Reklama

Reklama

Mladá modrá krev

(seriál)
  • Švédsko Young Royals (více)
Trailer 1
Švédsko, (2021–2024), 13 h 52 min (Minutáž: 40–57 min)

Hudba:

Matti Bye

Hrají:

Edvin Ryding, Omar Rudberg, Malte Gårdinger, Nikita Uggla, Frida Argento, Samuel Astor, Nathalie Varli, Mimmi Cyon, Felicia Maxime, Fabian Penje (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Princ Wilhelm si zvyká na nový život na prestižní Hillerské internátní škole. Naslouchat hlasu vlastního srdce ale bude těžší, než si myslel. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (43)

petrsv 

všechny recenze uživatele

1. řada: Prostředí Švédska, jazyk, zvuk a ne úplně okopírovaný scénář odjinud jsou fajn. Fakt potěší, když čekám obvyklý dialog a ono je to jiné. Možná by i celkově bylo nebýt Netflixu. Škoda, že něco takového nenatočí švédská televize. Nakonec je z toho tedy opět emoční drama, které má za cíl teenagery prostě dostat. Jsou tu jisté podobnosti s Korunou. Mezi Korunou a Young Royals je však dost zásadní rozdíl v čase, ve kterém se děj odehrává. A to dělá z Young Royals víc fikci než realitu. Což je škoda, protože opačný poměr by hodnotu seriálu mnohonásobně zvýšil. Je ovšem otázka, je-li po něčem takovém vůbec poptávka. 2. řada: Sklouzává to k obvyklým dialogům, scénkám, obrazům jako v jiných seriálech. Děj je povrchní a zbytečně natahovaný. Vyrovnává to však naprosto dokonalá hudba. 3. řada: Děj už připomíná prakticky jakýkoliv dnešní seriál, kdy scénárista vkládá uměle vytvořené problémy, jen aby bylo co řešit. Že to postrádá přirozenost, je irelevantní, podstatné jsou povrchní emoce. A ty se u cílové skupiny jistě dostaví. Celkově: Seriál s příšerným scénářem, hroznou kamerou, skvělými herci a vynikající hudbou. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*7,5/10* Lehce nadprůměrné romantické drama, které sice nepřináší nic extra nového, za to ale rozhodně nenudí. Švédi se s tímto velmi dobře popasovali a dokázali vytvořit vcelku obstojný a koukatelný počin - jehož příběh se primárně odehrává v prostředí švédské internátní školy. Musím pozitivně ohodnotit úžasné herecké výkony hlavních představitelů i vedlejších postav (zejména bych vyzdvihla Augusta, bez kterého by to nebylo ono - ten byl hlavním hnacím motorem celého příběhu a uváděl vše do pohybu), dále chytlavý soundtrack a v neposlední řadě skvělý střih či kameru. Co trochu shazuje tento seriál je pomalejší start, lehce předvídatelný děj či místy dosti klišé scény. Konec zůstává otevřený a já jsem zvědavá, jestli se dočkáme pokračování - které bych v tomto případě ocenila. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Boží. Ale tak strašně boží seriál, který mě totálně smetl. A ten soundtrack! Dokonalý casting s nádhernými mladíky, které si nelze nezamilovat. Švédové jsou géniové, že tenhle námět vyprodukovali do realizace. Překvapení roku.______________2. řada: Je to obrovská pecka, druhá polovina je vyloženě fantastická. Napínavé až do posledních vteřin... a pak přijdou cliffhangery, které úplně "miluju". Ale je to totálně boží seriál a ten závěrečný proslov mě doslova přimrazil k zemi. Takové seriály mi dělají tu největší radost. Ale čekat na třetí sérii bude nekonečné utrpení. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Síce to ma názov ako z nejakého gay porna po obsahovej stránke veľmi nie je čo vytknúť :). V porovnaní S Love Viktor tento seriál ma podstatne zaujímavejší obsah aj postavy zasadene do školského prostredia. Nechýba tu šikana delenie na vrstvy tých hore a ostatných... Celkovo svižný príbeh ktorý nenudí podčiarkuje dobrý výber hudby a aj dobrý výber hercov. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tři díly mluví za vše. Směr je jasný, styl taky. Jen mně to prostě nesedí. A je to čistě subjektivní. To co se zdá být jako kniha pro náctileté od Greena v tomto případě v gay podání to pro cílovku asi jede. Pro mě je to furt to samé dokola.  Jen prostředí je trochu originální, ale nedokáže totálně zaujmout. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (4)

  • Seriál je švédsky a je natočený vo švédskom jazyku, herci ho však sami nadabovali v angličtine pre zahraničných fanúšikov. (Petra321)
  • Scéna, kdy Wilhelm (Edvin Ryding) po hádce s rodiči shazuje dárky, je improvizace. (Pavlam)

Reklama

Reklama