Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 8
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Videa (12)

TV spot 8

Recenze (295)

dyfur 

všechny recenze uživatele

asi kniha by bola lepšia. pokiaľ si pamätám ani v čase uvedenia to nebol extra hit a hovorilo sa u zbytočnom plytvaní peniazmi. Je to možné i tým,že cirkusy na Slovensku extra tradiciu nemajú. Nikdy mňa to nebavilo a bola to len nuda,i teraz keď to ide v televízii - názor som nezmenil - statické nudne, snáď iba vyprava to trocha zachráňuje - a tí nemeckí herci ?! to boli nejakí ochotníci ? kde ich našli :( ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Svou výpravou takový seriál ve své době bere dech. I hudba je něco, co se neodmyslitelně vryje do srdcí všech televizních diváků různých věků. Nakonec i celé to drama kolem historie (ne)jednoho cirkusu (a komedie s tím spojená) stojí taktéž za pochvalu. Co ovšem je pro mě těžce stravitelné, je účast německých gesichtů, což je jako šleha devítiocasou kočkou umocněno dabingem české elity (např. krásný hlas Jany Preissové - to tam doprdele nemohla rovnou hrát? Vždyť je (byla) i lepší a krásnější a talentovanější, než ta německá frojlajn). Ne, tomuto flagelantství nelze holdovat a je to škoda. Mohlo to být ...dokonalé. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dětství mam pro tento seriál obrovskou slabost.... Dokonalé hudební podbarvení celého tohoto mistrovského díla dotvarovává náladu tohoto seriálu. Herecké hvězdy snad všech generací. Od Josefa Kemr až po Jaromíra Hanzlíka. Další jako Radoslav Brzobohatý, Dvořák, Bartoška, Nárožný, Lipský.... Všichni tu ukazují co umějí nejlépe a to hrát. Všem to jde skvělé!!! Tento seriál je hodně legendární a neznám nikoho kdo ho aspon jednou v životě neviděl. Pokud někdo takový je, nechápu proč to nezmění. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Měním své hodnocení po čtvrt roce na pět. Tklivá melodia jasně distingovaná od všeho ostatního. Tmavá atmosféra. Dokonalé výkony. Třeba při umírání pana Humberta v 12, posledním díle. Ředitel se skvělou pohybovou performací. Návrat z války. Chvilky, které vezmou za srdce jsou opravdové a uvěřitelné. Těžko vidět něco lepšího. Tento seriál si vytvořil nesmazatelné své místo v historii české kotliny. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Vyníkající adaptace Bassova románu a jeden z nejlepších československých seriálů vůbec. Příběh o lidech, kteří dali přednost těžkému životu před pohodlím, o lidech, kteří chtěli posouvat hranice svých možností, díky čemuž si jsou velmi blízcí a respektují se. Jediný zápor seriálu je obsazení některých herců, především herečky, která hrála manželku Václava Karase. Přece jen vedle Hanzlíka vypadala Kathy Kriegelová poněkud hřmotně. Kdyby se o role Heleny Berwitzové a její matky podělily Jana Preissová a Kattja Ruppéová - i vzhledem k jejich jisté fyzické podobnosti, seriálu by to jen prospělo. Takto Hanzlík vedle své partnerky vypadá jak střízlík... Inu daň za koprodukci se zahraničními televizemi... Jinake nezapomenutelný herecký koncert pánů z vozu č. 8, především Petra Haničince, kterého jsem měl díky seriálu o Jakubu skláři zafixovaného jako padoucha, a který v tomto svém seriálu napravil mé mínění o něm, tj. pochopil jsem, že je to PAN HEREC. Co se týče děje, samozřejmě se z knihy do seriálu nevešlo všechno, ale knize ani seriálu to nikterak neublížilo. Jen je škoda, že v závěru seriálu nebyl více vykreslen vztah Václava a Heleny poté, co ona odešla ke Kranzovi. Kdo zná jen seriál, má pocit, že to bylo manželství z rozumu, v knize je zřejmé, že po odchodu Heleny, kdy si psala s Vaškem dopisy, se ukázalo, že k sobě našli cestu. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (60)

  • V scéne, kedy Vaška (Pavel Mang) ohýbajú a pripravujú na artistické číslo, je vidieť, že plače. Jeho slzy však neboli skutočné, ale bol mu do očí aplikovaný glycerinový roztok. (Jello Biafra)
  • Filmaři využili 30 historických maringotek, 4 parní lokomotivy, 120 kočárů a 40 automobilových veteránů. (jenik71)
  • Koně Kismed a Hippolyt jsou grošáci a mají černé nohy, v manéži je však pouze jeden kůň s černými nohami. (pjotri)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama