Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (961)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování odvážného pokračování geniálního filmu. Dlouhá cesta je u konce a vše lze nejlépe s odstupem pár shlédnutí nebo let hodnotit. Svým způsobem je jistě Revolutions nejslabším dílem trilogie, hlavně kvůli své slabší první půlce, ale to je vynahrazeno v závěru, který bych řekl překračuje nejméně o pár světelných let většinu akčních/sci-fi filmů. Megalomanský závěr, kterému nechybí snad nic (podle někoho možná trochu přebývá délka). Stylovost celé trilogie vybroušena do posledního záhybu Neových brýlí a choreografie akce úplně z jiné planety ( i když Club Hell mohl být trochu lepší... vzhledem k fyzikálním zákonům:)). Pro mnohé diváky tohle bude velká stopka, protože právě závěr je opravdu jak pro koho. Mě osobně však i po letech dokáže zmrazit před obrazovkou (raději bych projektor tak 50x50m :-))) a nepustit do prvních náznaků titulků. Slabé 4* jsou hlavně kvůli "modrému poli" a celkovým 67%, protože závěr trilogie si aspoň to červené pole zaslouží. Jinak jediná výtka k trilogii, kterou ani styl ani akce ani postavy nedokáží utlumit, je, že Wachowski natočili tolik mnohavrstvý příběh a tak komplikovaný svět, že ho nedokázali "dostatečně" vysvětlit o představit divákovi pouze z filmového plátna, ale pro bližší a možná i úplné pochopení je nutné hledat dále ve zdrojích jako jsou hry, internet, knihy a další.... ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Pokud jsem přirovnal Reloaded k dezertu s chuťovými nedostatky, Revolutions bych charakterizoval jako víno, které zpočátku ne příliš výraznou chuť zákusku převezme, pak ale na jazyku ztrpkne, a nabídne nám chuť, kterou jsme po celou dobu hodování nezažili, a nečekali. Je to zatuchlá chuť zoufalství a beznaděje: Ve třetím díle totiž více méně opouštíme virtualitu a těžiště děje se přesune do opravdové války lidí a strojů. Na tomto kontrastu je mnoho kvalitního, zejména motiv „vykupitele“ a víry v proroctví zde graduje jak se patří. Dějově mi sice pár věcí nesedí, zejména logika chování strojů a programů, ale když od toho odhlédnu, mohu konstatovat, že se zde jedná o důstojné zakončení dílu Reloaded. Jsem totiž toho názoru, že první díl je svou kvalitou naprosto samostatný a soběstačný. Pokračování Reloaded a Revolutions fenoménu Matrix v mých očích jen uškodilo. Pravdou však zůstává, že celá trilogie má po stránce hudby, zvuku, a hlavně vizuálních efektů takovou úroveň, že ji hned tak nějaký ORIGINÁLNÍ sci-fi akčňák nepřekoná. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Neskutočné sklamanie zabalené do pekného digitálneho šatu sa síce tvári ako filozoficky hlboké veľdielo, ale v skutočnosti je to len kŕčovitá snaha nejako sa vyvlieknuť z jedného veľkého prúseru - prúseru, do ktorého sa bratia Wachowski dostali v momente, keď veľmi nerozvážne vyhlásili, že Matrix bol už od začiatku plánovaný ako trilógia. Je podivuhodné s akou eleganciou a noblesou sa dokázali tvorcovia oboch pokračovaní vymaniť z okov prvého dielu a doslova poprieť svoje korene - tam, kde nás pôvodný Matrix udivoval nádhernou vizuálnou stránkou skombinovanou s myšlienkovou plnosťou, tam druhý a tretí diel len bezmocne tápu v tme - ale na rozdiel od Reloaded, ktorý zachránila úchvatná automobilová naháňačka a pár ďalší momentov, Revolutions neponúka nič iné, ako úbohú popkornovú zábavu. A ten koniec už nie je nič iné ako nie príliš vtipná groteska. Holt, vidina peňazí je veľmi silná a opojná droga. PS: Ak si ešte stále myslíte, že Wachowsky dali vzniknúť dnes už legendárnemu bullet-timu, mýlite sa - v skutočnosti za ním stojí tento vizionár (viď. Smirnoff - Smarienberg) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ono to nebylo zas tak špatné. Tím nejvýstižnějším slovem bude - zbytečné. Jednička se po zásluze stala jedním z nejlepších akčních filmů všech dob a prakticky žánr redefinovala, dvojka nabídla adrenalinovou řežbu s perfektními bitkami a bezchybnou honičkou na dálnici, ve trojce je bitka jen jedna. Poslední pokračování se zaměřuje na obranu Zionu a to celé tři pětiny filmu, tzn. že jsem se tři pětiny filmu téměř nudil. To je největší a asi i jediný zápor, vše co se odehrávalo před bitvou (nádraží) i po bitvě (závěrečný souboj) stálo za to. Wachowští se snažili posunout hranici akčního zážitku ještě dále, což se jim s Reloaded podařilo, s Revolutions však zabředli do šedivého průměru popcornových šíleností s přeplácanými efekty a nudnou příběhovou linií. Snad si sourozenci Wachowští svým příštím filmem reputaci napraví. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Všechny výtky, které jsem měl vůči Reloaded, zde přetrvávají. Mám na mysli zejména první půlku, kde se spíše jen mluví. Bez ohledu na to, jestli ty rozpravy mají nějaký smysl či ne, tempu a gradaci příběhu to rozhodně neprospívá. Druhá půlka mnohé zachraňuje, a jako celek je Revolutions o něco lepší než dvojka. Triky už naštěstí nejsou tak křiklavě digitální. Dále oceňuji, že na soundtracku už nejsou žádní ňuňu-metalisté. Děj je sice obtížně pochopitelný, ale rozhodně je mi tento styl sympatičtější než primitivní bayovky a vůbec filmy typu "Jde bouchač a všechny odbouchá". Matrix povýšil inteligentní sci-fi mezi mainstream, a doufám, že byl jen první vlaštovkou a čeká nás více podobných filmů. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • V prvním Matrixu (1999) je na 420 trikových záběrů, v pokračováních jich je okolo 3000. (Reiniš)
  • Při souboji s agentem Smithem (Hugo Weaving) se Neo (Keanu Reeves) odrazí od zdi, srazí se s ním a je mrštěn na dřevěný trám. V té chvíli je dobře možné rozpoznat jeho dubléra. (Mr.Hudson)
  • "První díl je o zrození, druhý se vypořádává se životem, třetí je o smrti," shrnul trilogii představitel Morphea Laurence Fishburne. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno