Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Všechny výtky, které jsem měl vůči Reloaded, zde přetrvávají. Mám na mysli zejména první půlku, kde se spíše jen mluví. Bez ohledu na to, jestli ty rozpravy mají nějaký smysl či ne, tempu a gradaci příběhu to rozhodně neprospívá. Druhá půlka mnohé zachraňuje, a jako celek je Revolutions o něco lepší než dvojka. Triky už naštěstí nejsou tak křiklavě digitální. Dále oceňuji, že na soundtracku už nejsou žádní ňuňu-metalisté. Děj je sice obtížně pochopitelný, ale rozhodně je mi tento styl sympatičtější než primitivní bayovky a vůbec filmy typu "Jde bouchač a všechny odbouchá". Matrix povýšil inteligentní sci-fi mezi mainstream, a doufám, že byl jen první vlaštovkou a čeká nás více podobných filmů. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hmatatelnejší a zmysluplnejší dej, menej pseudo-filozofovania i samoúčelných akcií pre efekt nez v The Matrix Reloaded. Som spokojný. Prvú hodinu prezývate, no následná “vojna strojov” je úžasná. Byť ešte emócií vo finálnom digitálnom súboji Nea so Smithom, bola by trojka o triedu lepšie než dvojka. Záver filmu je adekvátny pseudo-hĺbke, ktorú celá sága predstierala. Kdo si myslel že je za tým všetkým niečo veľké, budú sklamaní. Nevyhnutelne sklamaní. ***1/2 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

V tejto casti to uz tvorcovia trosku prehnali a necudujem sa tym nizkym hodnoteniam oproti prvej casti. Ja osobne by som tuto cast omnoho skratil, ako aj nekonecny zaverecny boj najprv s tisickami neznicitelnych chobotniciek, ktory bol sice efektne natoceny, ako aj bitka so stovkami agentov, ale vsetko by som skratil, hodil to do dvojky ako finale a trosku pomenil scenar. Rad by som povedal aj co konkretne, ale nechcem tu spojlerovat, takze treba len tuto cast vidiet. Normalne by som dal aj nizsie hodnotenie, ale toto su filmy, ktore mam prilis rad a tie boje boli kvalitne natocene, aj ked je jasne, ze na jednotku tato cast nema. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Mary Alice - (Oracle) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Matrix Revolutions - logické a velmi efektní dokončení jedné z nejlepších sci-fi všech dob. Neo uvízl v pasti stanice metra mezi světem Matrixu a Zdrojem, ale je brzy osvobozen po akční návštěvě Orphea a Trinity u Merovejce. Paralelně s průletem jedné z bojových lodí sledujeme superbitvu posledních lidí v Zionu - v bojových strojích s ručními zbraněmi proti myriádám chobotniček přicházejících z Matrixu. Zachránit je může už jen Vyvolený - Neo, který se po strastiplném letu zatím snaží dojednat se stroji uzavření míru, vždyť agent Smith se vymknul i kontrole Matrixu a ohrožuje vedle lidí i svět strojů. Finální bitva se Smithem je geniálně nafilmovaná v dešti a bouřce, bojuje se v trojrozměrném prostoru s uchvacujícím nasvícením scén a božskou prací kamery (blesková osvětlení, postavy bojující v lijáku, protisvětlo, chvíli stmavení do siluet, chvíli přesvětlení, funkční zrychlování i zpomalování kamery, detaily kapek a ruky rychlejší než padající kapky). Velká podívaná. Trailery 2: http://www.csfd.cz/film/9498-matrix-revolutions-matrix-revolutions-the/videa/ ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Pokud jsem přirovnal Reloaded k dezertu s chuťovými nedostatky, Revolutions bych charakterizoval jako víno, které zpočátku ne příliš výraznou chuť zákusku převezme, pak ale na jazyku ztrpkne, a nabídne nám chuť, kterou jsme po celou dobu hodování nezažili, a nečekali. Je to zatuchlá chuť zoufalství a beznaděje: Ve třetím díle totiž více méně opouštíme virtualitu a těžiště děje se přesune do opravdové války lidí a strojů. Na tomto kontrastu je mnoho kvalitního, zejména motiv „vykupitele“ a víry v proroctví zde graduje jak se patří. Dějově mi sice pár věcí nesedí, zejména logika chování strojů a programů, ale když od toho odhlédnu, mohu konstatovat, že se zde jedná o důstojné zakončení dílu Reloaded. Jsem totiž toho názoru, že první díl je svou kvalitou naprosto samostatný a soběstačný. Pokračování Reloaded a Revolutions fenoménu Matrix v mých očích jen uškodilo. Pravdou však zůstává, že celá trilogie má po stránce hudby, zvuku, a hlavně vizuálních efektů takovou úroveň, že ji hned tak nějaký ORIGINÁLNÍ sci-fi akčňák nepřekoná. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Každý Sentinel se skládá z 1015 jednotlivých částí. (Arachneuss)
  • Mnoho kapek ve finálním souboji je tvořeno jednoduchým kódem Matrixu, jaký můžeme ve filmu vidět na monitorech. Tento efekt byl použit, aby tvůrci naznačili rozklad Matrixu. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. října 2003 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama