Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 1
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (351)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Městečko Pleasantville/USS Callister nešťastně rozpatlané na seriálové ploše. Prozíval jsem se prvními pěti díly a to ladění do sitcomů mě brutálně nebavilo - 25 minut pitomoučkého retro sitcomu a k tomu 1 minuta Twilight Zone je pro mě dost neuspokojivý poměr. A když se to ve čtvrtém díle zvrhlo do Akt X (či čeho), o moc větší zábavu to nepřineslo. A taky jsem měl dost problém s postavami, které mi byly dost ukradené. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hravá forma v prvních dílech mě velmi bavila, sitcomovitost pomáhala jak humoru, tak celkové zápletce, ale důležité pro mě bylo sledovat epizody ne za sebou, ale hezky s pauzami, protože děje bylo pomálu a jednalo se jen o náznaky, byť velmi zajímavé a dobře zpracované (hele, divnej člověk vylezl z kanálu ; hele, divná barevná věc v černobílém díle). Postupem čase se vytrácí veškeré prvky sitkomu (jak nad tím přemýšlím, tak posledním prvkem byla jedna velmi boží písnička) a místo toho to je... Prostě Marvelovka, ale jedna z těch méně zábavných, protože vůbec nevyužívá potenciálu postav, konec samotný je nechutně nudný a dokonce tak, že v podstatě každá teorie, co se v průběhu premiéry dala najít na internetech, byla mnohem lepší, než výsledný konec. mimochodem, moje oblíbená byla ta, že Wanda nežije a je to jen činčila, co okusovala její zetlelé ostatky a přešla na ni část její kouzelné moci a díky tomu by měla po konci seriálu nekonečný přistup k jablkům Ano, bavil jsem se, bylo to odvážné, dobře natočené, ale... Originalita formátu trochu přebila originalitu příběhu, jako takového, ten je až příliš velkou sázkou na jistotu a stahuje Wandu s Visionem do tříhvězdičkových vod. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

No po shlédnutí jsem spíše na vážkách. První tři díly byly utrpení. Něco v nich bylo vtipné. Ale většina spíše ne. Naplno se potvrdilo, že Elizabeth Olsen není moc dobrá herečka. Seriál spíše táhne Paul Bettany a další postavy, co se objeví po třetím díle. Poté navíc seriál získá i slušné tempo a navnadí potenciálními zajímavými twisty a samozřejmě opět ne otravným pokukováním po jiných filmech MCU. To vše je skvělé. Ale přijde mi, že se dali některé linie zakončit lépe. A pravdou zůstává, že naše teorie byly zajímavější než vyústění. Škoda, že se MCU (zatím?) bojí jít do paralelních vesmírů, což by mohlo být skvělé a pro tvůrce by to znamenala dle mého téměř volné ruce. Ale i tak musím pochválit za neotřelý nápad se stylizováním a odkazování na steré sitcomy, které mi sice bohužel nic neříkají, ale i tak je to odvážný krok bych řekl. Bohužel takový nedotažený. Zápletka nemá na délku série opodstatnění. A některé díly se táhnou a vše nakonec stejně skončí v již obligátním digibordelu. Možná, že by seriál lépe vypadal ve filmovém formátu. On stejně ten rozpočet bude dosti podobný si myslím. Ona zajímavost ze zdejších zajímavostí, že film má více trikových scén než Endgame, zněla neuvěřitelně. Ale po shlédnutí to tak i nakonec vypadá. Ale musím říct, že u většiny dílů jsem se nadmíru bavil. Nápad odvážný, leč nedotažený. 5/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok katastrofa, potom trocha vylepšenie, ale aj tak je to marvel gebuzina, kde Bettany hrá Vision s takým ksichtom, že to je skôr vízia tvárovej deformácie po štvrtej dávke mňamky od fajzeru. Aspoň, že na Elizabeth sa dá celkom pozerať, hoci v originále má prefajčený hlas ako Miley Cyrus a len spomienka na ňu znamená akútny defekt toporivých telies v najdôležitejšom orgáne mužského tela. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pretože čo je smútok, ak nie trvalá láska?“ Originálne neznamená lepšie. Niekedy to proste znamená iba originálne. Nápad, že jedna z najmocnejších (svojím spôsobom...) bytostí marveláckeho univerza sa po sérii extrémne vyhrotených situácii zblázni a vytvorí si vlastnú realitu s absurdnými pravidlami, odtrhnutú do okolitého sveta, je geniálny. Bohužiaľ, s týmto sa scenáristi plne uspokojili a nikam ďalej tému neposunuli. Prvé (sitkomové) epizódy sú ako z nočnej mory. Závidím každému, koho rozosmiali (ale zároveň tomu úprimne nechápem). U nás v domácnosti pri ich pozeraní panovalo hrobové ticho ako pri pozeraní mrazivého psychotrileru; manželka sa decentne zasmiala v priemere raz za epizódu, ja som sa raz za epizódu jemne pousmial. Najlepšie na týchto častiach sú (pár sekúnd trvajúce) zlovestné momenty, kedy cez pomyslenú harmonickú dokonalosť Wandiho sveta začnú preblikávať indície naznačujúce, že niečo nie je v poriadku. Zlomový je štvrtý diel, kedy sa ukáže skutočná pravda (ktorú však samozrejme tušil každý správny fanúšik marveloviek). Nanešťastie, následne seriál opäť upadá do letargie a nezaujímavosti, len občas oživenej scénami z reálneho sveta. Ani tie však nie sú vinou priemerných postáv úžasné. Najviac ma potešili detaily súvisiace s filmovými marvelovkami, ale bolo ich málo. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Herec Paul Bettany byl ve skutečnosti natřen modře namísto červené, protože modrá lépe fungovala na černobílém filtru. (Kubaaa97)
  • V domě Wandy (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany) je na stole soška Whizzera. V komiksech byl Whizzer superrychlý superhrdina a byl považován za Wandina otce. (Kubaaa97)
  • Reklama na kočičí vrhy tetičky A odkazuje na Agathu Harkness a její kočku Ebony, která byla v komiksech spojenkyní Wandy. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama