Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (961)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jsem už psal u "Reloaded", pokračování jinak bezchybného "Matrixu" neměla vzniknout...Pokud ale vezmu všechny tři filmy jako celek, jak na mě zapůsobilo ukončení série? Příjemné zjištění že celá trilogie do sebe hladce zapadá....Když odhlédnu od dokonalého vizuálního ztvárnění společnému všem "Matrixům", včetně závěrečné megabitvy, co nám zbylo? Je toho docela dost....Z pochopitelných důvodů neprozradím konec, spíš se pokusím popsat, jak jsem si já vyložil "poselství" celé trilogie...Nevím, do jaké míry byla filosofická rovina filmů v moci bří.Wachowských, co vložili do filmů úmyslně...Mnohokrát jsem slyšel, že "Matrix" je o volbě, o tom, že svobodná vůle může změnit běh událostí...Mně vysvítá pravý opak - "Matrix" je o OSUDU, o tom, že vše je "nalinkováno", a že žádná lidská snaha nemůže ovlivnit to, jak věci skončí. Vše dopadne tak, jak má, tak jak to bylo kdysi někým určeno. Lidé mohou pouze pozdržet nevyhnutelné, dobrat se ke konci čehokoliv jinými cestičkami - nic jiného není v našich silách...Myslím, že tohle je nádherně zobrazené v postavách Vědmy a Architekta - pro mě symbolizují vyšší bytosti, které řídí běh všeho a lidé jsou pouze figurky v jejich rukách...Není to příjemné zjištění, ale o to mi přijde pravdivější. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po celosvetovom úspechu paranoidného sci-fi cyber thrilleru Matrix, ktorý natočili bratia Wachowski v roku 1999 sa o štyri roky neskôr pristúpilo k vyprodukovaniu ďalších dvoch jeho pokračovaní (Matrix Reloaded a Matrix Revolutions). Bohužiaľ tieto dve nové časti sa ani zďaleka nepribližujú geniálnej úrovni pôvodného filmu. "Matrix Revolutions" je len dejovo zmätenou bombastickou audiovizuálnou show. Matrix vôbec nepotreboval pokračovania. Urobiť z toho zbytočne naťahovanú trilógiu nebol dobrý nápad. *** ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno co má začátek, má i konec. Budoucnost světů je v rukou Nea nebo agenta Smitha. Válka dnes určitě skončí. Je účelem každého života smrt? Tenhle Matrix je jinej. Bitva o Zion, to je záplava digitálních triků a řežba jako v hvězdné pěchotě. Jenže já mám Matrix rád kvůli jiným věcem. Souboje, světlo, barvy, hudba, to vše jsem si mohl užít až při závěrečném souboji o nadvládu. Neo, ať jsi kdekoliv, DĚKUJEM! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Matrix jsem viděl už na střední škole, ihned po svém uvedení (a pak ještě zhruba pětkrát na DVD) a patří mezi mé oblíbené sci-fi filmy, tak Reloaded/Revolutions se ke mně dostal až nyní. Dal jsem na radu golfisty a pustil si oba filmy pěkně za sebou, bez prodlevy né větší, než je občasná chyba v Matrixu a udělal jsem dobře. Zažil jsem malé déjávu. V podstatě bych zde mohl vyjmenovat téměř všechny plusy i (mini)minusy Reloaded, protože dokonale pasují i sem. Příběh je velkolepě zakončen, akce je nejakčnější jak jen může být a vše se nám tak nějak hezky uzavře. Za mě osobně spokojenost, slušný sci-fi nářez. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Formálny ogazmus s príbehom (spolu s Reloaded), ktorý som cez všetky tie bullet timy a hyperbitky, jednoducho nestíhal sledovať. A pritom to nebolo tak ukecané. Ale možno na druhý krát, keď sa definitivne odpútam od úžasného vizuálu, tak jednu hviedzu pridám, alebo uberem. UPDATE (po 18 rokoch). Hviezdičku pridávam, je to priamočiare, epické, heroické aj dojemné. Aj cez chýbajúce čaro prvej projekcie fantastický zážitok. 90% ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • V prvním Matrixu (1999) je na 420 trikových záběrů, v pokračováních jich je okolo 3000. (Reiniš)
  • Černá kočka po poslední bitvě je odkaz na déja-vu scénu z Matrixu (1999). (Elisebah)
  • Mnoho kapek ve finálním souboji je tvořeno jednoduchým kódem Matrixu, jaký můžeme ve filmu vidět na monitorech. Tento efekt byl použit, aby tvůrci naznačili rozklad Matrixu. (HellFire)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama