Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování s asi ještě propracovanějším scénářem než u Part 1. A o chlup asi nejzábavnější část téhleté našlapané trilogie... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Fenomenální sci-fi kult´s pořadovým číslem 2. Dvojka neztratila nic z napětí, zábavnosti, humoru a nepředvídatelnosti jedničky a to můžeme říct jen o málo filmech. Vždycky jsem chtěl ještě 4ku... třeba se někdy dočkáme. ()

RichardLev 

všechny recenze uživatele

Opět pecka…i když ne tak velká jak jednička. Navazuje to přímo tam, kde skončil první díl – určitě se vyplatí shlédnout předtím první díl (to jen pokud by někdo měl blbý nápad dívat se na to v jiném pořadí). Film se odehrává v několika různých časech a působí hodně intenzivně. Pořád se něco děje, pořád je se na co dívat, nad čím žasnout a čím se bavit. Tvůrci se očividně snaží překonat jedničku…ovšem méně je někdy více. Tady je toho v sázce tolik a stane se tolik náhod, že už to působí moc šíleně a neuvěřitelně. O nějakém napětí snad nelze ani moc mluvit, spíš se člověk dívá ze zvědavosti, co bláznivého si tvůrci ještě vymyslí. Navzdory přeplácanosti a přehnanému tempu je to důstojné pokračování, které musí každý fanda prvního filmu vidět. ()

MrNamremic 

všechny recenze uživatele

Na dvojku Návratu do budoucnosti jsem se těšil, jako v té době na nic jiného. A když se pak po týdnu, kdy jsem viděl jedničku, konečně v televizi rozezněla ta slavná úvodní skladba, od obrazovky jsem neodtrhl oči. Časové paradoxy jsou moje, takže je pro mě tohle pokračování stejně dobré jako první díl. A docela se těším na 21. října 2015. Jenom doufám, že do té doby už bude vynalezen antigravitační skateboard... ;) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nevyhnula několika problémům, když se nepodařilo získat všechny herce. Jennifer změnila herečku a museli přetočit závěrečnou scénu z jedničky. Ta scéna se stejně poněkud Zemeckisovi nehodila, protože Marthymu se v budoucnosti ve skutečnosti moc nedařilo a doktorovo strhnutí masky (musel by v ní točit skoro celý film) bylo poněkud umělé. Dále chybí původní herec George, takže všechny scény s náhradním hercem jsou zezadu, zamlžené, z dálky, nebo hlavou dolů. Strickland už neměl žádné vlasy, takže tu trochu v roce 55 musel mít umělou. Nejspíš to měl být společně s trojkou jeden díl, ale brzy bylo jasné, že vše by se do jednoho nevešlo a tak bylo natáčení rozděleno a probíhalo na dvou místech současně. Nicméně, scénář je opět bezchybný (až na to, že DeLorean na konci nepotřebuje 88mph), ještě zamotanějsí než jednička, ale vše v rámci logiky. A geniální konec s pošťákem. Spíše mi trochu vadilo, jak někdy až zbytečně docházelo k provázání s jedničkou (např. diskuze obou Brownů), jen kvůli efektu. V temné paralelní přítomnosti bude navíc Nixon zvolen popáté. Vyobrazení roku 2015 je zlatým hřebem série, bohužel se mi to zdálo hrozně krátké. Drony s kamerami už máme, na zrušení právníků máme ale už jen rok (12.8.2014) ***** Létající taxi, kterým Biff pronásleduje DeLorean, je Citroen DS. Starší typ Citroenu DS létal už ve Fantomas se zlobí..... Tak je tu 21.10.2015 a právníci pořád zrušeni nebyli :-( ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Kultové pokračovanie kultového filmu, snáď ešte lepšie ako jednička. Najlepšia je druhá polovica, kde sa dostávame do roku v minulosti, kde sa odohrávala jednička a kde vidíme ako hrdinovia z dvojky prichádzajú do kontaktu s hrdinami z jednotky, čiže sami so sebou, pričom ťažko definovať či ide o inú časovú realitu, alebo len ich druhé Ja v tej istej realite. Časové paradoxy, cestovanie v čase, minimum logických dier, niečo pre sci-fi fajnšmekra. ()

Krystalion 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství cestovatelů v čase Martyho a doktora Browna se mi líbilo o trošku víc než jeho ne méně povedený předchůdce, ale přece jenom mám radši vize budoucnosti, což se zde povedlo na jedničku. Všechno se tam tak trochu zamotalo, že jsme se zase museli vrátit do přítomnosti, která byla jiná než jí oba dobrodruzi opouštěli, takže se vlastně museli opět vrátit do minulosti, aby se pak mohli vrátit zpátky do budoucnosti, vlastně ještě jednou do minulosti a pak teprve až do budoucnosti, teda vlastně přítomnosti. Je to celkem jednoduchý pochopit, hlavně když to takhle jednoduše napíšu, ale ono to tak doopravdy je až nato, že jsem popsal ve zkratce děj druhýho a třetího dílu. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Propojení s jedničkou je fantastický, ale jinak je to teda překombinovaný, až to tříská dveřma. Já vím, že to jako není žádný drama, ani film podle skutečný události, ale tady už se zkrátka odehrávalo tolik neuvěřitelnejch a za vlasy přitaženejch událostí a dějovejch linek, že mi to vnímání příběhu příšerně narušovalo. Jestli jsem se u jedničky třeba i jednou usmál, tady bych nějaký kladný emoce hledal stěží.  Efekty jsou tu super, ale nápady už došly, tak dvojka jenom znovu vaří z jedničky. A protože ani dvakrát vylouhovanej pytlík čaje velkou parádu neudělá, nemůžu jít s hodnocením vejš. Jenom se teda upřímně bojím, z čeho uvařili tu trojku, na kterou se chystám. Divokej západ, jo? To jako fakt?! 🤨 ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Vynikající pokračování, držící parádně krok s původním filmem... zároveň jsou splněny všechny nepsané ingredience "dvojek" (větší, bombastičtější, komplikovanější...) ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke o dosť komplikovanejšie, ale aj zaujímavejšie. Je tu všetko: budúcnosť, alternatívna prítomnosť aj minulosť. Bohovsky napínavé. ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Osobně Návrat do budoucnosti I-III pojímám spíše za jednolitý filmový útvar, než-li trilogii. Srovnání s prvním dílem tak pozbývá smyslu. 100% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu nastala stejná otázka, a to jak si tvůrci tohoto filmu představovali budoucnost (naši současnost). Tentokrát jsme se koukly do roku 2015, což je ode dneška za tři roky. No, obávám se, že provoz ve vzduchu asi hned tak nebude... Jinak ale film navázal ve stejném duchu a kvalitě jako první díl a já se opět skoro 2 hodiny bavil. Hodně mě ještě zaujalo prolínání s cestování časem z minulého dílu. Opravdu kvalitní práce!!! Tak brzy do 3. dílu! ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Jo jo proč by ne? Jestli by všechny pokračování byly tak vydařené, tak by to bylo parádní. Mi se to taky velice líbilo, ale na jedničku to samozřejmě nemělo. 65%. ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Tady krásně můžeme vidět, jak má lidstvo o sobě vysoké mínění. Takhle že má vypadat rok 2015? Jak vidno, máme tu rok 2014 a tak velký pokrok, jaký plánovali lidé v 80. letech, se rozhodně nekoná. Dnes si zase říkáme, že za 30 let tu bude samý robot, létající auta a bůh ví co. Ale podle mě tady bude velké kulové... K filmu: líbil se mi, poměrně promyšlené, dynamické, místy vtipné, místy napínavé. Postava Biffa se mi ale zdála krajně nesympatická. ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Skvělej film. Herecký výkony správně osmdesátkový a prostě všechno. Jenom tak na okraj ještě, že to tu vypadá dnes trošku jinak, no. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Na scenári stojí a padá toto pokračovanie. Film začína bez zbytočných rečí jednoducho tam, kde skončil ten prvý. Aktuálne sa presúvame do budúcnosti, čo je príjemná zmena, nakoľko miesto známej histórie je budúcnosť zahalená tajomstvom. Zhodou okolností navštevujeme rok 2015 o čo má stret vízie spred 25 rokov a reality nový náboj. Lietajúce autíčka a vznášajúce skejtbordy síce tvorcovia uponáhľali, zato 3D vystihli dokonale. Všetko funguje ako má, kým sa na scénu nedostanú moderní “Marťania“, ktorí svojím afektom viac otravujú ako bavia. Našťastie nepotrvá dlho a zas sa presúvame do minulosti, kde začína nová kapitola príbehu a s ňou nové pripomienky. Po jednej stránke ma film začal viac zaujímať, po tej druhej všetko zostalo rázom akési vážnejšie a márne hľadám humor. Do toho sa dej začína kombinovať, komplikovať, zamotávať až príliš a ja sa v ňom strácam. Návrat do budúcnosti aspoň mne viac vyhovoval ako odľahčená komédia, toto by som si po náročnom dni asi nepustil. Pozvánku na divoký západ ale neodmietam. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Je třeba ocenit naroubování scén na scény z jedničky, to se povedlo. Jinak dějově i humorem o něco slabší. ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama