Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kinoverzia: Vyzera to ako standardna romanticka komedia do ktorej Smith pridal mnozstvo popkulturnych odkazov na filmy a hlavne komixy. Dokonca sa objavi aj Stan Lee v nejcool cameu ake kedy predviedol, kedze dostal na starost prejav v ktorom pouci hlavneho hrdinu o citoch. Oproti Clerks sa bohuzial vytratila prirodzenost, takze uz to nepôsobi ako film zo zivota ale ako vykonstruovana komedia s miestami viac a miestami menej vtipnymi figurkami. Vdaka tomu romanticka linia a vztahy medzi postavami nie su take silne a nevyvolaju dostatok emocii. Ale ako nenarocna komedia to funguje slusne a niekokokrat som sa znova zasmial. Bavil ma hlavne running gag s plachetnicou. Takisto Jay a tichy Bob exceluju a predvadzaju kusky jak z nejakej grotesky. Nova hlavna dvojka TS a Brodie svojou nezrelostou dost pripominaju Randala a Danteho. Jason Lee predvadza aj dostatocne dobry vykon a je casto vtipny, ale Jeremy London je dost nevyrazny a ich priatelstvo nie je ani zdaleka tak silne ako Randala a Danteho. Jasonovi to behom tej ich kratkej sceny viac ladilo s Brianom O'Halloranom ako s Londonom. Zensky element je pekny na okrasu ale po hereckej stranke nic extra. Dve hlavne zenske postavy (Shannen Doherty, Claire Forlani) dokonale zatieni Joey Lauren Adams v parminutovom vystupe. No a nakoniec tu su zaporaci. Michael Rooker si toho svojho vychutnava a ulisne prehrava ale Ben Affleck v tomto filme dava za pravdu vsetkym, ktory tvrdia, ze nevie hrat. Nastastie v dalsom Smithovom filme potvrdil opak. Vysledkom je slusna komedia v ktorej Smithove trademarky nefunguju tak silno ako v ostatnych filmoch. Ale co by niektori ini reziseri dali za takyto film. 6/10. Extended cut: obsahuje alternativny zaciatok, ktory pridava dlhu liniu s atentatom, ktora sa tiahne celym filmom. Prilis zabavna nie je. Len vdaka nej vyznie trochu zmysluplnejsie preco Michael Rooker neznasa Londona a nechce, aby s nim skoncila jeho dcera. Ale zase Rookera caka trochu drsnejsi koniec. Naviac je tu aj mnozstvo drobnejsich dialogov na ktore su odkazy aj v kinoverzii, ktore v kinoverzii nedavali prilis zmysel, ale ani neobtazovali. Extended cut povazujem za slabsi, kedze väcsina pridanych scen je nudna. Asi najviac ma potesilo cameo Quick Stopu. 5/10. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Brenda?" :) Poriadne vtipný film, len tie všelijaké odkazy na komiksy ma nebavili a Smith sa opäť ako pri viacerých svojich filmoch nedokázal vyhnúť trápnejším a zbytočným okamihom(námatkou palec v zadku a čokoládové preclíky, zvracanie...), ale niektoré okamihy boli zase geniálne...Za pozretie určite stojí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nádych výdich ste pripravení tento film je este lepši ako clerks a to z 3 dôvodov. Objavuju sa tu pani Lee a Afleck ktorý už budu sprevadzat pana Smitha všetkými jeho filmamy , Silent Bob začína konečne dačo na plátne robit( pokúša sa o jedi trik , ktorý sa mu nakonci so Supleeho momocou podari) a je farebný. Smith dokazuje že dokáže natočit aj film kde vystupuje už viacej postáv, ktorých charaktery tak pomiešal a našiel s toho cestu von že som nemohol inak len tlieskat. dalsi klad tohto filmu je že sa zaobera dvoma naj vecami čo nam america dala a to hviezdnimy vojnamy a komiksami. Určite poteši vidiet Stan Leeho v užasnom dialogu s Benkim o superhrdinskych pohlavných organov. Zaujimavostou tohto filmu je tiež že tu vystupuju dve baby s ktorými chodil director smith a su to mrs. Doherty a Lauren Adams. za 5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smithe mám rád. On vlastně točí pořád to samé s pořád stejnými postavami a pořád naráží do těch stejných popkulturních vod. Jenže mě to pořád stejně baví. Sexistický narážky jsou super, narážky na superhrdiny naprosto boží, Stan Lee v důležité roli dokonalej a Jay a Mlčenlivý Bob nemají v žádném případě chybu. Škoda jenom, že se to docela dlouho rozjíždělo. Začátek vysloveně nic moc, ale pak to nabírá na grádech a ke konci je to smrtící tankostroj vysílající divákovi jeden záchvat smíchu za druhým. Pokud Kevin Smith skončí, jak sám tvrdí, skončí i jedna velká éra osobitého humoru, se kterým se rád pobavím kdykoliv na něj přijde řada. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí i jeden obyčejný obchoďák a o zábavu může být hravě postaráno... Pokud si jej vezme na paškál Kevin Smith. Mallrats se podobně jako Clerks odehrají během 24 hodin a hlavní roli také hrajou dva nerozluční kamarádi - flákači. Ti už sice komického vrcholu dua Randal + Dante nedosahují, ale aspoň Jason Lee a.k.a. Brodie Randalovi slušně šlape na paty. Co však ústřední dvojce schází, skvěle doplňuje Jay a Silent Bob, ti dva prostě nemají chybu a každý jejich kousek je perla. Scénář naplněn Smithovskými dialogy se stále dá označit jako geniální, ale přesto už Mallrats není natolik "pravdivým" filmem vhodým i k zamyšlení jako Clerks, pořád je to však poctivá Smithovská zábava, kterou mám moc rád. 8/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Původní začátek filmu měl záporné ohlasy, a proto se v Los Angeles natočil nový. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama