Reklama

Reklama

Ženy v ofsajdu

Komedie / Sportovní
Československo, 1971, 82 min

Režie:

Bořivoj Zeman

Kamera:

Josef Novotný

Hrají:

Lubomír Lipský st., Stella Zázvorková, Jiřina Bohdalová, Jaroslava Brousková, Jiří Krampol, Zdena Hadrbolcová, Bohuslav Kupšovský, Vladimír Menšík (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká komedie o lásce k ženám i k fotbalu... Spolu s hrdiny komedie navštívíme hned dvě atraktivní prostředí najednou: holičský salón Hygie a několik prvoligových hřišť. V obou kraluje pan František Kastl, v civilu holič a kadeřník a ve volných chvílích fotbalový rozhodčí. Žije doslova dvojím životem. Na hřišti je rázný, spravedlivý a nekompromisní, v soukromí plachý a bezbranný. A protože je svobodný, o to víc se stává terčem vdavekchtivých žen. Avšak ženy jsou pro něj – jak poznamenala paní Magda, hezká kadeřnice – v ofsajdu… Úsměvný film natočil v roce 1971 specialista na pohádkový a veseloherní žánr Bořivoj Zeman. Na úspěchu komedie se podílelo obsazení oblíbenými herci. V hlavní roli nešťastného Františka uvidíme Lubomíra Lipského. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

evangelik 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nerozumím tomu, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Natočen v blbé době, s malou nadsázkou popisuje mikrosvět fotbalu v časech, kdy prvoligoví rozhodčí měli ještě svoje civilní povolání. Ani náznak politiky. Vzhledem k tomu, co tehdy mohlo přes "Poučení z krizového vývoje" projít - skvělý film. Dnes ovšem genderově naprosto nekorektní. Paní rozhodčí je diváky zesměšňována, ať jde k plotně. Třetí gól Interu, nemůžu si pomoci, byl podle televizního záznamu regulérní - míč byl celým objemem za brankovou čárou... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Asi v žádném jiném českém filmu jsem už nikdy nezaregistroval to krásné české slůvko "pucifous"... ;-) . . . Jinak je to taková dobově blboučká (černobílá!) komedie ze športu a současnosti, že... Zase ale na druhou stranu, kdeže jsou TY časy, soudruh Toman netoman. Asi někde v ofsajdu, hm... Kulturně normalizační bahýnko versus celebřitně pisskulturní žumpa dnes - no, ani nechci vidět většinu těch nynějších tušašských třeskutých komedií po čtyřiceti letech... Športu zdar a férplej obzvláště! Písk... - - - - - (Poprvé viděno dávno a mnohokrát na všelijakých tv kanálech, hodnocení po repete 1.5.2011 na tv Prima 618., komentář zde jako osmnáctý - 1.5.2011) ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bořivoj Zeman se uchýlil k fotbalové komedii v hlavní roli s Lubomírem Lipským. Jde o jeho předposlední film. Třeba říct, že pohádky mu šly lépe. Každopádně právě Lipský se do podobných rolí hodil. Tady je fotbal okořeněný starou dobou, kdy rozhodčí má ještě své civilní zaměstnání a „fanoušci“ na něj čekají před domem. To už by dnes nebylo tak zcela možné, i když si pamatuji, jak relativně nedávno fanoušci Sparty pomalovali dům Františka Straky. Je to nenáročná komedie, ve které mimo zelený pažit a dvaadvacet zpocených gólů jde taky o to, že vedoucího uhánějí ženy. Trochu mě zarazilo, že se po celou dobu tváří, že o ženy nestojí, ale když jej nahání Stella Zázvorková nebrání se. Stejně ale přistupuje k jejímu odchodu a k následnému vyznání lásky Jaroslavy Brouskové. A opět stejný přístup s Jiřinkou Bohdalovou. To je pro diváka trochu zmatečné chování, když pak nakonec řekne, že u něj jsou ženy v ofsajdu. Jo a ten sporný gól platit měl! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ženy v ofsajdu pro mě byly až překvapivě nudným filmem. Banální děj je v pár větách popsán v obsahu a žánr komedie ani sportovní mu moc nesedí. Není to ani tak o samotném fotbalu, jako o jednom, v civilu nesmělém, rozhodčím, který to neumí se ženskýma. Komedie má pak pobavit a to se tady nestalo. Bořivoj Zeman natočil ve většině případů mnohem lepší filmy, stejně jako slušné osazenstvo v mnoha lepších hrálo. Někdy se to zkrátka nepovede a dohromady to nefunguje, stejně jako je obtížné dát dohromady ženy a fotbal. :-) ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, podle mně je to tak na úrovni Mužů v ofsajdu (ty mně taky moc nechytají), nicméně tady jsou ty dva body jednak za některé momenty z fotbalu (a to především v osobě plejéra Krampola) a pak ze sympatickou a hezkou Jaroslavu Brouskovou, která bohužel na rozdíl od řady vysloveně nesympatických hereček typu Kolářová, Slunéčková, Vlčková atd. nedostávala mnoho příležitostí ani ve filmu ani v televizi. Holt hezký ženský se v českém filmu (až na výjimky) nikdy nenosily, zato Bohdalkama a Janžurkama by se dalo dláždit. Snad aby pracující ženy nebyly frustrovány..... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na futbalovom štadióne na ulici Hrazanská 128 v Prahe-Cholupici. (dyfur)
  • V zápase Interu proti Spartě, který pískal rozhodčí Kastl (Lubomír Lipský st.), měl gól na 3:1 skutečně platit. Míč byl za brankovou čarou celým objemem. Lze to zřetelně vidět v opakovaném záznamu. (tatran99)

Reklama

Reklama