Reklama

Reklama

Ztracený symbol

(seriál)
  • USA The Lost Symbol (více)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Robert Langdon, symbolog z Harvardské univerzity, kterého diváci znají z filmu Šifra mistra Leonarda se vrací, aby vyšetřil zmizení svého bývalého mentora. Využívá své schopnosti při luštění záhadných symbolů a kódů a postupně odhaluje mrazivé spiknutí. Diváky vtáhne do historické symboliky, zakódovaných matematických hádanek a nejrůznějších mýtů historie, kde hlavní roli hrají svobodní zednáři! (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Knihu Ztracený symbol jsem četl již před mnoha roky, a pamatuji si z ní spíše krátké útržky (které se do seriálu vůbec nedostali...), a obecně jí považuju za nejslabší část Langdonova příběhu. Na seriálu se ukazuje, v čem byla síla předchozích zpracování, a co zde tak moc chybí, a to: Hanks, filmové tempo a Zimmer. Bez téhle trojice to prostě nefunguje. Zukerman se snaží, jeho Langdon není špatný, ale prostě Hanks to není... Děj je rozvleklý, vše se řeší strašně pomalu, a mnohdy se dost rozchází se symbologií a řešením různých záhad. A Zimmerova hudba prostě chybí, tam neni co víc k tomu říct. Ve výsledku je tak toto jasně nejslabší zpracování knih od Browna, a pokud by mělo vzniknout něco dalšího, tak prosím, zase s tou výše zmíněnou trojicí. ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Informácia, že seriál bol natočený podľa knihy od Dana Browna je nepravdivá. Seriál bol inšpirovaný knihou maximálne tak názvom. Inak je to hanba kvalitnému dielu Dana Browna. Dielu, ktoré bolo možno lepšie ako milovaný Da Vinciho Kód. Dej je zbytočne rozťahaný a prekombinovaný, postavy nesymaptické a neverím im ani nos medzi očami.  2* ()

Reklama

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Ztracený symbol je moje nejoblíbenější "Brownovka", ale taková neúcta k předloze jako je tady se jen tak nevidí. Na to, že měli proti filmu spoustu prostoru si vyhrát s každým symbolem vynechali asi půlku knihy a tu druhou kompletně změnili. Zbytečně si tam přidávají rádobydramatické věci, které ale děj spíše ničí. Langdon je geniální asi jako Joe v Absurdistánu a charismatu nemá co by se za nehet vešlo. Celý děj je pak hrozně tahaný od ničeho k ničemu a přitom vůbec nedává smysl, skoky v něm bez udání souvislostí, chvílemi jsem se ztrácel a občas i přemýšlel, jestli se mi nepomíchaly díly. A hlavně tomu celému chybí gradace, takové to známé spojení řešení záhady s kreativní kamerou a geniální zimmerovou hudbou, kdy vám běhá mráz po zádech. Při čtení jsem tu hudbu úplně slyšel a viděl vše v jasných obrazech. Tady se Langdon podívá na symbol, řekne co to je a konec, nic mu v hlavě nešrotuje, nic se vyřešením symbolu neposouvá. Ať si o filmech od Rona Howarda říká kdo chce co chce tak ke knihám sedí a neuráží je. Ale tohle se prostě nepovedlo. Jedna hvězdička za snahu, že zpracovali tento díl, ale snaha není koksovatelná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Lost Symbol jsem četl stejně jako všechny ostatní Brownovky,ale jelikož je to už 10 let,tak si z knížky nepamatuji prakticky vůbec nic.Seriálová podoba symbolu tak pro mě byla vlastně novinka a ani v průběhu sem si nedokázal nic moc vybavit (což svědčí o tom,že mě kniha po Andělech a Šifře zas tak nezaujala).Výsledek je pak víceméně očekávatelný televizní průměr,který neurazí,ale ani vyloženě nenadchne a dvouhodinový film by byla lepší volba.Ač se tu pracuje s tajemnem okolo zednářů a jakýmsi "prastarým věděním" je tu dost hluchých míst a tempo vyprávění dost kolísá.Alespoň že Ashley Zukerman je jako Langdon ucházející a jeho obsazení nebyl krok vedle...60% ()

Feferonka1 

všechny recenze uživatele

To jsem se nechal nachytat zase na tematiku :( a celkem mi i funguje u seriálů,pokud není hodnocení aspoň pres 70 procent, tak nekoukat. A stejně jsem to pustil. Ze začátku naděje nemizely, ale kolem půlky už zmizely :) A ten konec :)) když uz jsem vydržel, tak jsem jen doufal,at to takhle neskončí :)) a ono jooo . Sečteno potrženo ztráta času a ten pán bez ruky tomu vzhledově i herecky ještě dal korunu. Dvě hvězdy za ten začátek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl natočen podle románu „The Lost Symbol“ (v češtině „Ztracený symbol“) z roku 2009 od Dana Browna. (SONY_)

Reklama

Reklama