Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem jako dítě žral takovým způsobem, že mi máma upletla svetr s hlavou Gerarda, do jehož postavy jsem se pravidelně vtěloval, a to podle vzoru, který jsem vykřížkoval na kostičkovaný papír. Svetr jsem pak hrdě nosil, dokud jsem z něj nevyrostl.(Jenže já jsem magor takového kalibru, že jsem nosil taky tričko s nápisem T- rex a podobně :) Prostě paráda! Scifi a ještě animák! Navíc tak trošku manga styl. Nejvíc mi utkvěla v hlavě epizoda s Orlogany, nebo jak se jmenovali. Byly to takové podivné chapadlaté bytosti se zobáky, které kosil tuším nějaký tank či co. A naši hrdinové ze Střelce se jim snažili pomoci. A pak jsem zbožňoval Sibet s tou svojí kytárkou a "pípa", aneb to, co každou chvíli vydávala, to mě dokázalo skoro rozbrečet. Strašně rád na tenhle seriál se slzou v oku vzpomínám. Dnes bych možná neustál ani jeden díl, ale zrovna tuhle příjemnou vzpomínku si hýčkám a nechci si jí nechat zkazit. Vždyť co jiného nám zbude na stará kolena než právě vzpomínky. Až se vrátím v séniu do mládí, budu se třebas vidět, jak usedám za knipl zelenkavého Střelce a letím ke hvězdám... A propós, nedávno jsem ten svetr našel, a opravdu jsem se podivoval nad tím, jaký jsem byl tehdy malý smrad :) ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle pecku dávali na naší čt a já koukal na každý díl, pak už jsem ho nikdy neviděl ani o něm nic neslyšel až nedávno jsem něco vyhrabal na youtube, vždycky se mi líbila ta písnička co zpívala ta okurka:) u nějakých dílů jsem se i bál, třeba ten jak tam byli mechaničtí pavouci na které platil oheň a málem tam všichni zařvali, prostě mi tenhle seriál připadal hodně neobyčejnej a i to je důkaz, že jsem na něj ani po tolika letech nezapomněl. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Po kazdem dile jsem dostal silenou! chut, na zapekane nudle. Asi to budou nase flicky. Asi. :-))) P.s. K Addamosovi21, ja mel vzdy za to, ze to je kaktus. Nikoli, kiwi. :)))) Cituji wikipedii...antropomorfní rostlina, která připomíná kaktus.;-) Byla nehorazna prdel, sledovati ve 13ti, japonsky tv s. aka anime, s francouzskou zvukovou stopou, kterou vicemene prekryvala ta nase. :)) To dnes nikdo mladsi 40let, neda.:) A jak se tam na detsky tv s. resi socialneekonomicke problemy, to je total pridana hodnota. Neskutecne! ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kult ! Klasika ! Nádherný seriál, který byl skutečně dobrodružný, se spoustou monster a mega zbraní. Lídr Topy, ubrečenec Gerard, kterej furt zamilovaně blekotal o profesce Anně, a hlavně žabí rebel Rana se skvělým hlasem Michala Pavlaty. Doma jsem po jeho vzoru furt hulákal, že chci „zapékané nudle !!!“ (nebo-li šunkafleky). Nelze zapomenout. Stejně jako na extrémně chytlavou znělku v báječně úchylném francouzském znění ! 90 % ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ještě před Arthurem C. Clarkem, Vetřelcem, Hvězdnými válkami a jinými velkými jmény žánru sci-fi vstoupila do mého vesmíru posádka kosmické lodi Střelec. Bylo mi nějakých pět let, pachatelem byla již neexistující TV stanice OK3 a já si pamatuju spoustu fragmentů dodnes. Spolu s katalogem vesmírných modelů lega System zakladatel mé science fiction éry. ;-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Střelec celkem 9x nouzově přistál ve vodorovné poloze. (geklon)
  • Na konci 47. dílu čte ve skladu potravinové pomoci Gerard štítky na pytlích z roku 2015 a 2016 s tím, že jsou tam již několik let. Dá se tedy usoudit, že seriál se podle autorů odehrává zhruba okolo roku 2020. (geklon)
  • Originální znělku v japonštině nazpíval Hironobu Kageyama, slova k písni napsal Aku Yuu. (geklon)

Reklama

Reklama