Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Pokus o druhé Inferno se nezdařil. Ubylo toho, co bylo pro tuhle sérii typické, totiž Hellraiser s Cenobity měl ve filmu velmi malý prostor, typická Kostka se nám téměř vytratila, ubylo krve a to ve velkém množství. Kvalita scénáře trochu klesla, herecké výkony taktéž, již viděná pointa opravdu nepřekvapila a k tomu všemu přibylo hloupých scén, které o hvězdu snížily kvalitu Hellseekera (neustálé probouzení z představ, Trevorovy milenky, které se na něj neustále lepí,...). Jediné potěšení, které mi šestka přinesla, bylo návrat sympatické Kirsty (i když tomu nebylo vůbec třeba). Pro tuhle sérii mám slabost, takže přes všechny záporné vlastnosti zůstanu u pevných 2*. Ano, koukat se na to pořád dá. 40% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Na úroveň prvých troch Hellraiserov sa to nechytá ani náhodou. Za relatívne pozerateľnými dielmy 4 a 5 to značne zaostáva. Je to obrovská kôpka chaosu, vízií, snov a iných abstraktných somarín. Pozerateľných je jedine posledných 10 minút. Kirstyn come-back skončil katastrofálne a celkovo je tento diel uplne zbytočný. Snažil sa čerpať z detektívne ladenej 5ky, avšak táto snaha absolútne nevyšla...a výsledok vyzerá viac ako trápne. "Čerešničkou na torte" je, že Pinhead dostal minimálny priestor a tak nemá šancu tento film zachrániť svojou charizmou... 20 % ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o oživenie upadajúcej slávy. Tento diel je možno o kúsok lepší, než nadhodnotená piata časť série, no i tak sa nejedná o nič viac, než o beztvarý polotovar, ktorý má s pôvodným Hellraiserom pramálo spoločné. Občasné pokusy o tajomnú atmosféru, chatrný dej, biedne herecké výkony a prekvapivo takmer nulová brutalita, k tomu si pripočítajte minimálne sa vyskytujúceho Pinheada, ktorý zostáva jedinou pripomienkou toho, že táto séria v sebe kedysi skrývala viac potenciálu, než každé druhé rutinné béčko. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Rick Bota je břídil! To je jasný... Když si vezmete solidní začátek, shitový průběh a perfektní konec a trochu si toi v hlavě přeberete, zjistíte, že asi každý z nás by to dokázal natočit lépe. Takhle špatně sestříhaný a promrhaný perketní děj jsem již dlouho neviděl. Hudba výborná, Doug Bradley jako vždy výborný. Ovšem 70 minut totálního matení diváka, herce a snad i režiséra samotného děsně kazí dojem z filmu. Když bych si trochu z přeházel scény, lehce prostříhal a do hlavní role posadil Michaela Madsena, mám jasný, minimálně 4* film. Takhle je to tak lepší 2*. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

No a tenhle film je jenom úplně krásným příkladem klasického a bez ducha přítomného hloupého hororu, kde se tady tento film stává prvním kopnutím do mrtvoly a taky začíná se tady kopat pěkný hrob pro tuto sérii. Klasické klišé bez nápadu a jakéhokoliv příběhu, klišé lekacky, nudné postavy a příběh se buď upíná k sexu nebo se snaží celý film děsit přes tu stejnou věc a to je ta že vždycky má nějaké vidiny nebo něco se mi děje a tohle je kravina. Jediné co bych dokázal říct dobrého k filmu je zajímavý zvrat ke konci filmu, ale to je všechno. 2,5/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Doug Bradley osobně upravil Pinheadovy dialogy a dal mu více replik, než bylo původně ve scénáři. (ČSFD)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno