Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (851)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný ostrůvek stop motion nedokonalosti v sofistikované záplavě křemíkových nadlidí. Nádherná animace ještě umocněná 3. rozměrem, velmi poetické dekadentní taškařice i moc hezká atmosféra. Škoda, že hudební doprovod tak neuchvátí jako kdysi Elfmanovy zpívánky. Koralína je přeci jen infantilnější než Burtonovy počiny, nemá tak ostrý slovní humor, ale přesto navzdory vší plyši umí pěkně hryznout. Bavil jsem se báječně. [85%] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal síce voči tomuto typu animácie nedôveru, ale veľmi rýchlo si ma získala. Detský príbeh a rozprávočka s poučením aj pre dospelých, navyše zabalený do opojnej, príjemne potemnelej, clivej, mysterióznej atmosféry a v doprovode skvelej hudby, ktorá tu náramne zapasovala. Skoro ako keby mal v tom prsty Tim Burton. 85/100 ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl Coraline něco vytknout, pak že mi nepřišla moc "napínavá". Většinou se dalo dopředu odhadnout, jak se bude příběh vyvíjet. Bylo jasné, jak to musí skončit, ale i když pominu to "co", ani "jak" mi nepřišlo natolik! působivé, aby 100% vynahradilo děj. Nevím, jestli je to chyba scénáře nebo režie, takhle je Coraline jen 75% výlet do světa okouzlující barevné fantazie (a krásné hudby). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Především teda veliká spokojenost, co jiného, když filmu nasázím pěti hvězdovou dardu, ale zase jsem se na druhou stranu docela bál, protože u kreslených filmů člověk vlastně nikdy neví co má čekat, a u Koralíny zvlášťě. I tak to nakonec překvapilo, sice jsem celý film měl takový zvláštní pocit, že příběh se nějak rozjede, nějak intenzivněji, než doposavad, jenže nakonec se nerozjel, a mně to vlastně vůbec nevadilo, naopak mě to ještě více potěšilo. Dejme tomu, že ve filmu se objeví jako jedna z hlavních postav kočka, a to už je u mě polovina úspěchu, viz třeba Bolt, dále tu také záleží hodně na tom, že příběh je vlastně hodně neobvyklá věc, která se jen tak nevidí, a kreslené už vůbec ne a co je nejdůležitější, je hrozně těžké natočit něco takového, co by se líbilo i dětem, protože hlavně je film pro děti, a ty především. Nakonec je to tak pěkné, až jsem to vlastně vůbec nečekal. Děti to musí potěšit, a k tomu ještě určitě poučit, nenápadnou formou, a určitě ne nijak obyčejně, nebo stereotypně, protože to co tady je, je určitě dost zvláštní, a hlavně jsem si myslel, že nad tím drží ochranou ruku Tim Burton, a nakonec jsem se docela divil, jelikož na tomhle filmu neudělal skoro nic, až na pár výtvarných kreseb. Henry Selick si to všecko odbyl sám, a jelikož s tím měl zkušenosti s o dost let starším animákem o ukradených vánocích, tak úspěch musel být zaručený a také že je, u mě tedy určitě. Koralína je holka, ve které se musí vidět plno dětí, ale dokáže pobavit i starší diváky, a když se tyhle dva světy skloubí do jednoho, tak je to vizuální potěšení, fakt jsem si u toho filmu přišel hrozně hezky, a žral jsem ten příběh, jak malej kluk, co se těší na další díl Mumínků nebo hopsacích medvídků. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Temné, krásné i dětské zároveň. Kromě pěkného gotického vzhledu, animace, hudby od Bruna Coulaise, který se svými hororovými tóny dokáže divákovi pěkně dostat pod kůži a některých vtipných postav, je nejsilnější stránkou filmu jistě samotné vyprávění příběhu. Coraline je sice dle prvních ohlasů dalším přeceňovaným snímkem, ale za poslední měsíce u mě uspěla rozhodně více než třeba takový Igor nebo Bolt. Dalším kladem filmu je jeho zaměření, které sebou na rozdíl od většiny animáků nenese jen nálepku "především pro děti". Potěší také hutná atmosféra a ze světa např. živá zahrada, která je pastvou pro oči. Ač tohle nakonec nedopadlo tak báječně, jak jsem doufal, stále je to výborný, zábavný a hrůzostrašný animák, který by měl většinu diváků přinejmenším uspokojit a zároveň mě alespoň nabudil na nadcházející Up, který bude snad již sázkou na jistotu. (7/10) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • V jedné pasáži filmu projeví Koralína (Dakota Fanning) během 35 vteřin 16 různých výrazů obličeje. (venus)
  • Pan Bobinsky (Ian McShane) nosí na klopě medaili s rudou kapkou v modrém poli. Tato medaile byla udělována pracovníkům účastnícím se obnov a čištění po havárii v Černobylu v roce 1986. Tyto pracovníky zasáhly vysoké dávky radiace, což by vysvětlovalo šedomodrou barvu pokožky pana Bobinského a jeho posedlost řepou, pokládanou za přírodní lék proti rakovině. (Bertramm)
  • Když Hubík (Robert Bailey Jr.) utíká před Koralínou (Dakota Fanning), ta po něm hodí obě své boty. Avšak v další scéně po něm opět hodí botu, i když by už žádnou mít neměla. (Sayko)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama