Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 3
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Videa (12)

TV spot 3

Recenze (294)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Cirkus Humberto není nejlepší český seriál, ale rozhodně se mezi ně řadí. Výborná adaptace románu Eduarda Basse s vynikajícími hereckými výkony. Jeden z posledních seriálů doby totalitní ale taky jeden z posledních filmařsky poctivých seriálů, stavějících na kvalitním scénáři, výborné režii a výtečných hereckých výkonech herecké elity, která se na seriálu zůčastňuje. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomu nejradši 4*, protože navzdory původnímu očekávání mi nakonec celá ta parta okolo Humberta přirostla k srdci, ale kazí mi to především dvě věci: Za prvý extrémně nevyvážený herecký výkony, což není u takhle výpravnýho a koprodukčního seriálu o desítkách herců nic zas tak moc překvapujícího, ale i tak je to škoda (na jedný straně vysokou laťku nasazující známější herci včetně obrovskýho překvapení v Mangovi/malym Vaškovi, na straně druhý ale např. dospělá Helena/Kathy Kriegel nebo Malinova Anička/Martina Hudečková, který jsou nejenže extrémně nesympatický a ošklivý ženský, ale i mimořádně špatný herečky). Obecně mi přijde, že casting poloviny ženskejch postav nebyl úplně šťastnej; výjimkou mezi touhle jejich špatně hrající a ošklivou polovinou je třeba Lída Karasová (Jana Janatová-Havlátová), která je sice roztomilá a celkem pěkná, hraje ale o to hůř - trochu mi občas připomínala výstupy ze školních besídek. A za druhý mi vadilo, jak se seriál loučil/neloučil s některejma naprosto zásadníma postavama, se kterejma člověk strávil několik dílů, sledoval jejich osudy, trable a cirkusovej život, a který prostě najednou přestaly existovat a divák se o nich už prakticky nic víc nedozví. Jinak je to ale chvályhodnej projekt obrovskýho rozsahu a se skvělym obsazením (aspoň z tý půlky, což ale u tohodle seriálu i tak znamená několik desítek skvělejch herců). ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přestože se dá mnohé tomuto seriálu vytknout (je sentimentální, poslední díly velmi slabé atd.) jde o mocnou rodinnou ságu. Herecké obsazení je famózní a herci své postavy nehrají, ale žijí. Myslím, že jiný názor bude mít mladý a jiný starší divák, neboť teprve s věkem člověka seriál víc osloví. Má to sílu, je tam výpověď, je o čem přemýšlet, těch pár nedotažeností se v tom hravě ztratí. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Slyšte vyprávění z dob, kdy prabáby našich pradědů byly ještě dětmi...tak nějak zní ústřední slova hlasem Radovana Lukavského na začátku každé epizody jednoho z nejkrásnějších českých seriálů. Dojemný, místy úsměvný, místy pochmurný příběh o dlouhé cestě životem jednoho cirkusu. Bravurní česko-německé výkony opravdu celé plejády slavných jmen, nádherný příběh ale co hlavně zůstane, je geniální melancholická hudba K. Svobody! Jeden z vrcholů českých televizních seriálů. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, které se u nás natočili. Bez Němců by sice nic nebylo, ale Cirkus Humberto je taková česká chlouba. Navíc takhle ponuře to umíme natočit jen my. Nám je ten smutek prostě vlastní. Každopádně neuvěřitelná plejáda hvězd tento seriál udělala a vlastně naposledy se u něčeho takhle obrovského sešla. ()

Galerie (392)

Zajímavosti (60)

  • Ve scénách, kde Jaromír Hanzlík (Václav) předvádí dvojná salta na cválajícím koni, za něj zaskakoval jako dublér známý český fyzioterapeut vrcholových sportovců doktor Pavel Kolář. Jako honorář za svůj výstup tehdy dostal osm set korun. (fleker)
  • Když Emilka (Kateřina Macháčková) čte z novin chválu na svou dceru, vyřkne i slovní spojení „Aeolská harfa“ - což je mj. název jedné ze skladeb Fryderyka Chopina. V díle však zazní jiná skladba od F. Chopina - Revoluční. A to tehdy, když se jde Václav Karas (Jaromír Hanzlík) podívat na svou vnučku do taneční školy poté, co vyhodí Paola Romea (Josef Laufer) ze své kanceláře a ze schodů ve Varieté Humberto. (VMa)
  • Koně Kismed a Hippolyt jsou grošáci a mají černé nohy, v manéži je však pouze jeden kůň s černými nohami. (pjotri)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama