Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování vraždy Jany Bortlíkové nabírá ze zdánlivě slepých uliček spád. Nejenom Dvojčata, ale také docent Stehlík pomalu, ale jistě každý svou cestou a na základě svých poznatků pokračují směrem k odhalení pachatele. Fousová už ví, kdo to je, i když si jeho odkrytí představovala jinak. Je jí jasné, že nejenom ona je doslova každou minutu životně ohrožená, ale i v extrémně vypjaté situaci, ve které se ocitla, se snad poprvé za celou kariéru snaží zachovat klid a racionalitu. Stehlík, Dvojčata i Šera se nakonec sejdou každý po své trase na jednom místě, i když to shledání nebude nijak příjemné. (Česká televize)

(více)

Recenze (71)

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl seriálu jako by k dvěma předcházejícím vůbec nepatřil. Dialogy konečně znějí, jako by do situací, ve kterých jsou pronášeny, patřily, ukazuje se beze vší pochybnosti, že na režisérově straně chyba není. Závěrečná část nechce z každého žvástu vylisovat šťávu, nehýří kolegiálním rádobyhumorem a hodně prospívá i absence ukřičené Fousové, které s roubíkem v ústech ani nic jiného nezbývá. První dva díly by to proto chtělo přepracovat do dynamičtější a méně vyumělkované podoby. Především výrazně přepsat postavu Fousové a jejích nešikovných podřízených. Kapitánka ať zůstane klidně vykřičená jako ten nejhorší bar na severočeské periferii, ale v rámci základního realismu a uvěřitelnosti je nutné, aby byla obdařena aspoň jedním přepokladem, díky kterému by byla bývala mohla projít policejní akademií. Členové mordparty nakonec taky nemusí být kdovíjací lumeni, ale základní, takřka administrativní úkoly přece musí být schopni zvládnout. Jinak je to fraška, ovšem nikoliv zábavná. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano policie nemůže mít jen samí ranaře a pistolníky, někdo musí sedět za stolem a dávat nitky dohromady. Ale tenhle človek pak nema co delat v domu vraha....s nazouvakem v ruce. Je to jako by nikdo nechtel aby pro nej v sanitce prijela sestra z dermatovenerologii se starym primarem psychiatrie ze Sadkova. Proste je to pak priatazeny cely za vlasy...a ikdyz si to hraje na drama co se vam prakticky deje za oknem...tak je to uplne mimo mísu. Výhoda tohodle dílu byla takova, ze tam konecne ramba nekroutila tlustym zadkem a nepraskala dverma... ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl by se měl jmenovat "To snad né!". To se Mareš s Malindou úplně pomátli?? Jak může někdo, kdo napíše skvost typu 1. oddělení napsat takovou sračku? A jestli to měla být parodie, tak se brutálně nepovedla! Tady pár z mnoha dalších případů "to snad ne": Opravář na kávovary přijede do 10 ti minut po objednávce opravy??? , v posilovně je při návštěvě docenta "náhodou" zrovna host, kterému Ramba 4 dny zpátky vařila kafe???, vrah přijde co hospody pro cigarety zrovna když tam s jeho fotkou obchází vyšetřovatelé??? Vyšetřovatel uvidí v hospodě podezřelého(podobného s identikitem), který začne utíkat, oni jej pronásledují jen vlažně(aniž by volali "Policie, stůj!") a když ujíždí v modrém SUV(které hledají!!) přímo před nimi, tak si nezapamatují ani SPZ, ani toto vozidlo nenechají zastavit hlídkou a jejich jediná reakce je "Hele lékárna..."??? Docent si nechá udělat výpis z hovorů, ale poslední lokaci mobilu Ramby už ne??? Docent před domem vraha zaškobrtne a náhodou sáhne na nalepenou žvýkačku, kterou tam nechala Ramba (a hned mu dojde kdo ji tam nechal...)??? Docent před domem vraha zavolá jen Šerovi, když ten to nebere, tak nikomu jinému už nevolá a jde s lžící na boty zachraňovat Rambu??? Tvl. na čem to tvůrci jeli???? To celé je urážka práce policajtů, sorry p. Mareši. Jediné pozitivní na tomto díle byla lepící páska na ústech Ramby - byla celou dobu zticha - bomba!! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší díl, určitě i díky tomu, že Fousová ho skoro celý strávila s páskou přes pusu, takže neměla šanci řvát. Díl má vcelku slušnou atmosféru, ale na druhou stranu je teda dost předvídatelný, ale budiž. Vesměs nijak nevybočuje z řady mnoha dalších kriminálek, které se na nás valí ze všech stran. Renč pobavil, ačkoliv nechápu tu jeho auru kolem něj, když dobrý počin nenatočil už desítky let... ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimo vilu to s přimhouřením očí funguje. Ve vile nefunguje nic. Poslední epizodě zkrácení Scéna s vodou k nepřežití dlouhá - nebyl to sólový studentský film? Všichni dávno pochopili nevztahy na pracovišti, takže to nezvedání si telefonů mezi kolegy možná kdysi bylo praxí na 1. oddělení, ale ve fikci už je to ve třetí epizodě kontraproduktivně trapné, stejně jako karikaturní Vetchý, nejen padající přes plot. Obecně ty vztahy, jak pracovní, tak (nepříliš) rodinné, jsou moc černobílé. Agatha byla jen jedna. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Když policisté počítají vesty ve skladu filmařů, visí na zdi chodby za producentem plakát z filmu Laputa (2015) s tváří Terezy Ramba, která v seriálu hraje kapitánku Moniku Fousovou. (PenelopaW)
  • Na jednom z obrázkov podozrivých môžeme vidieť Jirku Mádla s veľkou bradou a okuliarmi. (pds)
  • Herec Otmar Brancuzský se odvysílání seriálu již nedožil, zemřel o čtvrt roku dříve – v říjnu 2022. (fallrock)

Reklama

Reklama