Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený thriller, který nad vodou drží hlavně umění klasika Sydneyho Pollacka, i když ani on nevychází s úplně čistým štítem. Filmu by rozhodně prospěla kratší stopáž a vystříhání některých nudných pasáží. Cruise je spíš matnější, ale koukat se na něj dá. Tradičně skvělý je samozřejmě padouch Hackman, z ženských rolí bych vyzdvihl asi jen Holly Hunter, jinak to byly spíš nevýrazné role. Film má spád a až na poněkud rozmáchlý konec uběhne poměrně rychle. Dobrých 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1991 svoj druhý román "Firma". Napínavý príbeh o ambicioníznom mladom absolventovi Harvardu, ktorý sa nechal vidinou veľkých peňazí zlákať do mafiánskej organizácie, ktorá sa tvári ako seriózna právnická spoločnosť. Keď zistí komu sa upísal, začne mu ísť o život. Je to dobre napísaná kniha. V roku 1993 ju výborným spôsobom previedol do filmovej podoby režisér Sydney Pollack. Natočil kvalitný thriller, v ktorom hlavnú úlohu presvedčivo stvárnil Tom Cruise. **** ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Firmou mám jeden velice závažný problém a to, že stopáž je tak strašně přemrštěná, že si nedokáži představit za jaké konstelace hvězd by mě tento film režiséra Sydneyho Pollacka nějak více zaujal. Což o to, námět a ten základní nástřel o firmě do které když vejdete, tak se o vás královsky postará, ale má přehled o všem co děláte a více méně vám nalinkuje i váš další život. Také je to podle knihy Johna Grishama, takže ten námět zas tak špatný být nemůže. Bohužel tu není nic co by v mých očích posunovalo tento film do vyšší ligy. Mladý Cruise si hraje svůj standart, větší část filmu je to strašná nuda a ač je finále snímku už o něco zajímavější, tak není rozhodně tím co by mohlo konkurovat jiným, podobně zaměřeným snímkům. Těch téměř 150 minut mě zároveň odrazuje od dalšího shlédnutí a tak je tu minimální šance, že na tento snímek nějak výrazně změním názor. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack stvoril i lepšie diela. Vo Firme sa mi páči narážka na karierizmus istých elít a aká krehká je istota zabezpečenia. Človek vo veľkej korporácii sa stáva len nástrojom a znamená len toľko, koľko sa dá z neho ešte vyťažiť. Taktiež chválim šikovný scenár. Na rozuzlenie zápletky sa tu však čaká príliš dlho, tá stopáž bola nadmerná. Ide o dobrú právnickú drámu, ale nestala sa pre mňa nezabudnuteľnou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Amerika potřebuje nekonečný množství právníků, aby mohl i prostý občan prožít svůj americký sen při soudních sporech s kýmkoli o cokoli. Pokud se však v tomto přirozeně prohnilým prostředí zjeví jedinec, jež kromě inteligence disponuje i profesně zcela zbytečnou čestností, tak je na průšvih zaděláno a o solidní zábavu postaráno. Tedy alespoň pro mne, který na Ústavu Spojených států amerických přísahá, že neexistuje právní problém, který by nevyřešila trocha toho starýho poctivýho násilí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (13)

  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)
  • Vo filme dostane Mitch od firmy Mercedes, hoci v románe mu dajú BMW. Po skončení filmovania ho ako dar získal Tom Cruise. (pravo)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama