Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (497)

liskam 

všechny recenze uživatele

Proč jít na tenhle film sám a nebo s celou rodinou, a je to vlastně potřeba....?? Budete Vy jako skalní fanoušek s filmem spokojeni..? Pravděpodobně ne. Budou ale spokojeni vaše děti a zažehnete v nich zájem o váš oblíbený vesmír.? Pravděpodobně ano! A o tom to vlastně je.:)...  Na tenhle film jsem šel s pocitem, že uvidím první představení Kanga které bude ostré a na vážno. Po cca 10 minutách jsem si uvědomil, že jsem na Ant-manovy, což znamená rodinou zábavu pro všechny a tomu přizpůsobený humor, což pro mě není ideální šálek kávy. Nemůžu si pomoci, ale nějak mi příjde, že tenhle film přesně ukazuje to co Marvel plánuje na dalších X let. A to je, že se snaží přitáhnout nové a mladé publikum, které třeba vůbec nezná komiksy, historii postav, jejich souvstažnosti a pod. Začalo to seriály Ms.Marvel, Falcon, She Hulk. Ve filmech (po zabití Thanose) jsme to zase až tak necítil, ale v tonhle snímku je to velice znát. Ono je to vlastně jednoduché. Já jsem si Marvel oblíbil v roce 2008 což je před 15 lety. Od té doby mám dvě děti a tomu staršímu bude letos 10 let a faktem je, že bych ho na Ant-mana klidně vzal.  A o to podle mě Marvelu jde. Rozšířit diváckou základnu z dospěláků mezi roky 2008-2020 na celé rodiny v letech 2022-2030. Bohužel je nezbytné, aby filmy maličkato přizpůsobyli i dětskému publiku, čímž vzniká prostor pro kritiku kterou jsem četl v mnohých recenzích zde.  Vlastně s ní souhlasím! Ale ještě více obdivuji plánování a odvahu "rozpliznout"  nastavenou úroveň (jaká byla třeba v Iron-man 3) na rodiný Marvel film jako je tento Ant-man. Ale zpět k filmu jako takovému. Kang mě maličkato zklamal (i když jednu hvězdu si film zaslouží za herecký výkon Majorse) na druhou stranu v podstatě vůbec nevadí že konec skončil tak jak skončil. Protože tu máme multivesmír. A v tom případě se nebavíme jen o jednom Kangovy.... Viz první a druhá podtitulkovka. Takže se opravdu jedná o mnohem nebezpečnější postavu než byl Thanos.  Film hodnotím extrémně vysoko. Protože odvaha Feigeho je veliká a toho si cením, přestože už se asi filmu v gardu Iron-mana 3 asi nedočkám... I když do Feigeho hlavy nevidím a nějaké postavy jako Loki, Moon Knight, Vanda a další budou pořád "drsné" a jejich příběhy by to měli věrohodně představit divákovy. 5* 82% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Třetí Ant-Man si po vzoru svých MCU předchůdců opět pohrává s multidimenzionálními mnohovesmíry, ale tentokrát mi tato pestrobarevná CGI jízda nesedla. Říše kvant mi svou atmosférou a bohatým osazenstvem místy hodně připomínala (libovolné) Star Wars, což ale nebylo vůbec na škodu. Co mě však nejvíce bilo do očí, byla postava M.O.D.O.K.a - něco tak perverzního jsem už nějaký ten pátek v kině neviděl. To ani Weasel z konkurenční dílny DC nebyla tak úchylná. Rudd, Lilly, Douglas i Pfeiffer se fakt snažili, ale scénář jim házel úspěšně pod nohy ("socialistické") klacky. Murrayho cameo bylo nemastné-neslané a z Majorse i Newton jsem měl rozpačité dojmy. Tři (mravenčí) hvězdičky! ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Fáze 5 začíná! Dokázal mravenčí muž nakopnout novou etapu Marvelovského filmového vesmíru? Třetí Ant-Man měl nelehký úkol. Jednak musel zajímavě a svižně představit nového Záporáka, který bude zatápět naším hrdinům po další roky a také položit základy pro budoucí velký příběh, který bude kulminovat v dalších Avengers. Tohle vše se povedlo na výbornou. Bohužel se ale zapomnělo na to hlavní a to na Ant-mana. Když je řeč o záporákovi, Kang v podání Jonathana Majorse je Alfou i Omegou celého filmu. Kdykoliv je na scéně, krade si všechnu pozornost pro sebe. Jako nová hrozba funguje skvěle a nemůžu se dočkat, jak se bude ukazovat v dalších snímcích. Prezentace jeho síly a možností značí jen to, že Avengers budou mít co dělat, aby si s tímhle chlápkem mnoha tváří poradili. I vizuálně to vypadá dobře. CGI je povedené a někdo si dal opravdu záležet, aby Říši Kvant ukázal v tom nejhezčím světle, kde nechybí plno příšerek, divných lidí i celých světů. Humorem se snímek drží na úrovni svých předchozích filmů, ale bohužel to dokáže někdy narušit chod vážné scény. Ant-Man nejvíce doplácí na uspěchanost příběhu, kdy se vlastně všechno důležité děje tak nějak rychle a najednou máme finále, které je sice skvělé, ale není tak úderné. Čekáte nějakou velkou loupež? Máte smůlu. Hlavní příběh slouží opravdu jen k tomu, aby se Kang představil a na velký kvantový heist se nějak zapomnělo. Postava MODOKA je největším failem a filmu, hlavně na konci hodně ubližuje. Ve finále se ale pořád jedná o svižnou, akční, vizuálně vydařenou, podívanou, která sice nefunguje tak osudově, jak by chtěla, ale snaží se aspoň zábavnou formou nalákat na další dění V MCU. Kang tahá kvalitativně film hodně nahoru a je proto škoda, že se nedostalo víc na Ant-mana. Kdyby spolu ti dva trávili více času na scéně, snímku by to hodně prospělo. Film má dvě potitulkové scény, které mě osobně hodně potěšily. Pokud tedy váháte nad kinem, za mě dávám palec nahoru a doporučuji si film užít na velkém plátně. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemyslím, že vedel, ako sa volám. Ale bol som šťastný, že poznám hovoriaceho mývala.“ Fúha, toto stálo 2OO miliónov? No pekne. Pravdupovediac, všetky marvelovky po Endgame (s výnimkou Spider-Manov Ďaleko od domova a Bez domova) ma natoľko sklamali, že mi takýto rutinne a neambiciózne spráskaný „filmík“ pripadal ako celkom príjemné a v rámci možností fajn odľahčenie, ktoré sa na nič nehralo a to paradoxne napriek tomu, že hoci nenápadne, ale azda o to zásadnejšie, sa svetu pokúsilo predstaviť „nového Thanosa“. A treba dodať, že vďaka presvedčivému výkonu Jonathana Majorsa (Lovecraft Country) nezostalo pri pokuse. Evageline Lilly bola prvý raz v rámci série sympatická, Kathryn Newton rozkošná a Paula Rudda trápne netlačili do nerealistických polôh, čo znamená, že bez kostýmu nikoho neprebije a keď vo finále vyzve na bitku hlavného záporáka, vyzerá to presne tak, ako si myslíte, že to bude vyzerať, keď ultra-namakaný boxer dáva na búdku starnúcemu nabíjačovu Phoebe. Vizuálna stránka pekná, Kvantová ríša má niečo do seba, do kolien som z nej nepadol, ale bola dostatočne pútavá na to, aby držala moju pozornosť. Ak to aj občas prestala zvládať, objavila sa scéna, ktorá ma vytrhla z letargie: či už kuriózna scéna s Billom Murrayom (netešte sa, má len cameo) alebo dvojníci. Čo ma mrzelo, bolo odstavenie Pfeiffer a Douglasa na vedľajšiu koľaj; ak by tu neboli, nič by sa nestalo. U Douglasa som sa navyše rád opýtal, či oscarový 78-ročný herec má za potrebné strkať ruky do želé a tváriť sa pri tom, že pilotuje vesmírnu loď. Mám rád WTF, ale toto nebolo WTF na spôsob skvelého tretieho Thora, ale skôr čudného štvrtého. Čiže WTF, pri ktorom som spýtavo nadvihol obočie a v duchu ľutoval, že to nepísal niekto talentovaný, ktorý by dokázal z WTF spraviť kvalitný humor (diery, M.O.D.O.K.). Celkovo ma na tejto nenápadnej sérii baví práca s mravčím motívom. „Hlavne nebuď hovado.“ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak sa to predsa len podarilo! Paul Rudd konečne vyzerá staro. A znudene. Jakživ ste ho takého znudeného nevideli. Ale niet sa čo čudovať, celý čas sa musel spolu s ďalšími inak sympatickými (Michelle!) a snaživými hercami dívať na zelené plátno alebo ledkové steny a predstierať, že sa na nich niečo deje. Nedialo sa však ani hovno, a ani snaženie trikových tvorcov na tom nič nezmenilo. Dokonale prázdny, zbytočný film, v ktorom nie je NIČ zábavné alebo aspoň trochu zaujímavé. Len hromada bizarných digitálnych chujovín, nefungujúcich vtipov v kombinácii s nechcene smiešnymi absurditami (ultimátny zlý bojovník vyzerá ako Humpty Dumpty z prvého Kocúra v čižmách, renderovaný na SOS mobile vašej starej mamy) a k tomu je tam otravne afektovaný zloduch a Michael Douglas prirovná mravcov k socializmu. Asi preto, že majú hivemind, sú k sebe bezohľadní a často sa žerú navzájom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (36)

  • Kangove (Jonathan Majors) jazvy na tvári pripomínajú znaky na jeho maske z komiksu. Jeho štít na tvár tiež spôsobuje, že jeho tvár vyzerá modro. (Pat.Ko)
  • Film je věnován památce Davida Jonese, vedoucímu výpravy filmu Eternals (2021). (Kubaaa97)
  • Pracovní název filmu zní „Goat Rodeo“, což je slangový výraz pro situaci, kdy člověk sedí a pozoruje, jak se děje něco špatného, přičemž tomu už nemůže zabránit. (kajajaneba)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama