější a nejskutečnější seriál o supermanovi. Tak zepředu: zaslouží si moje opěvování a chvály. Svalnatý superman nebyl nikdy lépe ztvárněn. Pocity co mi přinášel a český přízvuk s takovým nakřáchlým hlasem jsem nemohl nemilovat. Kdybych si měl vybrat. Zvolím tento seriál než nového Batmana. A jsem s tím z 80 procent ztotožněn, kromě té scény, kde vězen vyhazuje odpalovač bomby a říká, že jsme to měli udělat již dávno. Snad v tomhle se Batman pochlapil, ale ve zbytku ho předhání tento tvrdě vskutku supermanovský film. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Je to především skvělý komediální seriál, takže ony legrační triky Supermanovi zase tolik neubírají. Některé vtipy jsou báječné a postavy jako Lois, Jimmy a šéfredaktor Perry tomu dodávají "šťávu"... Vojáci zajmou Clarka, který se je snaží přesvědčit, o spiknutí, které provádí jejich generál, načež jeden z vojáků prohlásí: "Jo jasně a co na mě vybálíš příště? Že si Superman?" ()

Reklama

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tento seriál vznikl podle komiksové předlohy a má již nějaký ten pátek za sebou. Vytýkám mu naivitu, značnou patetičnost a hodně nelogičností. Co mohu vyzvednout je hezká Teri Hatcher a vůbec docela sympaické osazenstvo Daily Planet / vyjímkou je ta lehčí děva, která je však asi jediným reálným člověkem v redakci /. Rád bych dal více, ale vůči ostatním seriálům by to bylo nefér. Silnější 2. ()

JBpivosaj 

všechny recenze uživatele

No co klasicka blbost zchovaná za brýle. Ale je to pohodový serial pro děti bych řekl, dobro a zlo , vše je tam jasné bez nějakého brutálního násilí. V dnešní době v neděli v 10 hod . běžel seriál Polda a polda a někdo tam nakládál dvě mrtvoly do kufru auta. Ne nechci aby na to čumely mé děti.. Já čuměl na Supíka. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

V tomhle seriálu prostě o komiksovou stylizaci ani nezavadíte. Jedná se o naprosto obyčejný seriál, kde má ovšem hlavní hrdina jiný rozpoznávací znak než jinde, to znamená místo např. školní tašky na zádech nosí tajemný modrý pláštík s rudým S na hrudi. Umí létat a kromě toho, že občas někoho bokem zachrání, řeší problémy obdobné jako vy či já. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Svadba Lois a Clarka sa zhoduje s tou komiksovou. (rador)
  • Dean Cain sa bojí lietania. (rador)

Reklama

Reklama