Reklama

Reklama

Jay a mlčenlivý Bob vrací úder

  • USA Jay and Silent Bob Strike Back (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Touto třeskutě vtipnou komedií, která si nebere servítky, zakončuje herec a režisér Kevin Smith dobrodružnou cestu, na niž se Jay a mlčenlivý Bob vydali ve snímku Clerks a pokračovali v ní i ve filmech Flákači, Hledám Amy a Dogma. Poté, co nejlepší kámoši Jay a mlčenlivý Bob zjistí, že o nich Miramax točí celovečerní film, zamíří si do Hollywoodu nárokovat balík peněz, který jim podle jejich názoru náleží. Když se však tahle natvrdlá dvojice dozví, že jim z toho nic nekápne, chtějí film za každou cenu sabotovat! Režisér Kevin Smith přizval k natáčení všechny své nejlepší přátele, čili celé stádo hvězd, které v originální komedii parodují samy sebe. Drsná výprava Jaye a mlčenlivého Boba napříč zemí je šílenou jízdou, během níž se představí spousta bláznivých postav, díky kterým se budete smát nahlas. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (545)

Gemini 

všechny recenze uživatele

V globálu to na 80% není, ale některé frky, které ústřední antihrdinská dvojka sype z rukávů i jiných otvorů jak na běžícím pásu, nemají v tomhle světě obdoby. A do toho přifrčí na mopedu Will Ferrell a předvede takovou komickou kreaci, kterou mu sežeru i já, který z duše nenávidím jeho kousky typu Noc V Roxbury. Dawson Leary v první roli, za kterou bych mu neposlal balíček tikající, leč hodinky jako takové neobsahující, Matt Damon s Benem Affleckem dávající si to drsněji než při svých před"ženáčských" pitkách, Mark "don't fuck with the Jedi master" Hamill s poněkud neprinceznovskou Leiou, Scooby Doo a Charlieho Andílci na entou (kteří pobaví ještě lépe než originál, promiň, Lucy;)), boha mário, kde to Kevin Smith bere? Některé z těchhle "stranou stojících" výstupů plní plán na 100 a více procent a jako post scriptum po 80%ním hodnocení nelze napsat nic jiného než: Justice!!!!!;) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak ve filmu ostatně zaznělo: Jay a Mlčenlivej Bob nejsou dost zajímavé postavy, aby utáhly celý film. Je tam několik opravdu povedených fórů, spousty narážek na celou předchozí sérii i jiné filmy (nejvíc mě pobavil Dobrý Will Hunting II: Lovecká sezóna), ale většina fórků je trapná a nudná. Řekl bych, že to tentokrát platí i o většině narážek na Star Wars. Nejhorší film Kevina Smithe (včetně Táty na plný úvazek). ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělá komedie, ale na to, že to točil Smith, tak celkem zklamaní ! Chybí obvykle "smithovské" hlášky, místo nich nám tady Smith naservíroval plno odkazů na své filmy a spoustu vtipných, někdy i celkem trapných scének - ( které mi ale nevadí, jelikož i ty mám rád, ale nesmí jich být dost ) ! No nevím. Docela průmerná komedie. Smith by se měl radějí věnovat tomu, co mu jde nejlépe, a to jsou dialogy a filmy jako Clerks či Flákači ! Za scénu s jeptiškou a když se Jason, Kevin a Ben podívají do kamery s hláškou: "Kdo by se na ten film chtěl dívat ?" a taky, že jsem veliký fanda Kevina Smithe, dávám 4 slaboučké hvězdy Orion, které jsem tajně ztrhal z oken lidí, kteří uvěřili jejich reklamě a marně doufají, že když je mají nalepené na oknech, tak se u jejich domu zastaví Orion vozidlo a zadarmo jim dá nějaké ty "slíbené" peníze ! :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se tato šílená dvojka komiků rozhodne, že pojede do Hollywoodu, kde chce udělat "pořádek". A při cestě oba dokáží nadělat takový "bordel", že by jeden koukal. Jay a mlčenlivý Bob vrací úder se mi vcelku líbil o něco méně než tomu hodně podobné Dogma. Zaujaly mě kdejaké odkazy na nejrůznější filmy a malá camea (např. Craven či Van Sant), ale některé vtípky byly trochu mimo mísu, což není sice u této party nic neobvyklého, ale já tohle zrovna nemusím. Zkrátka hodně typická americká komedie, která paroduje všechno možné, ale v rámci možností pobaví. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodne vostry. Jay a Tichej Bob jsou tu po celou dobu filmu, takze je to neco jineho nez ostatni Smithovo filmy, kde byl nejakej pribeh a do toho vzdy na chvilku vpadli a hodily nakou hlasku. Kvalit Flakacu to sice nedosahuje, ale presto to je vynikajici zabava, hlavne dokud se oba hlavni hrdinove nedostanou do Hollywoodu, pak uz to takova rezba neni, ale presto si tech 5* zaslouzi. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (24)

  • Shannon Elisabeth byla původně vybrána pro menší roli, ale režiséra Smithe natolik ohromila, že jí dal roli Justice. (Kulmon)
  • Mlčenlivý Bob řekne 102 slov a samotné slovo „fuck“ zazní ve filmu celkem 228krát. (Tygrys)
  • Jméno jednoho z kritiků Jaye a Boba "Magnolia-Fan" byl inspirován skutečností, že Kevin Smith napsal drtivou kritku filmu Magnolia a na oplátku toho Paul Thomas Anderson strhal Smithovy filmy. (Kulmon)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Lenny a Alanis fušují do filmu

Lenny a Alanis fušují do filmu

03.11.2007

Hvězdy hudebního byznysu na plátnech kin nejsou ničím novým či neobvyklým. Od Elvise Presleyho až po Justina Timberlakea, zpěváky a muzikanty vždy lákalo zkusit i jiné múzy. Shodou okolností se tento… (více)

Reklama

Reklama