Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

Doldus 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být rozhodně kratší (same ol', same ol'), avšak zase to zachraňoval bravurní casting v čele s šeptavým Wilsonem a některé líbivé a stylizované sci-fi lokace. Akce na pár výjimek slabší, efekty však na echt luxusní úrovni. Šibalský Loki se pro mě vyčerpal už ve filmech, takže jsem byl rád, že jeho postavu trochu ozvláštnili, potažmo "rozvinuli", ale ve druhé sérii už to asi těžko replikují. Edit: světe, div se, druhá série je o třídu lepší zážitek, paradoxně i díky skvělým posledním dílům, které mě naopak v první sérii nebavily. Loki prošel kýženým vývojem a bavil mě o poznání více, k tomu mu sekundují tradičně výborný Wilson, chameleón Majors a také roztomilý Ke Huy Quan. V kontrastu s několika posledními marvelovkami v podstatě masterpiece. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě jsem si říkla doslova a do písmene WTF... Celá myšlenka s agenturou TVA mě na první dobrou zaskočila a nezaujala. Nicméně s postupem času jsem se během dalších dílů do Lokiho zakoukal a mohu říct, že první série byla fakt super. Skvělý Owen Wilson, výborná dívčí verze Lokiho, spousta bizáru i dojemných momentů, První série Lokiho se povedla. Doufám, že druhá půjde v jejích stopách... ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebudu patřit k menšímu spektru lidí, když řeknu, že postava Lokiho patří k mým nejoblíbenějším charakterům z celého Marvel univerza. A za to je zodpovědný zejména Tom Hiddleston, proto jsem si seriál pojednávající jen o něm nemohl nechat ujít. Na poli těch 6 epizod se rozehrálo dost dílčích zápletek, základní nosný příběh nabídl dosti komplikovanou podívanou se zajímavými zvraty, ale vše se ještě pohybovalo v pro mě normálnějších a pochopitelnějších kolejích. Tom skvělý, tam jsem se ani neobával ničeho jiného, velice kladně mě překvapila postava Owena Wilsona, tady člověk vidí, o jak kvalitního herce se jedná (chtělo by to pro něj častěji dramatičtější role). Audiovizuálně pochoutková záležitost, ten můj pozitivní pohled na seriál jen potvrdil výborně zvládnutý vztah mezi Lokim a Sylvií. Závěrečný díl rozehrál šílenou partii, tak uvidíme, jak ji zvládnou autoři ukočírovat v druhé sérii. Těším se :) Za mě 8/10 ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, protože Tom Hiddleston se pro roli Lokiho prostě narodil a jen vidět, jak si tu roli užívá, stálo za to. Příběh nebyl z nejúžasnějších, ale humor a další postavy. hlavně Owen Wilson jako Mobius, mi to vynahradily. Co se týče příběhu se Sylvie, jsem asi nezaujatá, ale byla mi celkem sympatická. Každopádně jsem fakt zvědavá, co bude navazovat na finále seriálu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další z Disneyho Marvel seriálů. Opět to má vlastní unikátní estetiku. začátek nám představil zcela nový svět, který jsme doposud neznali, a to jakési ústředí strážců času. Loki je po svém útěku s Teseraktem zadržen těmito strážci a přesunut na jejich centrálu. Tam se snaží pochopit, co se děje a nějak se zorientovat. Po chvíli zjišťuje, že odpor je marný a že bude muset spolupracovat. Dost se mi líbí tento svět a celková estetika. Záporák se nám odhalil docela brzo. Celé TVA je dobře vymyšlené a každý díl je lepší a lepší. Marvel toto skutečně promakal a bude to mít zřejmě vliv i na filmy. Končí to dost otevřeně, takže jsem zvědavý na další sérii. Obsazení je super a je tam i spousta easter eggů. "Vezměte si lístek." ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Natáčení začalo 13. června 2022 v Londýně. (KGBelik)
  • V potitulkové scéně si můžeme všimnout zřícené budovy Stark Tower. Na fasádě ale nevidíme nápis „Stark“, ale „Qeng“. Jedná se o odkaz na společnost Qeng Enterprises, která věž získala od Tonyho Starka. Tuto společnost v komiksech vlastnil Kang Dobyvatel pod jménem pan Gryphon. (Kubaaa97)
  • Ve vozíku s důkazy si můžeme všimnout baseballové karty T206 Honuse Wagnera. Wagner byl slavným baseballovým hráčem Pittsburgh Pirates a tato karta je také slavná. Americká tabáková společnost vytiskla mezi lety 1909 až 1911 méně než 200 kusů, protože Wagner trval na tom, aby přestali jeho kartu vyrábět. Jedná se tak o třetí nejcennější kartu na celém světě. (Kubaaa97)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama