Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

T2 

všechny recenze uživatele

Teraz keď už mám niečo odpozerané v tomto žánry, nemá to až taký efekt ako pri prvom dosť dávnom pozretí, keď som mal z tej atmosféry miernu triašku teda vtedy náležitý prirodzený strach s postavy Michaela Meyersa, tmavých miest a zákutí. Nuž je tam z môjho pohľadu vidieť jednoduchosť a to príbehová, dialógová plochosť a ten efekt strachu tam dohromady skoro nie je, vraždy spravené klasicky bez náznaku toho aby obeť mala možnosť akokoľvek zareagovať... takže dohromady nič nové ale ako taký priemer na roky 80. sa to dá zniesť. ║Rozpočet $2,5miliónovTržby USA $25,533,818Tržby Celosvetovo $25,893,767 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma bavila o čosi viac, no dvojka je trošku väčší masaker a zábava. Myersové vraždy už nemajú v dnešnej dobe taký šmrnc, čo je škoda. Taktiež je škoda, že väčšinu času je Laurie pripútaná k posteli a viac menej tu ani nie je. Na druhu stranu je tu skvelý doktor Loomis. Trošku ma sklamala naivnosť niektorých postav, ale čo čakať od slasheru s osemdesiatych. Najviac sa mi páčil úvod, ktorý nie len, že presne nadväzuje na prvý diel, ale doslova v ňom priamo pokračuje a celý druhý diel sa odohráva v jednu noc. Taktiež plus patrí odhaleniu, prečo chce Michael zabiť Laurie. No trošku príde divné, že sme sa to dozvedeli až teraz. Dvojka je podobné dobrá ako prvý diel a toto pokračovanie nie je výrazne horšie. 70% - 3* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Heˈs coming to get you, Laurie.. Nafackoval bych si, že jsem u direct sequelu, u kterého Rosenthal formou vzývá jedničku a jedinou změnou je snaha o drobný posun od slasheru směrem k thrilleru, čekal nějakou změnu. Že u nemocničního pokoje zraněné ženy, po které šel před pár hodinami psychopatický vrah na útěku, nehlídkuje policista (čti potenciální oběť), je jen jeden z mnoha bodů „idiot plot“, u jehož tvorby Carpenter dle svých slov seděl se spoustou piva u psacího stroje a nevěděl, co vlastně kurva dělá.. Abych jen nehanil, závěrečné desetiminutové úřadování Míši „spíchl mě Skynet“ Myerse bylo obstojné a vzhledem k tomu, že k realizaci Cameronovy tech-noirové legendy zbývaly ještě tři roky, možná i inspirativní.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Halloween by se dal pojmout jako rozšíření jedničky - už jen proto, že se časově odehrává hned po ní - přičemž se tentokrát děj přesouvá do prostor nemocnice, které jsou vždy vděčným místem pro hororové filmy. První polovina filmu se mi líbila víc - nepostrádá napětí, dokonce i podruhé funguje jednoduchá, ale o to více kultovní znělka. V druhé polovině, jež byla též napínavá, mi však začaly vadit jisté nelogické, až hloupé momenty. Mike Myers je až přehnaně odolný (vařící voda mu očividně nevadí) a Laurie se plazí či pobíhá, jak se jí to zrovna hodí. Chápu, že má jít o béčkový slasher z období, kdy je hranice mezi živými a mrtvými nejužší - ale všeho s mírou, co se (ne)smrtelnosti některých postav týká. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

O poznanie béčkovejšie, s kopou scenáristických hlúpostí (napr. jedna postava ešte ani nevie, že Laurie sa stratila a už navrhuje, aby ju hľadali). Myers je však stále pôsobivý a film má atmosféru. Osobne mi vadilo, že Michael menil pričasto zbrane a jeho pobehovanie so skalpelom bolo na pokraji úsmevnosti. Keby som mal povedať prečo konkrétne je táto vyvražďovačka pozerateľná, vlastne ani neviem. Ale na mňa fungovala... ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Michael Meyers (Dick Warlock) nosí stejnou masku, která byla použita i při natáčení prvního Halloweenu (1978). Přesto však vypadá trochu jinak, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že Nick Castle, původní Michael Myers, nosil masku mezi natáčením v zadní kapse u kalhot. Druhým je, že Debra Hill měla masku 3 roky pod postelí a jelikož byla silná kuřačka, tak maska zežloutla. Maska se také zdá být širší, protože Dick Warlock je nižší a podsaditější než Nick Castle, takže mu seděla na hlavě jinak. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama