Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub, jehož celoživotní láska Věra zemřela za záhadných okolností, je přesvědčen, že za její smrt je zodpovědný boss regionálního podsvětí. Jakub je feťák a občasný dealer, který bojuje s drogovou závislostí, přesto se rozhodne smrt své dívky pomstít. Čas pro pomstu by měl nastat na večírku s maskami v nočním klubu, ale Jakub v klíčový moment nedokáže vystřelit na toho, kdo je podle jeho přesvědčení vrahem. Nalézá ovšem svědka, který může objasnit, jak došlo k Věřině smrti, a děj dospívá k osudovému rozuzlení... Třetí celovečerní film režiséra Milana Šteindlera je příběhem o mladých lidech tápajících v životě blízko propasti v podobě drog. Ve filmu, který osciluje mezi černou komedií a psychologickou detektivkou, vytvořili hlavní role Jan Dolanský a Radek Kuchař. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (274)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Taky to má sjetý gumy !!" - "Tvůj fotr měl sjetou gumu !! Před dvaceti rokama !!" ;) Škoda, že Milan v tom hrobě, kam se neustále (z)vrací, nezůstal.. I když v souvislosti s jeho další tvorbou nakonec tahle Perníková chloupka není až taková šmíra, zejména dík minimu skutečných hereckých výkonů Dočolomanského s již zde výborným Dolanským a sem tam zdařilé hlášce, protože teprve až Šteindlerovi definitivně hráblo a Nově se začal voblíkat jako stará bába, teprve pak začalo jít (divákovi) opravdu O život.. Bez hlubšího zamýšlení se (pro jistotu) nad obsahem se zdá naprosto jasný pouze jeden fakt, totiž že Martin Němec si jednoznačně líp rozumí s notama než s textem, a tak lze ještě ocenit ten soundtrack, protože ten se mu celkem povedl.. Ve finále takřka stejná zhovadilost jako přehypovaní Samotáři.. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co si o tomto filmu mám vlastně myslet. Předně: u mnoha českých snímků jsem si už zvykl na jakési nerealistické herecké projevy. Beru to za takovou „naši malou milou českou poetiku“. Mnohé by navíc vysvětlovalo i jméno režiséra Milana Šteindlera, člena to „kultovní party“ Sklep. To, co je zde však na prostoru 110 minut předvedeno, se nedá chápat jinak než jako špatně odvedená filmařská práce. Herci předvádějí přehrávaní tak vysokého kalibru, že se to jen stěží dá v očích diváka chápat jako „tvůrčí záměr“. Scénář Martina Němce je po obsahové stránce zajímavý, ale forma je natolik chabá a filmově natolik zvláštně (chápejte: nechtěl jsem napsat špatně) zpracovaná, že většinu diváků zpracování prostě „nechytí“ (a tím pádem to „schytá“ i stránka obsahová). Film má samozřejmě i své pozitivní stránky: například pěkné úvodní titulky. :o) Ale také samozřejmě věci většího významu: zajímavě nasnímané některé sekvence filmu, dobrá hudební složka. Cením si také úplného začátku filmu - rozruch v bytě Jakubových rodičů - silně mi připomínal (a pokud je tak opravdu, pak dobře parodoval) začátek jednoho veleúspěšného akčního sci-fi thrilleru. Shrnuto a podtrženo: pokud se vám snímek přímo nedostane před oči, tak jej zbytečně nevyhledávejte. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Prakticky z každého záběru Perníkové věže čiší intenzivní snaha být cool, trendy, in a bůhví, co ještě, zkrátka a dobře, režisér se zoufale snaží strefit do vkusu teenagerského publika. Potíž je v tom, že ten film mám tradiční českou slabinu, tzn. špatný scénář s konstruovanou zápletkou, nevěrohodnými charaktery a prapodivnými motivacemi. Bylo by to za jednu hvězdičku, ale slabší dvě nakonec zachraňuje žánr, který Šteindler určitě neměl v úmyslu. V řadě momentů je to totiž nechtěně komické a dá se to chápat jako parodie vlastního záměru. Celkový dojem: 30 %. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Šteindler si chtěl nějak obhájit užívání drog, tak se pustil do Němcova blábolu. Až v závěru divákovi dojde, že to celé stojí na rádoby geniální pointě, kolem které tvůrci postavili celý příběh plný feťáků a dalších podivných postaviček z drogového podsvětí. Překvapivě tady moc nefungují ani hlášky, které jsou spíše trapné. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nezvládnutý scénář, timing scén, dialogy, střih, snad jen kamera je slušná. Dialogy skutečně tahají za uši celou dobu, a oba hrdinové mi fakt nejsou ničím sympatičtí. Nemám ani rád filmy o prázdných lidech potácejících se odnikud nikam. A kdo je vrah, neříkejte mi, že je to tak komplikované, že to nikomu nedošlo během prvních chvil filmu. A jestli to mělo nabídnout nějaký pohled na dnešní feťáky, tak je to spíše oslavuje, než haní, a ta rovnováha mezi dramatem a komedií - tedy aby to byla tragikomedie - zde rovněž nefunguje. koho je mi líto, je Dočolomanský, který se zde zbytečně zahazuje. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Na pozvánce se píše, že maska na mejdanu v klubu Zoo je podmínkou. To znamená, že by všichni účastníci měli mít masku. Na mejdanu je ale vidět hned několik lidí bez masek. (Petr.Penicka)
  • Ve filmu trpí Jakub (Dolanský) psychickou i fyzickou závislostí na drogách resp.na pervitinu.Faktem je,že lidé závislí na pervitinu ovšem žádné příznaky fyzické potřeby nemají, jelikož fyzická závislost na pervitinu neexistuje.Jedná se pouze o psychickou závislost. (bohhous22)

Reklama

Reklama