Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý mladík a nespoutaná kráska dlouho nemohou najít společnou řeč, ale řada překážek jim pomůže pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. Krátký popis: Americká romantická komedie o různých podobách lásky začíná havárií letadla při startu z New Yorku. Naštěstí se nikomu nic nestane, ale spisovatel Ben se ocitá v prekérní situaci. Letí totiž na svou vlastní svatbu do Savannah a spěchá, aby ke své snoubence Bridget dorazil včas. Proto se připojí k temperamentní Sarah, která cestuje stejným směrem. Vypadá to, že nesmělý mladík a nespoutaná kráska, jež si po krachu dvou manželství užívá svobody, nemohou najít společnou řeč. Dlouhé putování nesourodé dvojice, jíž se do cesty staví řada překážek, však oběma pomůže dozrát a pochopit, že každý má v životě svou vlastní odpovědnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

cashplouch 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní komedie, která podle mého názoru nejvíce trpí tím, že se tvůrci na začátku pořádně nerozhodli, jakému žánru dají přednost - komedii, romantice nebo road-movie? Námět filmu není nic světoborného - mladík jede na svou svatbu, po cestě potká jinou ženu a v situacích, do kterých se s ní dostává, začne (nejen) o svatbě pochybovat. Záleží tedy na vůli scenáristy, do jakých (asi humorných) situací zažene oba hrdiny. Scénář je na Hollywood průměrný a s humorem to zrovna nepřehání, nějaké světlé okamžiky se však najdou. Tak aspoň režisérka by se mohla předvést, a sem tam se jí to daří (za těch několik zpomalených záběrů vyberu např. závěrečnou sekvenci při blížícím se hurikánu - oba herci mluví v reálném čase, všechno okolo nich je však zpomalené - docela efektní). Obecně vzato, měla to být především komedie s nějakým přesahem:-) Možná i proto ten netypický závěr filmu, alespoň pro mě. A hlavní herecké hvězdy? Oba hrají s přehledem a v pohodě a musím říct, že hlavně díky nim jsem se docela bavil. Co nesmím zapomenout zmínit, je výborný soundtrack - vybrané songy dobře pasujou do jednotlivých scén. Prostě tento film je takový filmový mišmaš, který podobně míchá lidi v názorech. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Slabá komedie, ne že by nebyla úplně vtipná, nějaký ten povedený vtípek se občas povede, ale Ben Affleck a Sandra Bullock k sobě jednoduše nesedí. Navíc je to neskutečně předvídatelné a množství nešťastných "náhod" překračuje statistickou pravděpodobnout několikanásobně. Naštěstí je tu poměrně zdařilý a hezký konec, který to alespoň částečně zachraňuje....40% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

2 hvězdičky dávám jen za to, jak tady Ben Affleck odvádí skvělý herecký výkon, ale hlavně chválím natáčení scén s vodou. Kapky jsou v tomto filmu to, co mi utkvělo v paměti nejvíce. Krásné natočení a znázornění vody jsem takhle nikdy neviděla a byl to pro mě největší zážitek z celého filmu. Dále nešlo ani tak o film, jako o jeho pointu, kdy se tam vyskytlo plno životních myšlenek, nad kterými by se měl divák zamyslet...Jinak nic moc a znovu to vidět nepotřebuji :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem se do tohodle filmu u přítelkyně zakoukal, až mi řekla, že jsem jak nějaká stará babka, co je u televize uplně přilepená. To je ten film fakt tak hroznej? Já, co si pamatuju naposled, tak jak čumím na závěrečnou scénu s otevřenou držkou. No jo...tak mě to zaujalo. Je to kravina a vztahy můžou bejt všelijaký, třeba i tak přehnaný jako v tomhle filmu, ale já jsem se na to prostě dokoukat musel. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se většině ostatních na tomto filmu nelíbí. Když už nic, tak Sandra Bullock tady vypadá nejnejnejkrásněji ze všech filmů, ve kterých kdy účinkovala. Pro mě je tento film jednoznačně neskutečně vtipným, zábavným a vizuálně naprosto fantastickým. V tomto filmu totiž barvy přímo září. Tmavě zelená, tmavě modrá a tmavě fialová úžasným způsobem vykreslují jednotlivé fáze filmu. Miluju těch pár zpomalených záběrů krup, deště a větru spolu s nádhernou dokreslující hudbou. Líbí se mi přirovnání přírodní živelné pohromy k samotné hlavní hrdince a možná i k "vztahu" mezi oběma hlavními aktéry. Přijde mi jako by všechny barvy v tomhle filmu byly zářivější a výraznější a celý film, i díky rozběsněnému počasí, takový celý tmavší a přitom všechno jako by se v něm třpytilo. Film mám ještě na staré VHS, i přesto, že jsem se ani tehdy, když byl ještě ve videopůjčovně, ze které jsem si jej prakticky půjčovala jen já, nedozvěděla přesné znění citátu, který je v závěru filmu (její konec je pokažen), kazetu jsem odkoupila a jsem strašně ráda, že tento pohodový, zábavný a zářivý film mám ve své sbírce. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama