Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejslavnější pekelnická sága pokračuje! Princ temnot Pinhead opět našel cestu z říše mrtvých, a chce rozpoutat na Zemi vládu pekla. Zabránit mu v tom může dívka, která ho již dvakrát porazila ale co když je opravdu mrtvá? (SPI International)

Recenze (114)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejslabsi dil. Co ale cekat od rezisera, kterej se jmenuje Bota. Hlavni nesympatickej hrdina se tak ruzne mota po meste, ma vidiny, v nichz vystupujou nijak zvlast sexy zensky, neni moc jasny, co se mu zda a co ne, kdo je mrtvej a kdo ne. Takle to vylozene spatne nezni, problem je, ze vysledek vypada tak, ze hlavni hrdina nekam dojde, uvidi nejakou mrtvolu a probere se nekde jinde. Zaver se sice snazi o necekanou pointu, ale ta bohuzel vyzniva dost kokotsky. Takze potesi maximalne ta troska scen s Pinheadem a Kirsty, hrdinkou predeslejch dilu. Vetsinu casu proste nuda bez atmosfery. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No nebyla to zas taková bota, on ten Bota překvapil a jeho Hellraiser mě bavil asi o něco víc, než náladou podobné Inferno od dnes mnohem známějšího Scotta Derricksona. To, že se tu, tak jako minule, Pinhead spíš jen mihne, beru spíš jako plus, mínusem budiž to, že když už se tam zjeví, zjev jeden, tak by ty scény měly být mnohem temnější, krvavější a vůbec tak nějak víc znepokojivý. Co potěšilo byla hlavní zápletka, hlavně její konečnej twist, člověk měl zas jednou pocit, že to scénárista neměl splácnuté za víkend o dovolený na Bibione. Co nepotěšilo byl "herecký" výkon hlavního hrdiny, tohle nevidělo herectví, co je Pinhead na světě... Každopádně se Hellraiserovi IMHO daří lépe v novém století, ten krimi nádech tomu sluší víc než nějaký nablblý sci-fi. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Na úroveň prvých troch Hellraiserov sa to nechytá ani náhodou. Za relatívne pozerateľnými dielmy 4 a 5 to značne zaostáva. Je to obrovská kôpka chaosu, vízií, snov a iných abstraktných somarín. Pozerateľných je jedine posledných 10 minút. Kirstyn come-back skončil katastrofálne a celkovo je tento diel uplne zbytočný. Snažil sa čerpať z detektívne ladenej 5ky, avšak táto snaha absolútne nevyšla...a výsledok vyzerá viac ako trápne. "Čerešničkou na torte" je, že Pinhead dostal minimálny priestor a tak nemá šancu tento film zachrániť svojou charizmou... 20 % ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Táto spŕška nelogických halucinogénnych sračiek azda nedávala zmysel ani samotnému scenáristovi. Snaha zopakovať koncept Inferna absolútne zlyhala. Opakovať kľúč mizerného filmu je myšlienka sama o sebe idiotská, ale ešte idiotskejšie je mať v talóne postavu Kirsty, Pinheada i celý franchise Hellraisera a nakrútiť takýto nudný triviálny nezmyselný žvást, ktorý nemá v podstate nič spoločné s predošlou sériou (taká kocka je tu iba akousi kulisou). Je len málo sérií, ktoré až tak rapídne išli do sračiek, Hellraiser ale v tejto lige bezpochyby vedie. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak tento díl mě celkem překvapil. Sice jsem nepochopil, co měli za lubem ten jeho spolupracovník a on - jako jestli chtěli z Kirsty vytáhnout prachy nebo co? A proč jí dali tu kostku - jako aby se z toho zbláznila? Fakt nevím. Ale můžu říct, že to mělo atmosféru, potěšilo mě propojení s postavami z prvního a druhého dílu a gore efekty byly už na úrovni. V halucinacích se mu zjevovaly zajímavé výjevy, i když jich tam polovina byla jenom tak mimoděk navíc. Atmosférou mi to připomínalo jedničku, proto hodnotím dobře, tzn. průměrně (no víckrát mě k tomu nedostante...). Ani nevadilo, že Pinhead se tam zjevoval poměrně zdířka, teda zřídka (to na tom bylo právě to dojemné). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (gogos)
  • Scenár, podľa ktorého bola natočená táto časť, pôvodne nemal s touto sériou nič spoločné. Štúdio Dimension Films v snahe ušetriť na scenári ho dala prerobiť, pridali sa Cenobiti a podobne a stalo sa z toho pokračovanie Hellraisera. (beso74)

Reklama

Reklama