Reklama

Reklama

Dobrodruzi z vesmíru

(seriál)
  • Japonsko Učúsen Sagittarius (více)

Epizody(77)

Obsahy(1)

Kreslený japonský seriál, v ktorom hlavní hrdinovia Topy, Rana, Sibet, Gerard a Anna (Sibeta si možno niekto pamätá ako PIPA) putujú vesmírom v kozmickej lodi Strelec a prežívajú rôzne dobrodružstvá. V seriáli vystupujú rôzne civilizácie, planéty a postavy. Na svojich cestách sa stretávajú s nebezpečnými pašerákmi, vojakmi a samozrejme s mimozemskými príšerami... (elCampo)

(více)

Recenze (69)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že čím víc pracujeme, tím jsme chudší. Tohle byla moje srdcovka. Miloval jsem ten seriál o looserech z vesmíru, když ho začátkem 90. let dávali s šíleně technicky nekvalitním dabingem v TV. To mi bylo asi tak 6 let. LP 2023 jsem si seriál pustil (s tím dabingem) znovu a překvapilo mě jak vážná témata se tam řeší a kolik toho i dnes dokáže říct. A je to zábava. Chytlavá melodie znělky se mi v dětství vryla do paměti a už tam zůstala. Jen jsem si tenkrát myslel, že jde o francouzský seriál, a ono to bylo mé první anime :) ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Být Dobrodruzi více dospělejší a do opravdové sci-fi laděnější, šlo by o kvalitní seriál bez ohledu na to, že je animovaný a vystupují v něm divné zvířecí ksichty, ale bohužel, dospělý není téměř vůbec a tu opravdovou vědeckou fikci aby člověk hledal pod mikroskopem. Ale nostalgie a vzpomínky na doby, kdy jsem seriál sledoval na OK3, dělají své a s Dobrodruhy se tak jednou za pět let rád shledám a podívám na pár dílů. Na pět hvězd to ale není. ()

Reklama

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kult ! Klasika ! Nádherný seriál, který byl skutečně dobrodružný, se spoustou monster a mega zbraní. Lídr Topy, ubrečenec Gerard, kterej furt zamilovaně blekotal o profesce Anně, a hlavně žabí rebel Rana se skvělým hlasem Michala Pavlaty. Doma jsem po jeho vzoru furt hulákal, že chci „zapékané nudle !!!“ (nebo-li šunkafleky). Nelze zapomenout. Stejně jako na extrémně chytlavou znělku v báječně úchylném francouzském znění ! 90 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První "anime", které se k nám dostalo a hned taková ulítlá ptákovina. Spousta epizod byla o ničem, ale některé byly ztělesněním geniality. Celkovou kvalitou však výrazně převyšující jiné nekonečné vesmírné telenovely typu Star Treku, apod. I když popravdě je hodnocení silně ovlivněné nostalgií, dnes bych se na to nepodíval ani kdyby to opět zařadili do vysílání... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když tohle běželo na OK3, to mi mohlo být tak pět, možná šest. Bylo to kreslené a nebylo to tak hloupé, legrační, nechutně rozplizlé a roztomilé s písničkami Hanky Zagorové a Karla Gotta, které se linuly z tehdejších největších hitovek (Šmoulové a Včelka Mája). Jistě, spoustu věcí jsem neměl absolutně šanci pochopit nebo docenit, ale tohle zkrátka bylo moje první anime, i když jsem to tehdá nevěděl:) Profesorko Anno!!:)) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Střelec celkem 9x nouzově přistál ve vodorovné poloze. (geklon)
  • Znělka seriálu neobsahuje žádnou scénu ze seriálu. (geklon)
  • Tento japonský seriál byl nadabován do češtiny hned na začátku devadesátých let z francouzštiny, ve které zůstal i titulní song. (subic)

Reklama

Reklama