Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si počkal až na DVD a i tak na mě bylo Revolutions zpočátku moc rychlé :). "Matrix II" je klasicky rozpůlený film, jehož samostatné díly podle mého jeden bez druhého nelze hodnotit a jsem rád, že jsem nepřidělil hodnocení Reloaded..... U Revolutions jsem po skončení taky úplně nevěděl "co s tím" a tak jsem to vyřešil ! :) Udělal jsem si Matrixový večer a pustil jsem oba díly za sebou bez rozdělení. Tohle řešení bych doporučil všem a myslím si, že až teprve tak vynikne tenhle "film" jako jedno z nejlepších a myšlenkově nejpropracovanějších Sci-fi, co se kdy objevily v distribuci....Pokud bych přece jen musel hodnotit, tak první část "pět" a druhá "čtyři". Honička na dálnici to ale celkově dostane na "pět". To se vážně jen tak nevidí :) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část druhá. Neo nyní tráví své bezesné noci v meziprostoru, jako kdyby ho skřípnuly dveře podzemky - nemůže rubat agenty v Matrixu, ani podpořit Zion v přípravě na válku s nesčetnými hejny chobotniček. Mimochodem scéna, kdy zionští bojovníci tasí prostřednictvím svých robotických mechanoidů masivní kulomety, zahajuje jednu z nejpamátnějších bitev filmového plátna. Další pak svede rozpolcený Neo s plně nezávislým apokalyptickým programem Smithem a kapacita Matrixu je pro jejich střet téměř nedostačující. Zkrátka akce a efekty jsou znovu onou objemnou adrenalinovou injekcí, po které kroutíte hlavou, až vám vržou meziobratlové destičky. Vytknout toho lze pouze minimálně (snad jen některé dialogy nebo nelogicky realizované zásobníky s municí), děj se zjednodušil, film je až nečekaně drsný, temný a pesimistický. Soundtrack znovu hyperstylově nabušený, bullet-time v Matrixu dokonalý a Wachowští přetínají cílovou pásku ve skvělé formě. Monumentální trilogie, první díl zkultovněl příběhem, druhé dva zase ohromující akcí. 90% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/425 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/62,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veštkyňa, ako môžeš čakať, že ti po tom všetkom ešte uverím?“ – „Nečakám nič, drahý Morpheus. Len to, čo som od teba očakávala vždy.“ Bože to sú dialógy... nie je to už až blbé? Hm. No nič. Filozofia po americky alebo trilógia MATRIX sa konečne zatvorila a my sa v nej (znova) stávame svedkami fyzicky takmer až terminátorovsky namakaných hercov, bombastickej vizuálnej žranice, šialene siláckych schwarzeneggerských drístov („Cez tie dvere prejdeš len cez moju mŕtvu riť.“ – „V poriadku.“) a desať-a-viac-významových slov (Strojvodca, Karma, Program, Láska, Vírus, Predurčenie, Vďačnosť, Obeta, Boh, Veštkyňa, Francúz). Vlastne ani neviem, ako to skončilo a mám na práci dôležitejšie veci, ako nad tým rozmýšľať. Je pôvabné, že MATRIX REVOLUTIONS to v technických oscarových kategóriách schytal od komornej drámy SEABISCUIT - DUPOT KONÍ (Wachowskí, otcovia bullet-timeov, aj keď ich v skutočnosti nevynašli, hoci sa klame, že vynašli, sa utopili vo vlastných bullet-timeoch a prestali ich používať v rozumnej miere). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Prostříhat Reloaded a slepit to s tím nejlepším z Revolutions a ejhle, to by byl film! Přesto po nevyrovnaném a rozteklém mezičlánku je Revolutions svižnou podívanou, která těží z užvaněnosti Reloaded (už není třeba cokoli hlubokomyslně rozebírat) a z vizuálního mistrovství, kterým Matrix proslul. Hezky se na to dívá a závěr je vážně strhujcí, stejně jako vyznění celého příběhu. Plus skvělý soundtrack. Tahle trilogie se mi nesmírně líbí tím, že není pouze "jedničkou", "dvojkou" atd., ale je skutečně koncepčním dílem, které jako celek vytváří obrovský potenciální vesmír, který lze dále zalidňovat. Navíc umožňuje zapojit mozek a vytvářet si vlastní intertextuální "matrix" s klasiky světové filozofie a literatury. Možná to svádí k přehnaným konstruktům, ale zaplaťpánbůh za to, že "masový" příběh vůbec klade tak vysoké nároky na diváka... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Trailer filmu viděly během prvních tří dnů od jeho zveřejnění stáhly dva miliony lidí. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama